24/05/2020 - 12:18h

Fase 1: noves mesures i serveis

Ajuntament. A partir de dilluns, 25 de maig, es treballa per garantir una mobilitat segura i s’adapten els serveis de neteja i recollida de residus, reobren els cementiris, i els serveis municipals oferiran atenció presencial.

ÀreaDUM, DUM, mercaderies, càrrega, descàrrega, transportista, Barcelona

28/05/2020 - 14:28h

Ampliació de l’estacionament a les zones de càrrega i descàrrega per als professionals

Mobilitat i transports. L’estacionament autoritzat passa de 30 minuts a dues hores de 8.00 a 10.00 i de 14.00 a 20.00 hores.

27/05/2020 - 12:20h

Tot a punt per començar a reobrir les instal·lacions esportives municipals

Esports. Es farà d’una manera progressiva, seguint les fases de la desescalada.

25/05/2020 - 17:16h

Cap infant sense estiu!

Infància. Les beques per a activitats d’estiu no tenen limitació pressupostària.

26/05/2020 - 16:22h

Protecció del petit comerç amb ajuts per abaixar els lloguers comercials

Covid-19. Incentius de 600 o 1.200 euros als propietaris que redueixin sensiblement el lloguer als arrendataris de locals comercials.

Persones que treballen en una oficina.

Barcelona Activa davant la crisi sanitària

Servei en línia i telefònic d’informació, ajuts i recursos per a autònoms i autònomes, empreses, cooperatives, entitats i persones treballadores per fer front a les dificultats econòmiques sorgides per l’efecte de la Covid-19.

Panoràmica de Passeig de Sant Joan buit

Imatges Barcelona

L’Ajuntament posa a disposició de la ciutadania el seu fons fotogràfic d’actualitat, amb més de quatre mil imatges de Barcelona. El portal Imatges Barcelona s’estrena amb un recull de fotografies inèdites de Barcelona durant el confinament per la crisi de la Covid-19.

Vistes del passeig Marítim de Barcelona buit

Ús de les platges durant el desconfinament

Durant el procés de desconfinament per la Covid-19, les platges s’obren només per a passejar i per a la pràctica d’esports individuals pels punts d’accés senyalitzats i en uns horaris autoritzats. 

Dues experts en violència masclista informen una jove en un estand de BCN Antimasclista

Atenció a les víctimes de violència masclista

Per garantir l’atenció a les dones, els infants i adolescents durant la crisi sanitària, l’Ajuntament reforça els serveis adreçats a les víctimes de violència i edita unes guies d’autoprotecció i prevenció.
 

Cartell que anuncia el projecte Radars

Radars

Durant la crisi sanitària, col·labora amb el bon veïnatge a través d’aquest projecte per combatre l’aïllament i el risc d’exclusió de la gent gran que viu sola.

Imatge d'una parada de fruites d'un mercat

Mercats municipals

Els mercats municipals de Barcelona, considerats serveis essencials, continuen oberts en l’horari habitual durant la crisi sanitària. Per reforçar les mesures sanitàries, els mercats han posat en marxa serveis de venda a domicili i venda en línia.

Un noi treballant a un menjador

Flexibilitat fiscal per la crisi de la Covid-19

L’Ajuntament posa en marxa un pla de xoc de mesures i modifica el calendari fiscal per garantir la liquiditat de les famílies, els autònoms i les empreses.

Taulell d'un comerç amb aquest cartell "Per seguretat, no apropar-se al mostrador"

Comerç i consum local

Informa’t de les diferents opcions per comprar de manera segura durant el procés de desconfinament per la crisi del coronavirus.

Nens i nenes a una classe

Preinscripció i matrícula del curs 2020-2021

Consulta el calendari de preinscripció i matriculació per al curs 2020-2021 del segon cicle d’infantil, primària, secundària i ensenyaments postobligatoris.

Dues persones corren en un parc

Viu els parcs i jardins

Els parcs i jardins converteixen la ciutat en un espai habitable. Aquí els trobaràs tots. Coneix-los i gaudeix-los!

Operador treballant en un punt verd mòbil

Gestió de residus

Tot el que necessites saber per gestionar els residus i contribuir a fer la ciutat més sostenible.

Actuació dels Castellers de Barcelona a la plaça de Sant Jaume

Tradicions i memòria

Coneix les tradicions, la cultura popular i els racons amb encant de Barcelona, així com els programes i les iniciatives per preservar la memòria del nostre passat.

Nen fent un taller amb fang al terra

Centres cívics #desdecasa

Tot i que tenen les portes tancades per la crisi sanitària, els centres cívics segueixen oberts #desdecasa. A través de les xarxes socials pots seguir les seves propostes, adreçades a tot tipus de públics.

Façana del Centre LGTBI de Barcelona

Centre LGTBI de Barcelona

El Centre LGTBI de Barcelona ha posat en marxa una programació especial durant el confinament que es pot seguir en directe a través del seu perfil d’Instagram (@barcelonalgtbi). Informa-te’n!

Un grup de dones amb diversitats funcionals en un taller de ball

Guia de comunicació inclusiva

Consulta aquesta guia, editada per l’Ajuntament de Barcelona, per impulsar una comunicació inclusiva i un llenguatge que reflecteixi la diversitat de la societat.

Dues noies compren verdures a l'exterior d'una botiga.

Dones i feminismes

Informa’t dels serveis d’atenció a les dones, així com dels recursos disponibles per lluitar contra la discriminació i la violència masclista i promoure l’equitat de gènere.

Un grup de persones que treballen en una nau industrial munten caixes de cartró.

Economia social i solidària

L'Ajuntament fomenta i impulsa l'Economia Social i Solidària amb recursos com formació, acompanyament, ajuts econòmics, contractació pública responsable o cessió d'espais i material, entre altres. Informa-te'n!

Una dona rega unes plantes a la terrassa d'un pis Open video Suma't al Pla Clima

Suma't al Pla Clima

Informa’t de totes les accions que pots fer per lluitar contra el canvi climàtic i coneix la Declaració d’emergència climàtica de Barcelona per fer front als principals reptes.

Les mans d’una persona que fulleja la guia per a empreses sobre drets LGTBI

Guia per a empreses sobre drets LGTBI

Guia de bones pràctiques per assessorar les empreses en la gestió de la diversitat sexual i de gènere i protegir els drets del col·lectiu LGTBI.

Vista panoràmica de Barcelona

Pla de barris

Programa adreçat a reduir les desigualtats entre els barris de Barcelona i afavorir l'accés a la renda, als serveis, a la qualitat urbana i el benestar.

Vista panoràmica de Barcelona amb el mar al fons Open video Emergència climàtica

Emergència climàtica

Barcelona declara l’emergència climàtica i accelera un seguit de canvis que comprometen tots els agents de la ciutat. Informa-te’n!

Barcelona Llibres

L’Ajuntament de Barcelona posa a la teva disposició un catàleg de publicacions de descàrrega gratuïta perquè les puguis gaudir durant el confinament per la Covid-19.