Exposició "Els veïns del Poble-sec i l'Exposició de 1929"

Exposició "Els veïns del Poble-sec i l'Exposició de 1929"

Exposició

Dissabte 8 d'octubre

Des de les 11:00 fins a les 14:00

Des de les 17:00 fins a les 20:00

Diumenge 9 d'octubre

Des de les 11:00 fins a les 14:00

Des de les 17:00 fins a les 20:00

Casa de la Premsa

L'exposició que es mostra a la Casa de la Premsa recupera algunes de les imatges menys conegudes de l'Exposició de 1929. Les acompanyen textos que detallen de forma breu el procés de construcció del recinte. La mostra també aporta els records familiars d'un grup de veïns del Poble-sec en les seves pròpies paraules. Aquests testimonis es van recollir en una sessió celebrada a l'edifici de la Casa de la Premsa. Molts veïns del barri dels anys 20 van treballar en la construcció de l'exposició i la resta van ser testimonis d'una activitat frenètica que canviaria per sempre la fesomia de la muntanya. Els descendents d'aquests treballadors i espectadors conserven records, objectes i imatges a la seva memòria que constitueixen un punt de vista popular que mai no s'havia explicat fins ara.

També reflecteix la relació de l'exposició amb la premsa i l'edifici de la Casa de la Premsa, el qual va prestar servei als periodistes de tot el món que visitaven la mostra. Es poden veure fotografies de les instal·lacions d'aquest centre de premsa modern en què hi havia cabines de telèfon, un laboratori fotogràfic, sales de reunions i dormitoris.

L'any 1929 Espanya vivia sota la dictadura de Miguel Primo de Rivera i això feia que la premsa fos sotmesa a censura prèvia. A la mostra es poden veure textos d'aquesta etapa i també alguns textos de l'època republicana, quan va desaparèixer la censura i els periodistes van començar a demanar comptes de la gestió de l'Exposició de 1929 i a denunciar casos de corrupció.

Per aquesta activitat no cal inscripció prèvia.

Més informació

 

Entitats promotores:

Share in social networks