La Setmana d’Arquitectura 2020, impulsada pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Mies van der Rohe, en col·laboració amb Barcelona Building Construmat i ArquinFAD es va celebrar del 7 al 17 de maig. La 4a edició va ser una mica diferent de les anteriors perquè es va realitzar íntegrament “des de casa”, amb la participació de 44 entitats, 19 de les quals ja havien format part de la passada edició i consolidaven la seva presència.

Durant 10 dies, la ciutadania va poder gaudir de 160 continguts diferents sense necessitat de moure’s de casa seva. El ventall d’activitats anava des de conferències, xerrades, debats i trobades en streaming, fins a diversitat de lectures, tallers, concursos i visites virtuals a diferents espais de la ciutat, així com altres continguts nascuts de les noves fronteres generades per la situació de pandèmia.

En el marc de la Setmana d’Arquitectura 2020 es va organitzar la Conferència Europea sobre Arquitectura i Mitjans, concebuda com un espai de trobada i intercanvi d’experiències sobre la difusió de l’arquitectura de la qual es van poder veure en directe des de casa, entre l’11 i el 14 de maig, diverses xerrades, taules rodones, workshops i debats. 

De les 160 propostes culturals, el 53% eren de contingut puntual i el 47% eren permanents. Dins de les activitats puntuals hi havia actes d’agenda emesos en directe durant la Setmana, com per exemple el cicle de conferències “Maneres d’habitar” i altres llançaments puntuals prèviament fixats al calendari com per exemple descomptes i sortejos en llibreries d’arquitectura, concursos de dibuix o anuncis.

La majoria de les activitats, tan puntuals com permanents, estaven organitzades en diferents categories segons el seu contingut. Hi havia una secció amb propostes per als més petits i el públic familiar com per exemple els tallers de construcció de Les Voltes Coop per aprendre sobre l’espai i els materials. Una altra secció estava especialment dedicada a totes les iniciatives i projectes sorgits des de la nova realitat del confinament, com per exemple el joc “Espais ocults” del 48H Open House que permetia redescobrir espais patrimonials de la ciutat a través de reptes d’Instagram i el projecte “L’arquitectura és el paper” que proposava al públic jugar a projectar frases nascudes en temps de confinament als edificis des de les finestres de casa.

També hi havia una sala de lectura amb diferents propostes de la mà de llibreries, editorials i altres entitats especialitzades i finalment, la secció “Litoral”, que contenia activitats al voltant de l’espai convidat de la Setmana d’Arquitectura del 2020: el litoral de Barcelona i de la qual destacaven l’exposició Arquitectures arran d’aigua al Museu Marítim, disponible en format digital i “Idees arran d’aigua”, un seguit de converses en format petxa-kutxa sobre el present i el futur del litoral de Barcelona. 

Agenda edició 2020

Tornar a l’agenda
Filtra per
{{ formatDate(event.start, event.end) }} {{ getTime(event.start) }}h

Arquitectes: Organitzador: , {{ organizer.name }}
Fotògraf: {{ event.collaboradors }}
Premis: {{ event.com_fer_la_inscripcio }}
Lloc: {{ event.address }} En línia

Col·laboren: {{ event.collaboradors }}

Col·laboren: {{ event.collaboradors }}
Ho sentim, no hi ha elements per mostrar