Presentació

Montjuïc és un dels grans pulmons urbans de la ciutat, amb una oferta única que combina instal·lacions esportives amb jardins temàtics, zones d'esbarjo i de serveis, un castell i, fins i tot, un cementiri jueu medieval. A més, en un entorn relativament petit, com és el Parc de Montjuïc, es concentren cases de cultura punteres, fent programació simultània, capdavantera i complementària. Aquesta combinació excepcional converteix el Parc de Montjuïc en un destí cultural i natural imprescindible de Barcelona.

Fruit de la necessitat de donar a conèixer a tota la ciutadania la idiosincràsia del Parc de Montjuïc i de tots els equipaments que l'habiten, cadascuna d'aquestes institucions en col·laboració amb el Districte de Sants-Montjuïc i l'Institut de Cultura de Barcelona han decidit fer una acció cultural anual conjunta adreçada especialment als veïns i veïnes de Barcelona.

Viu Montjuïc, el Parc de la Cultura, és una celebració en la qual, durant tot un cap de setmana, una trentena d’equipaments culturals que habiten Montjuïc oferiran activitats pròpies i conjuntes en cocreació, mostrant-se conjuntament com un pulmó cultural de gran nivell. Però, més enllà de la celebració del cap de setmana del 8 i 9 d'octubre, els objectius principals d’aquesta iniciativa son posicionar el Parc de Montjuïc com un espai obert, accessible, net  i segur, amb una oferta cultural, de natura i de lleure de qualitat per al conjunt de la ciutadania durant tot l’any, i i establir sinergies entre els equipaments, amb la voluntat de recuperar l'esperit de l'Exposició Internacional de 1929.

La iniciativa neix de la voluntat de coordinació dels diferents operadors culturals del Parc i està coorganitzada i finançada pels mateixos equipaments, pel Districte de Sants-Montjuïc, l’Institut de Cultura de Barcelona i la Direcció de Turisme i Indústries Creatives, que per mitjà de l’impost turístic impulsa iniciatives com aquesta per millorar el lleure i gaudir d’un espai públic verd i cultural de qualitat adreçat especialment als veïns i veïnes de Barcelona.

A la segona edició de Viu Montjuïc, a més dels 22 equipaments coorganitzadors del projecte inicial s’incorporen de manera plena altres entitats culturals dels barris limítrofs del Parc que formen part de la Taula de Cultura Comunitària del Poble-sec i de l'Eix de Cultura i Memòria de la Marina (amb el suport dels seus respectius plans de desenvolupament comunitari), així com el Centre Superior de Música Jam Session del barri de la Font de la Guatlla. L'objectiu és teixir aliances i la gestió d'activitats conjuntes entre els grans equipaments del Parc i la xarxa cultural dels barris.

En aquesta segona edició, s’hi incorpora com a novetat una zona de restauració i música als jardins de Joan Brossa. Des de les 12.00 h fins a les 20.00 h hi haurà una zona gastronòmica amb street food a càrrec dels restauradors del Poble-sec que formen part de l’associació Menja’t Montjuïc, i música en vinil punxada per artistes locals.

Durant el cap de setmana del 8 i 9  d'octubre, a més de poder visitar tots els equipaments involucrats en el projecte, espais patrimonials, exposicions temporals i les col·leccions permanents, podràs gaudir de més de 60 activitats per a totes les edats. Des d'itineraris guiats pel parc, visites a les exposicions i activitats familiars, fins a concerts i espectacles de teatre i de dansa.

Consulta tota la programació i planifica-t’ho bé i allà on calgui reserva les entrades amb antelació. Informa-te’n a l’apartat “activitats” de la web.

Vine a redescobrir el Parc i deixa't seduir per l'art, la memòria, la ciència i també la natura i els tresors que t'ofereix Montjuïc. #ViuMontjuïc!

Share in social networks