Escalant la rehabilitació: el salt a la rehabilitació massiva (Dia 1)

Activitat finalitzada

Reserves exhaurides

Adreça
C. Pere IV, 362 (08019)
Horari
-
Saltar la galeria principal

Les jornades, emmarcades en el lema de les Setmanes d’Arquitectura "Redefinir la qualitat urbana, adaptar la ciutat construïda", es proposen com un espai de reflexió i debat a l’entorn de com accelerar la rehabilitació del parc d’habitatge amb la participació dels diferents agents implicats, públics i privats.

Objectiu de les jornades: 
Aportar una mirada transversal des de l’escala metropolitana fins a l’edifici per demostrar com les solucions concretes es poden escalar per assolir la rehabilitació massiva que es contempla en el marc de la missió de les 100 ciutats.

Es desenvoluparà en 2 dies, 17 i 18 de juny. El 17 de juny a la tarda i el 18 de juny al matí mitjançant presentacions i taules rodones a Ca l'Alier. El 18 de juny a la tarda es farà un itinerari per l’àrea de conservació i rehabilitació del sud-oest del Besòs amb una visita als prototips del repte Regeneració Urbana situats al Campus Diagonal-Besòs de la UPC.

1r dia: Regeneració urbana, rehabilitació, arquitectura i salut

Enfocament de la regeneració urbana a la ciutat de Barcelona. Es posarà l’accent en la relació entre rehabilitació, arquitectura i salut i es debatrà a l’entorn dels objectius de descarbonització en el marc de l’Agenda 2030 i la Missió de els 100 ciutats.

16.30 – 16.45 h Benvinguda institucional, Laia Bonet, primera tinenta d'alcaldia, Àrea d'Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge.

16.45 – 17.05  h Sessió 1. Presentació: "L'enfocament de la regeneració urbana a la ciutat de Barcelona”, David Martínez, Gerent d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona.

17.05 – 17.25 h Sessió 2. Keynote: “Habitatge i salut”, Carme Borrell, Gerent de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

17.25 – 17.45 h Sessió 3. Keynote: “Innovació urbana i innovació en la construcció” Michael Donaldson, Director de BIT Habitat.

17.45 – 19.00 h Sessió 4. Taula rodona: “L’objectiu descarbonització al nostre  territori. Agenda 2030 i Missió 100 ciutats amb els agents municipals” Intervenen: Maria Buhigas, Arquitecta en Cap de l'Ajuntament de Barcelona, Ramon Canal, Director del Gabinet Tècnic de Programació, Gerard Capó, Gerent de l'Institut Municipal de l'Habitatge i Rehabilitació de Barcelona, Gloria Viladrich, Gerent de l'Institut Municipal d'Urbanisme, Modera: Àlex Montes, Director general de Foment de Ciutat.

19.00 – 19.30 h  Tancament i copa de cava 

Dia 2

Itinerari
 

 

Tarda

Tipus d'activitat
Debats i conferències
Coorganitzadors
Ajuntament de Barcelona
Col·legi d'Arquitectes de Catalunya - COAC
Observatori Metropolità de l'Habitatge
Districte
Sant Martí
Tipus d'acte
Presencial
Tipus d'entrada
Entrada lliure amb inscripció prèvia

També et pot interessar