La Setmana d’Arquitectura 2018, que es va celebrar del 10 al 20 de maig del 2018 a Barcelona, va comptar amb un programa de 92 activitats entre les quals hi figuraven visites guiades, rutes, xerrades, exposicions, instal·lacions, tallers, concerts, concursos i espais de difusió situats a tots els districtes. Aquestes activitats van aconseguir involucrar un total de 115.000 persones, doblant amb escreix els assistents de l’edició anterior, celebrada el 2017.

A més, l’edició del 2018 va introduir, com a novetat, la selecció d’un espai convidat per posar en valor un edifici que, d’alguna manera, representés un tema rellevant en el present de la ciutat. L’antiga presó Model va ser l’espai convidat triat per la Setmana i va servir per atansar als ciutadans el gran impacte tant físic com emocional que ha tingut el seu ús dins de Barcelona.

Durant els dies de la Setmana, La Model es va omplir d’activitats i esdeveniments per donar l’oportunitat als ciutadans de conèixer el seu procés de transformació arquitectònica. La Model va rebre la visita de més de 3.000 persones, interessades en exposicions com la del “Concurs de cobertes verdes”, situada al pati d’entrada de l’antiga presó, o la instal·lació “Visually walking towards”.

Dins de la Setmana d’Arquitectura 2018, també cal destacar la programació del simposi “Architecture & The Media” celebrat al Pavelló Mies van der Rohe, l’exposició “Arquitectures desaparegudes” en diferents indrets de la ciutat, o l’organització de diverses visites guiades per arquitectes en espais significatius de la ciutat com ara la Fàbrica Damm, el Monestir de Pedralbes, el Mercat de Sant Antoni o la Torre de les Aigües del Besòs.

Així mateix, durant la Setmana, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya va organitzar els Arquitectours, rutes guiades per mostrar la renovació urbana en els deu districtes de Catalunya, i Arquinfad va programar el cicle de cinema arquitectònic Arqu[in]Film.

Finalment, l’edició 2018 es va emmarcar en l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, donant suport especialment aquelles activitats que reconeixien l’entorn construït i el patrimoni de la ciutat. La iniciativa va obtenir l’etiqueta oficial de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, així com el permís per a utilitzar la seva etiqueta #EuropeForCulture.

Agenda edició 2018

Tornar a l’agenda
Filtra per
{{ formatDate(event.start, event.end) }} {{ getTime(event.start) }}h

Arquitectes: Organitzador: , {{ organizer.name }}
Fotògraf: {{ event.collaboradors }}
Premis: {{ event.com_fer_la_inscripcio }}
Lloc: {{ event.address }} En línia

Col·laboren: {{ event.collaboradors }}

Col·laboren: {{ event.collaboradors }}
Ho sentim, no hi ha elements per mostrar