A causa de l'eliminació de les restriccions d'aforament, s'amplien les places d'algunes activitats de Viu Montjuïc. Les inscripcions estaran obertes fins divendres, 15 d'octubre, a les 19:00 hores.

Portes obertes al Gabinet Salvador

Dissabte 16 d'octubre

A les 10:30

Diumenge 17 d'octubre

A les 10:30

Jardí Botànic

La col·lecció Salvador és el nucli principal del Gabinet Salvador que es conserva a l'edifici de l'Institut Botànic de Barcelona, a Montjuïc. Va ser comprat per l'Ajuntament de Barcelona i ingressat a l'Institut Botànic de Barcelona l'any 1945, i una altra part l'any 2013. El contingut del gabinet ha arribat molt complet fins als nostres dies, gràcies a l'esforç de generacions de la família Salvador, de generacions de botànics de l'Institut Botànic de Barcelona i d'autoritats de l'Ajuntament de Barcelona de diferents èpoques. Tots ells han permès que avui es conservi aquest Gabinet de Curiositats únic.

Els Salvador van ser una nissaga d'apotecaris i naturalistes barcelonins que, de començaments del s. XVII a mitjan s. XIX, van aplegar una biblioteca i unes col·leccions científiques molt importants. Com a mínim des de mitjan s. XVIII, van obrir aquest patrimoni als estudiosos. Aquest va ser el primer "museu" obert al públic a Barcelona. Actualment es conserven en bon estat els mobles antics de fusta amb policromies, un fons de llibres i documents i una col·lecció de ciències naturals.

El desembre de 2014 la Col·lecció Salvador, custodiada a l'Institut Botànic de Barcelona, centre mixt del CSIC i l'Ajuntament de Barcelona, va ser declarada Bé Cultural d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.

Sense inscripció prèvia.

Entitats promotores:

Share in social networks