A causa de l'eliminació de les restriccions d'aforament, s'amplien les places d'algunes activitats de Viu Montjuïc. Les inscripcions estaran obertes fins divendres, 15 d'octubre, a les 19:00 hores.

Itinerari per Montjuïc

Diumenge 17 d'octubre

A les 10:00

A les 10:15

A les 10:30

Punt d'inici: Museu d'Arqueologia de Catalunya - MAC

Montjuïc és un entramat de senders i corriols que han travessat la muntanya des de temps antics. Escales, fonts, assentaments ibers i romans, masies, ermites i palaus comparteixen espai amb museus, equipaments culturals i olímpics. La seva ubicació i característiques han estat cabdals per determinar els diversos usos que ha tingut al llarg dels segles, ja sigui com a lloc preuat per les matèries primeres o estratègic per a la defensa, com a espai de lleure, com a barri de barraques o com a aparador de la ciutat al món.

Farem un recorregut pels diversos museus i equipaments esportius de la muntanya mentre recorrem les fites urbanístiques contemporànies lligades als grans esdeveniments internacionals, com l'Exposició del 29 en la que per primer cop s'inclogué els disseny de jardins dins de l'urbanisme de la mà de l'enginyer i paisatgista Jean-Claude Nicolas Forestier, l'encarregat d'enjardinar bona part de la muntanya tot aprofitant la vegetació preexistent però integrant-la en un concepte de jardineria renovador i original. L'altre gran esdeveniment que ha dibuixat la muntanya, van ser els Jocs Olímpics del 92 en els que la ciutat es va convertir durant uns dies en la capital del món.

Activitat dirigida a adults o majors de 16 anys. No és una activitat accessible per a tots els públics, hi ha trams d’escales. 

Cal inscripció prèvia.

Share in social networks