24/05/2020 - 12:18h

Fase 1: noves mesures i serveis

Ajuntament. A partir de dilluns, 25 de maig, es treballa per garantir una mobilitat segura i s’adapten els serveis de neteja i recollida de residus, reobren els cementiris, i els serveis municipals oferiran atenció presencial.

04/06/2020 - 16:47h

El bany i l’esbarjo a les platges tornaran amb la fase 2 de la desescalada

Medi ambient i sostenibilitat. Per garantir les distàncies de seguretat s’establiran controls de l’aforament a la franja litoral de Ciutat Vella.

29/05/2020 - 14:36h

El Dia Mundial del Medi Ambient ens convida a repensar-nos

Medi ambient i sostenibilitat. La programació d’aquest any ha quedat clarament marcada pels canvis causats per la pandèmia global.

03/06/2020 - 12:28h

Desplegament extraordinari per garantir el dret a una alimentació adequada

Serveis socials. La inversió municipal en projectes d’alimentació per a persones en situació de vulnerabilitat augmenta en un milió d’euros.

02/06/2020 - 18:09h

Crèdits, ajuts, assessorament i acords per reactivar l’economia social i solidària

Empresa. Es tracta de 7,5 milions d’euros en subvencions i crèdits mitjançant la banca ètica.

Persones que treballen en una oficina.

Barcelona Activa davant la crisi sanitària

Servei en línia i telefònic d’informació, ajuts i recursos per a autònoms i autònomes, empreses, cooperatives, entitats i persones treballadores per fer front a les dificultats econòmiques sorgides per l’efecte de la Covid-19.

Panoràmica de Passeig de Sant Joan buit

Imatges Barcelona

L’Ajuntament posa a disposició de la ciutadania el seu fons fotogràfic d’actualitat, amb més de quatre mil imatges de Barcelona. El portal Imatges Barcelona s’estrena amb un recull de fotografies inèdites de Barcelona durant el confinament per la crisi de la Covid-19.

Vistes del passeig Marítim de Barcelona buit

Ús de les platges durant el desconfinament

Durant el procés de desconfinament per la Covid-19, les platges s’obren només per a passejar i per a la pràctica d’esports individuals pels punts d’accés senyalitzats i en uns horaris autoritzats. 

Fotografia de dos cistells amb verdures en una parada d’un mercat de pagès

Reactivació de l’economia social i solidària

El pla “Reactivem l’economia social i solidària” inclou diverses accions per incentivar l’activitat d’empreses, entitats i projectes afectats per la crisi sanitària. A més, el pla conté mesures per reactivar l’economia de proximitat dels barris. Informa-te’n!

Dues experts en violència masclista informen una jove en un estand de BCN Antimasclista

Atenció a les víctimes de violència masclista

Per garantir l’atenció a les dones, els infants i adolescents durant la crisi sanitària, l’Ajuntament reforça els serveis adreçats a les víctimes de violència i edita unes guies d’autoprotecció i prevenció.
 

Imatge d'una parada de fruites d'un mercat

Mercats municipals

Els mercats municipals de Barcelona, considerats serveis essencials, continuen oberts en l’horari habitual durant la crisi sanitària. Per reforçar les mesures sanitàries, els mercats han posat en marxa serveis de venda a domicili i venda en línia.

Un noi treballant a un menjador

Flexibilitat fiscal per la crisi de la Covid-19

L’Ajuntament posa en marxa un pla de xoc de mesures i modifica el calendari fiscal per garantir la liquiditat de les famílies, els autònoms i les empreses.

Taulell d'un comerç amb aquest cartell "Per seguretat, no apropar-se al mostrador"

Comerç i consum local

Informa’t de les diferents opcions per comprar de manera segura durant el procés de desconfinament per la crisi del coronavirus.

Cartell que anuncia el projecte Radars

Radars

Durant la crisi sanitària, col·labora amb el bon veïnatge a través d’aquest projecte per combatre l’aïllament i el risc d’exclusió de la gent gran que viu sola.

Dues persones corren en un parc

Viu els parcs i jardins

Els parcs i jardins converteixen la ciutat en un espai habitable. Aquí els trobaràs tots. Coneix-los i gaudeix-los!

Operador treballant en un punt verd mòbil

Gestió de residus

Tot el que necessites saber per gestionar els residus i contribuir a fer la ciutat més sostenible.

Actuació dels Castellers de Barcelona a la plaça de Sant Jaume

Tradicions i memòria

Coneix les tradicions, la cultura popular i els racons amb encant de Barcelona, així com els programes i les iniciatives per preservar la memòria del nostre passat.

Nens i nenes a una classe

Preinscripció i matrícula del curs 2020-2021

Consulta el calendari de preinscripció i matriculació per al curs 2020-2021 del segon cicle d’infantil, primària, secundària i ensenyaments postobligatoris.

Façana del Centre LGTBI de Barcelona

Centre LGTBI de Barcelona

El Centre LGTBI de Barcelona ha posat en marxa una programació especial durant el confinament que es pot seguir en directe a través del seu perfil d’Instagram (@barcelonalgtbi). Informa-te’n!

Un grup de dones amb diversitats funcionals en un taller de ball

Guia de comunicació inclusiva

Consulta aquesta guia, editada per l’Ajuntament de Barcelona, per impulsar una comunicació inclusiva i un llenguatge que reflecteixi la diversitat de la societat.

Dues noies compren verdures a l'exterior d'una botiga.

Dones i feminismes

Informa’t dels serveis d’atenció a les dones, així com dels recursos disponibles per lluitar contra la discriminació i la violència masclista i promoure l’equitat de gènere.

Nen fent un taller amb fang al terra

Centres cívics #desdecasa

Tot i que tenen les portes tancades per la crisi sanitària, els centres cívics segueixen oberts #desdecasa. A través de les xarxes socials pots seguir les seves propostes, adreçades a tot tipus de públics.

Una dona rega unes plantes a la terrassa d'un pis Open video Suma't al Pla Clima

Suma't al Pla Clima

Informa’t de totes les accions que pots fer per lluitar contra el canvi climàtic i coneix la Declaració d’emergència climàtica de Barcelona per fer front als principals reptes.

Les mans d’una persona que fulleja la guia per a empreses sobre drets LGTBI

Guia per a empreses sobre drets LGTBI

Guia de bones pràctiques per assessorar les empreses en la gestió de la diversitat sexual i de gènere i protegir els drets del col·lectiu LGTBI.

Vista panoràmica de Barcelona

Pla de barris

Programa adreçat a reduir les desigualtats entre els barris de Barcelona i afavorir l'accés a la renda, als serveis, a la qualitat urbana i el benestar.

Vista panoràmica de Barcelona amb el mar al fons Open video Emergència climàtica

Emergència climàtica

Barcelona declara l’emergència climàtica i accelera un seguit de canvis que comprometen tots els agents de la ciutat. Informa-te’n!

Barcelona Llibres

L’Ajuntament de Barcelona posa a la teva disposició un catàleg de publicacions de descàrrega gratuïta perquè les puguis gaudir durant el confinament per la Covid-19.