#smartcityweek

Diàleg amb Nicol Turner-Lee i Mara Balestrini: Com crear una cultura digital inclusiva

Nicol Turner-Lee és Directora del Center for Technology Innovation de la Brookings Institution, una organització sense ànim de lucre que es troba a Washington (EUA). La seva recerca com a investigadora en temes de governança se centra en el desenvolupament de polítiques públiques que garanteixin l’equitat en l’accés a la tecnologia. Ha escrit àmpliament sobre la bretxa digital tant en àrees urbanes com rurals i sobre la disponibilitat de recursos sanitaris locals. Les seves publicacions més recents, però, també aborden els biaixos en algorismes d’aprenentatge automàtic i la infrastructura 5G.

En el seu darrer llibre es pregunta si Internet està creant una nova subclasse. En aquesta sessió, la investigadora reflexiona sobre com crear una cultura digital inclusiva. En un moment en què el treball remot i l’aprenentatge a distància agafen cada cop més pes, és imprescindible assentar les bases d’un ús efectiu de la tecnologia.

Entrevista:
Mara Balestrini, Investigadora HCI i Assessora en transformació digital. Autora de més de 30 publicacions sobre transformació digital, la Dra. Balestrini ha coordinat projectes per a la Unió Europea, com ara Making Sense EU, Bristol Approach i #DataFutures. També és cofundadora de SalusCoop, la primera cooperativa espanyola de dades per a la recerca en salut. És membre de la UCL Engineering Exchange, ha obtingut diversos premis i el seu treball ha estat destacat per la BBC, The Guardian, The Financial Times i El País.

Possibilitat d’interpretació en la llengua de signes o subtitulació en directe. Servei només disponible si se sol·licita prèviament per correu electrònic abans del dia 3 de novembre de 2020.

Ponents

  • Nicol Turner Lee

    Nicol Turner Lee

    Directora del Center for Technology Innovation de la Brookings Institution

  • Mara Balestrini

    Mara Balestrini

    Digital transformation advisor and HCI researcher

Subscriu-te a la newsletter