Espai 0

L’any 2019 ens hem proposat que l’Arnau segueixi creixent i construint-se molt més enllà del Paral·lel. Per això, els dies 20 i 21 de desembre -i coincidint amb l’estrena de l’espectacle Com menja un caníbal–  va tenir lloc l’Espai 0, unes jornades internacionals que van aplegar a Barcelona diversos projectes culturals i transformadors per debatre sobre les polítiques culturals, el teatre amb comunitat, les mobilitzacions socials i la creació teatral, entre altres. D’aquesta manera, l’Arnau vol seguir sent un espai de trobada, d’acollida i d’inspiració per al món cultural i artístic.

Aquí podeu veure un vídeo resum de les jornades

Horari i espais de les jornades:


20 de desembre. Sala Auditori de l’Institut del Teatre

9 h- Enregistrament del públic

10 h- Benvinguda

10.10 h- Mobilitzacions socials i emergència teatral. Convidades: Teatre Embrós (Atenas), Associació d’Espectadors de Teatre del Mercat Vell (Ripollet) i Arnau Itinerant.

11.25 h- Pausa pel cafè o té

11.45 h- Teatres sense seu i escena itinerant. Convidades: Andrés Martínez (Raons), Elena Fortuny (La Danesa), Violeta Ospina (Ràdio Cava-ret) i Brenna Hobson (Teatre Nacional d’Escòcia).

13.15 h- Polítiques culturals i models de gestió i governança. Convidades: Glòria Ribera, Semolina Tomic  i La Hidra

14.30 h- Pausa per dinar al menjador de l’Institut del Teatre

16 h- Estudis teòrics de teatre a Espanya i a Europa. La figura del/la teatròleg/a. Convidades: Violeta Ospina, Christina Shmutz d’Alemanya (Institut del Teatre); Borris Daussà (Institut del Teatre), Antonio Morcillo (Sala Beckett) i Kyriaki Cristoforidi (Teatre Arnau)

17.10 h- Teatre amb la comunitat. Convidades: Joel Álvarez Banal (Arnau Itinerant), Thomas Louvat (VULNUS ARTS VIVES I RECERCA), Jordi Forcadas (Forn de Teatre Pa’tothom), Stéphane Laidet (La Inefable) i Àgia Luna (Artixoc).

18-40-19h – Tancament de les ponències


21 de desembre. Lleialtat Santsenca (Sala de reunions) 

10 h- Benvinguda

10.15 h- TAULA RODONA 1: Mobilització social. Gestió comunitària. Reptes i problemàtiques. Es parlarà sobre el model de gestió comunitària juntament a la dependència i l’autonomia que es pot aconseguir amb l’administració pública. D’altra banda, s’examinarà la repercusió de les mobilitzacions socials en la gestió dels equipaments culturals.

11.15 h – Pausa pel cafè

12 h- TAULA RODONA 2: Models de governança en equipaments culturals – Projectes culturals de base. S’examinaran diversos models de governança d’equipaments culturals i la conformitat o idoneïtat d’algun d’ells com a projectes culturals de base.

13 h- Passi de l’espectacle sintítulo  de la companyia La Danesa. (Durada 40 minuts)

Aquest projecte compta amb el suport de: