L’espectacle comunitari ‘Parrhesia’ i l’exposició ‘Xarlatanes’ tanquen el primer any de l’Arnau Itinerant

Els dies 15 i 16 de desembre s’estrena Parrhesia. Espectacle autocensurat al Mercat de les Flors, on també s’exposarà una mostra dels relats i dels materials de l’arxiu virtual del Teatre l’Arnau Itinerant. 

Una trentena de veïnes i veïns del Raval, el Poble-Sec i Sant Antoni seran les protagonistes de l’espectacle teatral ‘Parrhesia, espectacle autocensurat’, el segon espectacle de l’Arnau Itinerant 2018, que farà un recorregut per la història de la censura i reflexionarà sobre els límits d’aquesta i la capacitat de dir les coses des de la veritat. L’obra s’estrenarà els propers 15 i 16 desembre al Mercat de les Flors de Barcelona.

L’originalitat d’aquesta peça, coordinada per la cooperativa Art&Coop, radica en la fusió de la creació comunitària veïnal amb la producció artística professional. Una trentena de persones, entre actors i actrius i persones tècniques (vestuari, escenografia, il·luminació…) formen el grup motor de l’espectacle.

La proposta escència del Teatre Arnau Itinerant neix amb la voluntat de fomentar la convivència en la diversitat, connectar els tres barris que uneix l’Arnau i apostar per la democràcia cultural, ja que la comunitat ocupa l’escenari com a creadora d’un relat, superant el rol d’espectadora al qual se sol veure relegada. I, a més, el veïnat ha pogut tenir accés a processos creatius i formació gratuïta en arts
escèniques.

Reserveu les entrades!

‘Xarlatanes’ transmissions i memòries al voltant del Paral·lel’

En paral·lel i en diàleg amb l’espectacle, els mateixos 15 i 16 de desembre el Mercat de les Flors acollirà al seu vestíbul l’exposició Xarlatanes, transmissions i memòries al voltant del Paral·lel. La mostra forma part del projecte ‘Relats de l’Arnau, una xarxa de memòries d’un teatre de barraca’, coordinat per la cooperativa Laberint Cultura i que ha servit per recollir testimonis orals, escrits, així com objectes aportats pel veïnat dels barris del Raval, Poblesec i Sant Antoni.
Una xarxa de memòries plural que s’ha anat teixint a partir de tallers, rutes, col·loquis i entrevistes al llarg d’aquests mesos.

No us perdeu les propostes!