#smartcityweek

Què és Smart City Week?

Als 10 districtes de la ciutat
Del dilluns 5 al diumenge 11 de novembre

L’objectiu de la Smart City Week és apropar a la ciutadania els continguts que l’Ajuntament de Barcelona presentarà a la Smart City Expo World Congress. Aquests s’organitzen al voltant dels eixos de l’habitatge, la mobilitat, el mercat i l’àgora. Es vol fer d’una manera molt directa, experiencial i entenedora per a tothom, per la qual cosa els continguts de la Smart City Week es basen en els diferents nivells de relació de la persona amb el seu entorn físic (casa, barri, ciutat i món). Cadascun d’aquests eixos es desenvoluparà al voltant d’una ponència.

Smart City Week farà de Barcelona un espai de reflexió i diàleg sobre el model de ciutat que volem, en el qual hi haurà una nodrida participació d’agents públics i privats en col·laboració amb institucions docents i entitats veïnals dels 10 districtes de la ciutat. La ciutadania adopta, doncs, un rol actiu de presa de decisions en la concepció i l’evolució de la seva ciutat.

En aquesta nova era, la tecnologia esdevé una aliada fonamental per donar respostes als reptes que planteja la configuració de l’entorn urbà. La smart city, doncs, equival a la capacitat de fer servir les noves tecnologies i el coneixement acumulat en la destresa de fer ciutat per aconseguir un entorn urbà més inclusiu i sostenible.

Els resultats obtinguts han de permetre a la ciutadania una major comprensió de com la tecnologia modifica els espais on vivim, així com les activitats que hi desenvolupem, mostrant així el seu enorme potencial per transformar les ciutats en espais que responguin adequadament als nous reptes globals.

Subscriu-te a la newsletter