#smartcityweek

Diàleg amb Thembiso Magajana i Cristina Aranda: L’accés igualitari a les tecnologies o com reduir la bretxa de gènere

Thembiso Magajana treballava en un banc i va decidir fer-se emprenedora social per ajudar les comunitats rurals a integrar la tecnologia i millorar el seu futur. Així va fundar Social Coding (https://www.socialcodingsa.com), una entitat sense ànim de lucre que crea models de desenvolupament social per a altres entitats o empreses i potencia nous programes de responsabilitat social corporativa. En aquesta sessió, Magazana explicarà la seva experiència d’emprenedoria social i el poder de creure en els propis somnis. “No hi ha substitut per al treball constant”, assegura. I aquesta qualitat és independent del gènere. A Catalunya, només el 30% de les persones que treballen en l’àmbit de la tecnologia són dones.

Queda molt camí per recórrer en la bretxa digital de gènere, però hi ha possibilitats, diu Magajana. I és que, com remarca el Secretari General de les Nacions Unides Antonio Guterres, “la desigualtat de gènere ens hauria d’avergonyir al segle XXI perquè no només és inacceptable, és estúpida.”

Entrevista:
Cristina Aranda, Business Development a Taiger i cofundadora de MujeresTech.
Promou activament la integració de les dones al sector digital. Es cofundadora del centre ELLIS Alicante sobre els reptes que planteja la Intel·ligència Artificial, i assessora sobre tecnologia i diversitat de diverses institucions públiques i privades. També pertany a la taula de gènere de Red.es, al govern espanyol i lidera l’àrea de tecnologia del Think Tank Covid19 del govern d’Aragó. Ha rebut diversos premis i reconeixements i també ha estat conferenciant TED.

Possibilitat d’interpretació en la llengua de signes o subtitulació en directe. Servei només disponible si se sol·licita prèviament per correu electrònic abans del dia 3 de novembre de 2020.

Ponents

  • Thembiso Magajana

    Thembiso Magajana

    Founder and CEO of Social Coding

  • Cristina Aranda Gutiérrez

    Cristina Aranda Gutiérrez

    PhD - Business Development EU at Taiger & Co-founder of MujeresTech

Subscriu-te a la newsletter