Gairebé 9.000 persones omplen el Jardí Botànic per celebrar el seu 25è aniversari

..
24/04/2024 - 12:23 h - Ciència Ajuntament de Barcelona

El Jardí Botànic de Barcelona va celebrar el passat diumenge 21 d’abril el seu 25è aniversari amb una festa, gratuïta i adreçada a tots els públics, que va permetre a la ciutadania gaudir de música en viu, espectacles de circ i de carrer, jocs de pistes, conta contes, monòlegs plens d’humor, jocs de fusta gegants, tallers, visites guiades i foodtucks per menjar en l’entorn del Parc de Montjuïc. Al migdia, l’espai ja havia aplegat més de 4.000 visitants i, en acabar l’esdeveniment, la jornada va acumular 8.856 persones. 

Situat entre el Castell de Montjuïc i l’Estadi Olímpic, el Jardí Botànic de Barcelona va obrir les portes el 18 d’abril de 1999 amb una idea simple: reunir a Barcelona les plantes que s’han adaptat arreu del món a viure en les cinc regions del planeta que tenen condicions de clima mediterrani. A més de la conca Mediterrània, aquestes regions es troben a Austràlia, Sud-àfrica, Xile i Califòrnia.

Dues dècades i un lustre després, el Jardí mostra més de 20.000 plantes de 2.000 espècies de flora mediterrània distribuïdes segons la seva procedència geogràfica i d’acord amb el paisatge que formen a la natura. És així com, en només 14 hectàrees és possible fer un passeig per quatre continents en un escenari privilegiat per les vistes al delta del Llobregat, l’àrea metropolitana, l’anella Olímpica i la serra de Collserola. A més, l’espai conserva una col·lecció de bonsais d’espècies mediterrànies i disposa d’un banc de llavors, un instrument fonamental per a la conservació de la biodiversitat vegetal de Catalunya.

La vegetació mediterrània és considerada com una de les més riques en diversitat d’espècies, però actualment està fortament amenaçada per culpa de l’acció humana. Per aquest motiu, el Jardí Botànic té dos objectius principals: contribuir a la preservació de les espècies vegetals per al futur i fer-ne divulgació per sensibilitzar la ciutadania.