A causa de l'eliminació de les restriccions d'aforament, s'amplien les places d'algunes activitats de Viu Montjuïc. Les inscripcions estaran obertes fins divendres, 15 d'octubre, a les 19:00 hores.

Ruta etnobotànica de la Família Salvador

Dissabte 16 d'octubre

A les 16:30

A les 17:30

Punt d'inici: Taquilles del Jardí Botànic (arribar 30 minuts abans)

Ruta etnobotànica des de l'Institut Botànic fins al Castell, on veurem les plantes medicinals i culinàries més comunes a Montjuïc. S'inicia la ruta amb una visita guiada al Gabinet Salvador, on s'explica el museu d'història natural més antic d'Espanya i un dels més importants a Europa. Aquest gabinet de curiositats, que es conserva a l'Institut Botànic, va ser format entre els segles XVI i XVII per la família Salvador, una família d'apotecaris (farmacèutics) que tenien la seva apotecaria al carrer Ample de Barcelona.

A continuació tindrà lloc la ruta etnobotànica que s'inicia a la pineda autòctona (una de les poques que queden a Montjuïc) en direcció al Castell. La visita acollirà, a més, dos personatges d’excepció: el mateix Jaume Salvador i el seu fill Joan, iniciadors de la nissaga d’apotecaris al segle XVII, representats pels actors José Pedro García Balada i Marçal Bayona, respectivament. Aquesta visita teatralizada, feta amb la col·laboració de l’Institut del Teatre, compta amb la dramatúrgia i direcció escènica de Sílvia Navarro, i la participació de Tània Gumbau com a figurinista.

Cal inscrició prèvia.

Share in social networks