×

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /var/www/apps/app0392/www/umbral/includes/menu.inc).
The Smuggler, 2006 i Les Marocains, 2010-2011

Yto Barrada planteja el seu treball a partir de la idea de frontera. Assumint la multiplicitat de significats que el concepte adquireix en la nostra contemporaneïtat, presenta una seqüència d’imatges procedents del vídeo The Smuggler, en què una dona mostra quina tasca desenvolupa diàriament per travessar la frontera entre el Marroc i Ceuta.

Leila Alaoi presenta una selecció de fotografies de la sèrie Les marocains, on explora la identitat de la comunitat masculina marroquina. Interessa apuntar com són presents els rastres de la tradició en el context quotidià. Les fotografies, de naturalesa estàtica, es confronten amb la seqüència en moviment de Barrada, i mostren d’aquesta manera l’halo quotidià amb què homes i dones exerceixen funcions diferents.

The Sumggler, 2006 i Les Marocains, 2010-2011

LEILA ALAOUI

París, França, 1982 - Ouagadougou, Burkina Faso, 2016

Fotògrafa, videoartista i activista. El seu treball explora la construcció d’identitat, la diversitat cultural i la migració en l’àrea mediterrània. Expressa realitats socials a través d’un llenguatge visual que es troba en els límits de les arts documentals i artístiques.

YTO BARRADA

París, França, 1971

Artista, cineasta i fotògrafa francomarroquina. Els seus treballs exploren les diferències socials que caracteritzen el seu país d’origen, Marroc, buscant una línia de denúncia entre algunes imatges estereotipades de la realitat. Simultàniament, qüestiona les estratègies polítiques que determinen la dificultat de sobreviure en un territori fràgil i maltractat. 

Visita l'exposició a : 
Urquinaona