Guia de la ruta ‘Mundos Paralelos’

Imatges corresponents a la guia elaborada per a Mundos Paralelos. Una ruta flamenca pel Paral·lel a partir de materials del fons personal de Montse Madridejos, d’una altra documentació oposada en diferents arxivaments durant les seves recerques i de les anotacions realitzades durant els dos dies de trobada previs per a preparar la ruta duts a terme en el Institut del Teatre pel Laboratorio IT, coordinat per Juan Carlos Lleida, Montse Madridejos i Pablo P. Becerra (Transductores).

Mundos Paralelos, una ruta flamenca pel paral·lel va proposar una passejada pels llocs que el flamenc ha habitat en el Paral·lel i els seus voltants a partir d’una doble lectura. D’una banda, la mirada investigadora de la historiadora Montse Madridejos i per un altre la interpretació performativa a partir de les seves troballes del Laboratori de recerca des del flamenc IT, vinculat al CSD Institut del Teatre i coordinat per Juan Carlos Lérida. L’activitat pretén recuperar l’imaginari de la presència del flamenc en el Paral·lel, minoritzada per bona part de les recerques entorn de la història d’aquest, i portar-lo al present mitjançant
una reinterpretació artística des del flamenc contemporani. Un recorregut des de finals del segle XIX i principi del XX fins als nostres dies: un viatge a peu des de Carmen Amaya fins a Enrique Morente, des del Edén Concert fins al Molino, passant per l’Arnau o la sala Bagdad.

Mundos Paralelos va a formar part del programa Creuem el Paral·lel.