Medi ambient i sostenibilitat

Gestió de residus

Contenidors de reciclatge en un carrer de Barcelona.

Un lloc per cada residu

Consulta el cercador per trobar el lloc més adequat per a cada residu i localitza els contenidors que hi ha desplegats per la ciutat.

Noia deixant una cuina de fusta als contenidors

Recollida de mobles

Utilitza el servei de recollida de mobles i trastos vells de Barcelona; és un servei gratuït i de periodicitat setmanal. Consulta el dia i l’hora que correspon al teu carrer.

Un treballador de la deixalleria atén una usuària que porta roba a un contenidor de reciclatge.

Intercanvi i reciclatge de roba

Recicla la teva roba als contenidors taronja de Roba Amiga o participa en els programes municipals d’intercanvi de roba per fomentar el consum responsable i la prevenció de residus.

Un operari treballant en una deixalleria.

Altres residus

A la ciutat trobaràs també altres punts de recollida de materials com ara runa, fibrociment amb amiant o restes vegetals.

Gos passejant en un parc

Animals morts

La recollida immediata d’animals morts (gossos, gats, coloms…) que estiguin a la via pública o a un domicili és un servei adreçat tant a veïns com a empreses. Informa’t sobre el seu funcionament.

Operador treballant en un punt verd mòbil

Punts verds

Els punts verds et serveixen per desfer-te dels residus que no pots llençar als contenidors que hi ha als carrers de la ciutat. Localitza aquests punts verds i informa’t sobre els diferents tipus que existeixen: punt verd de zona, punt verd de barri, punt verd mòbil, i punt verd mòbil escolar i elèctric.

Què és un punt verd? Ecologia urbana

Recollida orgànica

En el marc de la iniciativa “Residus zero”, l’Ajuntament disposa d'una campanya de sensibilització per millorar la recollida orgànica als barris de Barcelona.

Recollida orgànica. Ecologia urbana

Un treballador de la deixalleria classifica residus Open video Barcelona, residu zero

Barcelona, residu zero

Barcelona aposta per la prevenció, la reducció de generació de residus, la reutilització i la recollida selectiva. Informa-te’n.

Medi ambient

Vista de Barcelona amb el cel congestionat per la pol·lució.

Qualitat de l'aire

Barcelona disposa d’una xarxa d’estacions de mesura de contaminants que et permet conèixer en temps real quina és la qualitat de l’aire al teu entorn més proper. Consulta-ho!

Carrer de Barcelona il·luminat

Energia Barcelona

Portal amb informació sobre com estalviar energia, com contractar-la o generar-la, per avançar cap a un model energètic més sostenible. Informa’t també sobre Barcelona Energia, l’operador elèctric públic metropolità que el 2019 oferirà els seus serveis a la ciutadania.

Una ciclista circula per un carril bici

Mobilitat i transports

Informa't dels serveis i transports disponibles per desplaçar-te per la ciutat i descobreix com està canviant la mobilitat a Barcelona per ser més saludable, sostenible, connectada i segura.

Vista panoràmica de Barcelona Open video Barcelona pel Clima

Barcelona pel Clima

Coneix els projectes, les polítiques i les iniciatives engegades a Barcelona amb l'objectiu de combatre i donar resposta als efectes del canvi climàtic.

Pas de vianants amb persones creuant

Avalua la teva exposició al soroll

Al Mapa estratègic de soroll pots consultar l’exposició al soroll en funció de la situació acústica del teu carrer.

Mapa estratègic de soroll. Ecologia urbana

Filera de bicicletes aparcades en punts d'ancoratge al carrer

Mapa de la Barcelona + sostenible

Consulta les iniciatives que s’estan desenvolupant a Barcelona per construir una ciutat més sostenible. Vols contribuir-hi?

Mapa de la Barcelona + sostenible

També et pot interessar...

Cuida-la

La Blogoteca

Vols saber què més hi ha a la xarxa? T’oferim un recull de webs i blogs per aprofitar al màxim la teva ciutat.

Millor que nou! 100% vell

Consells per donar una segona vida als objectes.

Remenja'mmm

Emporta't a casa el menjar que et sobri al restaurant i contribueix a reduir el malbaratament alimentari.

Canvi d'hàbits

Calcula quant contamines amb els teus desplaçaments en cotxe i descobreix alternatives per disminuir-ne l'impacte ambiental.

Alencop

Cooperativa d'iniciativa social que ofereix serveis de recollida i reutilització de la ferralla i d'aparells electrònics i electrodomèstics en desús.

Espigoladors

Organització sense ànim de lucre que lluita contra el malbaratament alimentari alhora que apodera les persones en risc d’exclusió social.

Opcions de consum

Mitjà de comunicació especialitzat en consum conscient per donar a conèixer alternatives per viure de manera més sostenible.

Comparteix aquest contingut