Visita guiada a l'exposició "Naufragis. Història submergida"

Visita guiada especial a l'exposició "Naufragis. Història submergida"

Exposició

Diumenge 9 d'octubre

Des de les 12:30 fins a les 14:00

Museu d'Arqueologia de Catalunya

L'exposició "Naufragis. Història submergida" vol donar a conèixer la riquesa i la diversitat del patrimoni arqueològic subaquàtic català i, alhora, la important tasca d'estudi, salvaguarda i protecció d'aquest patrimoni que, des del 1992, fa el Centre d'Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC) amb motiu del 30è aniversari de la seva creació. La mostra també pretén ampliar el coneixement públic que es té de l'arqueologia subaquàtica i retre un homenatge als homes i les dones que l'han impulsat i que l'impulsen, tant a Catalunya com arreu del món. Una exposició per veure... i viure!

L'exposició, a l'abast de tots els públics, s'estructura en quatre grans àmbits: "exploradors del mar", "de vaixells i mariners", "excavant sota l'aigua" i "un patrimoni a protegir". S'hi exposa una selecció acurada de més de dos-cents objectes procedents de les excavacions fetes pel CASC durant els últims 30 anys i de diversos museus i col·leccions d'arreu del país, alguns dels quals mai no s'han mostrat al gran públic. L'escenografia de la mostra, que ocupa 1.000 m², evoca un fons marí. Diversos elements audiovisuals, alguns de gran format, ritmen i reforcen la vocació immersiva del muntatge.

Vine i escolta les històries que s'amaguen al fons del mar. Aprèn com treballen els professionals que es dediquen a l'arqueologia subaquàtica.

Per aquesta activitat no cal inscripció prèvia.

Més informació

 

Entitats promotores:

Share in social networks