L’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Fundació Mies van der Rohe, en col·laboració amb Barcelona Building Construmat i ArquinFAD, van organitzar, del 20 al 26 de maig de 2017, la Setmana d’Arquitectura 2017 a diferents escenaris de la ciutat.

Durant aquests dies, Barcelona es va convertir en l’epicentre d’un ampli ventall d’activitats relacionades amb el món de l’arquitectura i la ciutat. L’objectiu era contribuir a reforçar el valor que pels ciutadans i ciutadanes té el seu entorn urbà construït, a través de la difusió de l’activitat arquitectònica, el coneixement o el debat.

I és que la Setmana d’Arquitectura pretén fomentar l’intercanvi d’opinions i aportar mirades innovadores sobre l’univers arquitectònic i els seus escenaris de futur, tot plegat d’una manera didàctica i divertida.

Per això, i amb la col·laboració d’altres entitats i institucions, es va elaborar un extens programa d’actes, amb cicles de cinema i arquitectura, conferències, rutes, concursos o espais de difusió per tots els districtes.

D’entre les activitats que van tenir lloc a la Setmana d’Arquitectura 2017, destaquen l’exposició ‘Made in Europe’, distribuïda en onze contenidors repartits pels deu districtes de la ciutat, més un a la plaça d’Europa a l’Hospitalet; itineraris guiats per descobrir aspectes nous i alternatius de la ciutat; la relació entre arquitectura i cinema a través dels cicles Arqu[in] FILM i ‘Barcelona, de pel·lícula’; o la mostra que va acollir el Palau de Victòria Eugènia –obra de Puig i Cadafalch al recinte firal de Montjuïc–, on s’hi van exposar maquetes, fotos i vídeos dels projectes presentats a l’EU Mies Award, que premia la millor arquitectura feta a Europa en els últims dos anys.

El final de festa va ser el 26 de maig amb el lliurament dels Premis Mies van der Rohe i una celebració oberta a tota la ciutadania.