Estació Ràdio Barcelona (1929)

Del 09/05/2019 al 19/05/2019
Lloc: Estació Ràdio Barcelona (Ctra. de Vallvidrera al Tibidabo, s.n.)
Hora: --

Nicolau Maria Rubió i Tudurí

Si les Olimpíades de 1992 van deixar a Barcelona un element estrany a l’horitzó de la ciutat com és la Torre de Collserola de l’arquitecte Norman Foster, avui dia tan integrada que gairebé no recordem que va haver-hi una època en que no hi era, l’Exposició Internacional de 1929 va dotar a la ciutat d’una estació de ràdio i una gran antena des d’on irradiar al món sencer els esdeveniments d’aquella època. Ara encara existeix el petit pavelló blanc i l’enorme antena, que fins i tot un fotògraf de la modernitat com Gabriel Casas no se’n va poder d’estar de fotografiar en el seu reportatge sobre l’Exposició.

L’arquitecte que va dissenyar aquest edifici va ser Nicolau Mª Rubió i Tudurí, més conegut  pels seus projectes d’enjardinament i per la seva col·laboració amb Jean-Claude Nicolas Forestier en el disseny dels jardins de la muntanya de Montjuïc o del Guinardó, a principis de segle, i més endavant, ja en solitari, amb obres com el Turó Park, els jardins del Palau de Pedralbes o la Plaça de Francesc Macià.

El projecte de l’estació de Radio Barcelona de Rubió i Tudurí és un petit pavelló totalment blanc, amb un gran voladiu marcant la seva entrada. Els interiors, dels que només es conserven fotografies, mostraven un espais simples i moderns, amb les sales de gravació i una zona d’oficines. Uns anys més tard, l’arquitecte és lamentaria d’haver-se deixat endur excessivament per l’estètica maquínista i funcional típica d’arquitectes com Le Corbusier.

Activitat de pagament
Estació Ràdio Barcelona (1929)
Comparteix aquesta pàgina