La Setmana d’Arquitectura 2019, que es va celebrar del 9 al 19 de maig, va comptar amb un total de 133 activitats entre cicles de cinema i arquitectura, conferències, rutes, concursos i espais de difusió per tots els districtes, relacionades amb el món de l’arquitectura i la ciutat, més enllà de les fronteres disciplinàries i territorials. Un total de 51 entitats van participar com a impulsores d’aquestes activitats juntament amb els organitzadors de la Setmana, involucrant prop de 98.000 persones a través de les diferents propostes.

Amb motiu del centenari de la fundació de l’escola de disseny i arquitectura BAUHAUS (1919-1933), l’edició 2019 de la Setmana d’Arquitectura va posar èmfasi en el llegat d’aquesta escola i la seva influència, també a Barcelona. Per això, es van seleccionar un total de deu espais distribuïts entre els diferents districtes de la ciutat, amb l’objectiu de dibuixar una línia cronològica il·lustradora de la influència d’aquesta escola en el nostre entorn.

Aquesta tercera edició de la Setmana d’Arquitectura va coincidir amb la Fira Construmat i amb la cerimònia d’entrega del Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea – Premi Mies van der Rohe, que reconeixen el millor de l’arquitectura europea dels últims dos anys. Per aquest motiu, la Fundació Mies van der Rohe va organitzar una gran exposició al Palau de Victòria Eugènia per a mostrar els projectes seleccionats com a finalistes del certamen. La cerimònia de lliurament dels premis va tenir lloc el 7 de maig i va servir com a tret de sortida de la Setmana d’Arquitectura 2019.

Una novetat de l’edició 2019 va ser el projecte ‘Espais ocults’. A través d’aquesta iniciativa i amb la col·laboració de la Direcció d’Arquitectura Urbana i Patrimoni de l’Ajuntament, es van organitzar visites guiades a un seguit d’edificis i elements patrimonials històrics desconeguts on normalment no s’hi pot accedir, entre els quals es troben la Font Màgica de Montjuïc, la font i les Torres Venecianes de la plaça d’Espanya, les galeries tècniques de Fira de Barcelona o la sala intermèdia de l’Arc de Triomf.

Una altra de les novetats d’aquesta edició ha estat la posada en marxa del projecte ‘Arquitectura a les escoles’, un programa educatiu amb l’objectiu d’apropar aquesta disciplina a les aules. En aquesta primera edició van participar-hi més de 5000 alumnes de 50 centres educatius de primària i secundària de Barcelona, de la mà d’una vuitantena d’arquitectes que van formar part del programa, impulsat pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

Finalment, i com a acte de cloenda de la Setmana, es va celebrar la Festa d’Arquitectura, que va tenir lloc al parc de Collserola i va consistir en una plantada d’arbres acompanyada de tallers d’experimentació amb aquarel·les, de construcció d’estructures grans en tres dimensions, art urbà i construcció de bancs amb la tècnica de terra comprimida. Una gran festa oberta a tota la ciutadania que va servir com a punt i final d’aquests deu dies en què un cop més es va posar de manifest el vincle imprescindible entre arquitectura i ciutadania.

Agenda edició 2019

Tornar a l’agenda
Filtra per
{{ formatDate(event.start, event.end) }} {{ getTime(event.start) }}h

Arquitectes: Organitzador: , {{ organizer.name }}
Fotògraf: {{ event.collaboradors }}
Premis: {{ event.com_fer_la_inscripcio }}
Lloc: {{ event.address }} En línia

Col·laboren: {{ event.collaboradors }}

Col·laboren: {{ event.collaboradors }}
Ho sentim, no hi ha elements per mostrar