Edicions anteriors

Viu Montjuïc s’ha consolidat com un espai obert i accessible, amb una oferta cultural, de natura i de lleure de qualitat per a la ciutadania. Un projecte que treballa per visibilitzar l’activitat cultural del Parc, crear nous espais, usos compartits, i establir sinergies entre els equipaments, amb la voluntat de recuperar l'esperit de l'Exposició Internacional del 1929.

 • Edició 2022

  La segona edició del Viu Montjuïc es va celebrar el cap de setmana del 8 i 9 d'octubre de 2022 amb la voluntat de posicionar el Parc de Montjuïc com un espai obert, accessible, net i segur, amb una oferta cultural, de natura i de lleure de qualitat per al conjunt de la ciutadania.

  A més dels 22 equipaments coorganitzadors del projecte inicial, s'incorporen de manera plena altres entitats culturals dels barris limítrofs del Parc que formen part de la Taula de Cultura Comunitària del Poble-sec i de l'Eix de Cultura i Memòria de la Marina (amb el suport dels seus respectius Plans de desenvolupament Comunitaris), així com el Centre Superior de Música Jam Session del barri Font de la Guatlla. L'objectiu és teixir aliances i gestió d'activitats conjuntes entre els grans equipaments del Parc i la xarxa cultural dels barris.

  També s'hi incorpora com a novetat una zona de restauració i música als jardins de Joan Brossa a càrrec de Menja't Montjuïc, una associació de bars i restaurants del Poble-sec.

  Així mateix, s'amplia el nombre d'activitats i s'eliminen les restriccions d'aforament, el que va fer que més de 60.000 persones gaudissin de les activitats culturals i de lleure organitzades, doblant pràcticament el públic assistent a la primera edició i posicionant al Parc de Montjuïc com a l'epicentre cultural de la ciutat de Barcelona.
   

   

 • Edició 2021

  Fruit de la necessitat de donar a conèixer a la ciutadania la idiosincràsia de tots els centres que habiten Montjuïc, els directors i directores d'aquestes institucions van decidir fer una acció cultural conjunta que servís per promocionar la programació habitual dels diferents equipaments i, al mateix temps, per promoure els lligams i les sinergies entre ells, reconstruint els camins (els físics i els intangibles), proposant col·laboracions i unint esforços, amb la voluntat d'incorporar millores pel Parc de Montjuïc i recuperar l'esperit de l'Exposició Universal del 1929.

  La primera edició del Viu Montjuïc estava prevista el 2020, però es va cancel·lar a causa de la COVID-19. A finals de 2020 es reprèn la proposta, aquest cop amb la col·laboració del Districte Sants-Montjuïc, l'Institut de Cultura de Barcelona i la Quarta Tinència d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme. S'amplia el nombre d'equipaments implicats, a 22 institucions i es decideix fer la celebració el cap de setmana del 16 i 17 d'octubre de 2021.

  Les restriccions d'aforament derivades de la pandèmia, van obligar a adaptar la proposta amb l'objectiu d'evitar una concentració elevada de persones. Malgrat això, la convocatòria de públic va ser un èxit, amb l'assistència de 37.000 persones, posicionant aquest projecte insòlit com un esdeveniment anual a la ciutat de Barcelona.