#smartcityweek

Smart City Week
és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona per reflexionar i experimentar sobre la relació entre les persones, la tecnologia i les ciutats.

L’objectiu consisteix a apropar a la ciutadania el concepte de ciutat intel·ligent, entès com la capacitat d’utilitzar les noves tecnologies i el coneixement acumulat en l’art de fer ciutat per avançar cap a un entorn urbà més inclusiu i sostenible.

A través d’un conjunt d’activitats es pretén reflexionar sobre com les tecnologies modifiquen el nostre espai urbà, la manera com ho interpretem i ens hi relacionem.

Es proposa una aproximació a la smart city centrada en com el ciutadà experimenta les funcions del seu dia a dia (habitatge, mobilitat, mercat i àgora) en diferents nivells de relació amb l’entorn físic (casa, barri, ciutat i món).

La Smart City Week s’estructurarà al voltant de quatre eixos fonamentals seguint un model que té en compte els nivells de relació del ciutadà amb el seu entorn físic: casa, barri, ciutat, món. La temàtica de cada eix servirà de fil conductor per a tot un seguit d’activitats:

Talks

Conferències i xerrades que serviran per aportar nous discursos que portin a repensar aquests quatre contextos o escales de relació del “ser
ciutadà” amb el seu entorn urbà.

Walks

Itineraris, visites guiades i portes obertes amb l’objectiu de fer una aproximació a la ciutat intel·ligent centrada en com el ciutadà experimenta les funcions bàsiques
de la vida a la ciutat.

Labs

Activitats participatives, experimentals i educatives en format de tallers, datathons o laboratoris d’experimentació, ideal per a persones interessades en l’univers urbà, amb inquietuds culturals i de naturalesa prescriptora.

Kids

Kids 9/10.11.2018

Activitats per educar a les generacions futures. Es tracta d’un conjunt de tallers familiars que tindran lloc divendres 9 i dissabte 10 de novembre a diferents districtes de la ciutat.

Subscriu-te a la newsletter