×

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /var/www/apps/app0392/www/umbral/includes/menu.inc).
Dos acciones sobre el puente internacional Simón Bolívar: Carretilleras y La entrega, 2018

El projecte actual se situa a Cúcuta (ciutat fronterera entre Colòmbia i Veneçuela). En aquest context ens apropem a la tasca que diàriament duen a terme les carretilleras i els carretilleros (persones encarregades de passar d’un país a l’altre, de manera il·legal, aliments de primera necessitat). Margolles va provocar que les dones es reunissin, situació inèdita fins ara, la qual cosa va mostrar el seu valor i apoderament. Al costat d’aquesta imatge contraposa la presència masculina, que provoca no només un nu real i mental, sinó que emfatitza com la suor, entesa com a fluid de treball simbòlic, dona visibilitat a la situació del context polític i social.

 

Dos acciones sobre el puente internacional Simón Bolívar: Carretilleras y La entrega, 2018

Teresa Margolles

Culiacán, Mèxic, 1963

És artista visual, fotògrafa i diplomada en Medicina Forense. La seva obra artística se centra a explorar les causes socials i conseqüències dels feminicidis i altres morts causades pel narcotràfic. A més, investiga i denuncia les situacions extremes de precarietat social i de corrupció política, així com la violència que assola moltes zones frontereres, amb l’objectiu de col·locar els assassinats a les meses de debat públiques.

 

Visita l'exposició a : 
Arc de Triomf