Temps Raval

Raval Cultural

Temps Raval

 

El Raval és història viva i per damunt de tot, és cultura. Els seus carrers conserven les traces de l’evolució de la ciutat de Barcelona, del que hem estat i del que som. Des de l’edat mitjana, quan nombroses institucions religioses s’hi van instal·lar aprofitant els espais propers al nucli urbà i que avui ens permet gaudir de monuments romànics com el Monestir de Sant Pau del Camp. Després s’hi van alçar joies del gòtic civil com les Drassanes o l’Hospital de la Santa Creu i s’hi va crear l’Estudi General, la primera universitat de la ciutat. I així podem arribar als nostre dies, en què la transformació urbanística dels anys vuitanta ha fet del Raval un dels barris europeus amb més gran concentració d’institucions i equipaments i que disposi d’una oferta cultural rica i variada. És a tot aquest llegat que el Projecte del Raval Cultural vol donar identitat pròpia i potenciar.

Ara Temps Raval posa a l’abast de tothom el patrimoni històric del Raval a través d’uns dispositius QR situats a les portes dels comerços del barri. Mitjançant aquests codis podrem compartir coneixements i experiències i descobrir un Raval, sovint desconegut però indispensable per aprofundir en la nostra del barri del Raval i de la ciutat de Barcelona.

El projecte ha estat possible gràcies a la feina acurada i al treball conjunt del Museu d’Història de Barcelona, el Departament d’Arqueologia de l’Ajuntament de Barcelona, el departament de patrimoni de l’ajuntament i el districte de Ciutat Vella.

El seu funcionament es senzill: enfoquem primer el lector de QR del mòbil a l'enganxina per fer-ne la lectura. Des del lector s'accedeix a la pàgina web amb la descripció del punt històric mes proper a la botiga, amb la seva ubicació al plànol per tal de poder apropar-nos a peu. A més d'un text explicatiu, la fitxa informativa ens ofereix una galeria d'imatges i una llista d'adreces d'interès per consultar-les sempre que vulguem.

Es poden utilitzar tots aquells dispositius mòbils (Iphone, Android, tablets...) que tinguin instal·lat un lector de codis QR.

"Temps Raval" es un projecte del Districte de Ciutat Vella amb la col·laboració de MHUBA, ICUB, Servei d'Arqueologia de Barcelona i Foment de Ciutat Vella, en el marc del Pla Argent i del Raval Cultural que compta amb la implicació de l'Eix Comercial del Raval. Edittio, estudi de disseny i comunicació web, ha estat l'encarregat del seu desenvolupament.

Raval Cultural