A causa de l'eliminació de les restriccions d'aforament, s'amplien les places d'algunes activitats de Viu Montjuïc. Les inscripcions estaran obertes fins divendres, 15 d'octubre, a les 19:00 hores.

Recorregut "dins fora dins lluny" de Quim Bigas

Diumenge 17 d'octubre

A les 11:00

Punt d'inici: Mercat de les Flors

Coreografia a càrrec de Quim Bigas i sis artistes que consta en una sèrie d'accions basades en el projecte Dancing Museums: The Democracy of Beings, desenvolupades anteriorment i transmeses a les artistes.

Les artistes establiran una connexió orgànica entre el Mercat de les Flors i la Fundació Joan Miró, amb el rerefons del paisatge que alhora les envolta i que les separa. Hi haurà accions a dins i a fora de les dues institucions i també en diferents punts d'un extens espai intermedi. L'activitat global contempla un procés bidireccional, d'un equipament cultural a l'altre, i viceversa. Aquesta reciprocitat és representativa d'un diàleg sostingut entre ambdues institucions en el curs del projecte Dancing Museums, però també de la fluïdesa dels processos, amb un inici i un final sovint imprecisos, com ara les línies de Joan Miró que recorren l'espai o les obres.

Tot i que aquestes accions es podrien cartografiar, no constitueixen exactament un itinerari lineal. Les actuacions o intervencions en els espais són com fars o detonants que apel·len la gent, els i les espectadores que deambulen d'un lloc a l'altre atrets per aquestes guspires. Tanmateix, aquestes accions són, en certa manera, miratges. D'una banda, l'artista inaugura la possibilitat d'una relació amb el públic, per bé que a mesura que el públic s'hi apropa el miratge s'esvaeix, i el públic no l'arriba a atènyer del tot. El públic és part activa d'una coreografia que es construeix amb el procés mateix. Les accions passen fugaçment, com una mena de "dansa fantasma"; són efímeres: «L'art pot morir, allò que compta és que hagi escampat gèrmens en la terra.» (Yvon Taillandier, "Miró : Je travaille comme un jardinier", XXe siècle, 15 febrer 1959).

Cal inscripció prèvia.

Share in social networks