Se’ns moren les plantes

Teatre

Dissabte 8 d'octubre

Des de les 18:30 fins a les 20:15

Diumenge 9 d'octubre

Des de les 18:30 fins a les 20:15

Institut botànic

«La "Història" és a la vegada la pràctica humana de relatar i tot el conjunt de restes del passat que convertim en històries. Convencionalment, els historiadors es fixen només en les restes humanes, com arxius o diaris, però també podem parar atenció als rastres no humans, i en com contribueixen a transformar el paisatge que tenim en comú. Tant si els altres organismes "expliquen històries" com si no, contribueixen a solapar pistes i rastres que entenem com a història. La història, doncs, és el registre de diverses trajectòries de fer món, humanes i no humanes.»

Anna L. Tsing, The Mushroom at the End of the World

Se'ns moren les plantes és una peça nascuda del diàleg amb les científiques i jardineres de l'Institut Botànic de Barcelona, que confronta la pràctica humana d'anomenar, arxivar i preservar la natura (fins i tot de reproduir-la) amb la intuïció d'altres maneres d'entendre la realitat, en què els humans no són els únics agents dels canvis i transformacions del paisatge. "Se'ns moren les plantes" explora els lligams entre botànica, al·lucinació i colonialisme, a través d'una passejada sonora per Montjuïc guiada per una directora de so cinematogràfic, així com per les veus de botàniques, jardineres i altres criatures invisibles que viuen al sotabosc.

El punt de sortida de l'activitat és La Plaça Margarida Xirgu. Des d'allà s'agafarà un bus que portarà a tots els assistents fins a l'Institut Botànic. 

Per aquesta activitat cal inscripció prèvia:

Inscriure'm

Share in social networks