L’Arnau al Poble-sec 2022

“Memòries joves”

Projecte d’arts escèniques comunitàries amb joves, per teixir fils entre el passat i el present al barri del Poble Sec.

Context comunitari:

Projecte desenvolupat a la Taula de Cultura comunitària del Pla Comunitari de Poble-sec i coordinat per l’entitat Sisme moviments que transformen.

Entitats implicades: Sisme Creatiu, Pla Comunitari de Poble-sec, Nómade Projectes, Cooperasec, Institut Consell de Cent, DAU al Sec (teatre on es farà), Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, Cooperasec i La Trama.

El projecte treballa sobre memòries de cooperativisme, mutualismes i lluites actuals de suport mutu al barri del Poble-sec. Es desplega en tres fases: una primera en col·laboració amb grups de 3r d’ESO de l’Institut Consell de Cent i l’espai d’acollida de la Coordinadora d’Entitats. A més, es treballa amb gent gran amb la cooperativa la Trama per incloure altres experiències de vida. Després, en una segona fase, es durà a terme un peça de teatre comunitari amb joves diversos que finalitzarà en una mostra a l’espai escènic DAU Al Sec el 8, 9 i 10 de juliol.

 

“Paral·lalejant” la història

Context comunitari: 

Projecte desenvolupat en col·laboració amb l’Institut del Teatre i coliderat per la xarxa Cooperasec i diverses entitats culturals i comunitàries de Poble-sec i Raval.

Entitats implicades: Pla Comunitari de Poble-sec, Més que Cures, Ateneu del Raval, Raval Cuir, Carabutsí i Taller de Marionetas Pepe Otal.

Es tracta d’un projecte educatiu i artístic d’aprenentatge-servei dut a terme amb un grup de 25 joves estudiants de 3r d’ESO de l’Institut del Teatre que implica la col·laboració de 3 assignatures: Tecnologia, Visual i Plàstica, Castellà i Tutoria, en relació al context socio-cultural de l’Institut del Teatre i l’avinguda del Paral·lel.

El projecte contempla la revisió i recreació d’una peça sobre l’auge i caiguda del teatre a partir de l’obra de Michael Ende “Jojo, Història d’un saltimbanqui”. El grup d’estudiants realitzen 3 jornades de treball al Poble-sec i Raval per aprendre sobre xarxes comunitàries, la realitat del Teatre Arnau, el treball de titelles i formes d’organització teatrals alternatives, a més d’una jornada sobre cultures romanís i LGTBI+.

En paral·lel el grup recrea la peça amb actualitzacions del context i les jornades de treball per tal de fer una mostra pública al finalitzar l’any escolar. El proper 9 de juny es faran dos passis de la peça teatral a l’espai públic. Un al matí a les 12.30 i l’altre a la tarda.