Festes d'arquitectura

Inicialment plantejades com a deu trobades ciutadanes al voltant de deu espais emblemàtics de cadascun dels districtes de Barcelona, les Festes d’Arquitectura ens han convidat en el nou format a descobrir, sense sortir de casa, indrets sorprenents i desconeguts dels nostres barris. La Setmana d’Arquitectura ha arribat així a tots els districtes de la ciutat permetent-nos redescobrir l’arquitectura dels nostres barris, tot aprofitant les petites sortides, en el trajecte de casa a la fleca o a la farmàcia, o bé en fer la passejada amb la mainada o el gos.

Descobreix aquests deu espais arquitectònics singulars i els reptes urbans abordats per tal de ressituar-los en el dia a dia del territori.

Les Festes d’Arquitectura 2020 han estat concebudes a través dels Grups Territorials de la Demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i han comptat amb el suport del teixit social del territori i amb l’apadrinament d’entitats o universitats.

Organitza:

Ciutat Vella: Repensem el Sanatori Antituberculós

Sabies que arquitectura i salut van molt lligades?

El Sanatori Antituberculós va ser projectat per fer front a una altra pandèmia com l’actual Covid19. Avui l’edifici és un referent de l’arquitectura racionalista a Barcelona.

Eixample: Obrim el teló!

Has vist alguna vegada les columnes del temple romà de Barcelona?

El Taller Masriera, tot i ser un edifici de fa uns 140 anys hi té moltes semblances. T’imagines anar a aquest futur Ateneu de la Dreta de l’Eixample?

Sants-Montjuïc: El comerç d'ahir, ara i sempre

Has pensat mai que les botigues són els ulls dels nostres carrers?

El comerç de proximitat ens apropa al veïnat compartint il·lusions i preocupacions, donant seguretat i vida al carrer. Arquitectes de Sants-Montjuïc dediquem la Festa al comerç i l’artesania, posant en valor la seva història i la innovació com a reptes de futur!

Les Corts: Construïm la ciutat inclusiva!

T’imagines anar al Campus Sud de la Diagonal els caps de setmana a construir sostres, jugar esport, plantar arbres, i despertar vocacions de què volem ser de grans?

La ciència, la tècnica i l’art al carrer, ara a casa! Fes una maqueta i prepara’t pels tallers!

Sarrià - Sant Gervasi: Vine a berenar a l'hort del barri!

El sobreescalfament del planeta obliga cada cop mes a crear refugis climàtics. Vine a descobrir el CAS Sarrià! Podrem plantar i berenar amb la collita del barri!

Gràcia: La Festa del Silenci

Has escoltat mai el silenci d’una plaça?

A la plaça de la Virreina farem tallers i jocs que ens ajudaran a aconseguir-ho. Fem la Festa del Silenci!

Horta-Guinardó: Fem fontada a la Font d'en Fargues

T’agrada jugar amb l’aigua? Vols conèixer totes les fonts d’Horta-Guinardó?

Arquitectes del barri han preparat una Festa per descobrir les 60 fonts que alimentaven tota la ciutat!

Nou Barris: Recuperem Can Valent

Pregunta als més grans de la família com era Nou Barris quan eren petits.

Segur que recorden les masies! Si participes a la Festa d’Arquitectura faràs un viatge en el temps a la Masia de Can Valent. Sabies que moltes barcelonines venien fins aquí a comprar el seu ram de núvia?

Sant Andreu: Un habitatge per tothom

Coneixes la Casa Bloc?

Sí, és un dels primers i millors exemples d’habitatge social del’arquitectura moderna catalana. Vine a descobrir-lo!

Sant Martí: El patrimoni industrial de l'Escocesa

Vols conèixer el patrimoni industrial i social del barri?

Arquitectes de Sant Martí volem potenciar la seva rehabilitació per donar resposta a les diferents necessitats d’equipament, serveis i habitatge del districte.

Litoral: De la Ricarda a les 3 xemeneies

La Setmana d’Arquitectura de Barcelona té com a eix temàtic el Litoral.

De la mà de BICI Cultura BCN farem una bicicletada on line on descobriràs els secrets que amaga aquest recorregut, a vegades no visible, per preparar la gran pedalada que farem presencialment quan s’acabi el confinament.


Comparteix aquesta pàgina