Viu Montjuïc capçalera

Presentació

Barcelona necessita trobar nous espais de centralitat, i Montjuïc n'és un en potència. En un entorn relativament petit com és el Parc de Montjuïc es concentren cases de cultura punteres a la ciutat, fent programació simultània, capdavantera i complementària. A més, el Parc de Montjuïc és un dels grans pulmons urbans de la ciutat, amb una oferta única que combina espais forestals amb jardins temàtics, zones d'esbarjo, esportives i de serveis.

Fruit de la necessitat de donar a conèixer a tota la ciutadania la idiosincràsia del Parc de Montjuïc i de tots els equipaments que l'habiten, cadascuna d'aquestes institucions en col·laboració amb el Districte de Sants-Montjuïc i l'Institut de Cultura de Barcelona han decidit fer una acció cultural conjunta adreçada especialment als veïns i veïnes de Barcelona.

Viu Montjuïc, el parc de la cultura, és una celebració en la qual, durant tot un cap de setmana, els 22 equipaments culturals que habiten Montjuïc oferiran activitats pròpies i conjuntes en cocreació, mostrant-se conjuntament com un pulmó cultural de gran nivell. 

Enguany serà la primera edició d’aquest esdeveniment insòlit, que pretén fer-se un cop a l’any i que forma part del Pla d´Actuació del Parc Montjuïc 2019-2029. Un pla municipal que busca visibilitzar l'activitat cultural del Parc i pretén promoure i difondre la programació habitual d'aquestes institucions, a més de crear nous espais, usos compartits, i establir sinergies entre elles, amb la voluntat de recuperar l'esperit de l'Exposició Internacional de 1929.

La iniciativa neix de la voluntat de coordinació dels diferents actors culturals del Parc i està coorganitzada, i finançada, pels mateixos equipaments, pel Districte de Sants-Montjuïc, l'Institut de Cultura de Barcelona i la Direcció de Turisme i Indústries Creatives, que a través de l'impost turístic impulsa iniciatives per millorar el lleure i gaudir d'un espai públic verd i cultural de qualitat.

Durant el cap de setmana del 16 i 17 d'octubre, a més de poder visitar tots els equipaments involucrats en el projecte, espais patrimonials, exposicions temporals i les col·leccions permanents, podràs gaudir de més de 70 activitats per a totes les edats. Des d'itineraris guiats i teatralitzats, intervencions participatives, visites guiades i jocs de pistes fins a concerts, espectacles de dansa i teatre. A més, també hi haurà zones habilitades per menjar, beure i descansar.

Vine a redescobrir el Parc i deixa't seduir per l'art, la memòria, la ciència i també la bellesa, la natura i els tresors que t'ofereix Montjuïc, el parc de la cultura. #ViuMontjuïc.

 

Finançat amb impost turístic

 

Share in social networks