Adolescents i joves

Noia llegint un díptic en un punt d'informació juvenil

Informació jove

Consulta els serveis d'informació per a joves i adolescents disponibles als equipaments municipals, on t'orienten, t'assessoren i t'ajuden a resoldre dubtes sobre qualsevol tema.

Les mans de dues joves escriuen en targetes coses que els agraden i coses que no els agraden.

Assessorament i suport psicològic

Si tens entre 12 i 22 anys, disposes de serveis d’escolta i acompanyament en el procés de creixement personal i emocional, i serveis de suport psicològic per donar resposta a les teves inquietuds. Les famílies dels adolescents disposen també d'un servei d’informació, formació i orientació.

Grup de noies a la muntanya

Salut i sexualitat

Informa’t dels centres on t’orientaran i t’ajudaran de manera confidencial en àmbits com ara la sexualitat, el VIH i la sida, la violència masclista, la salut mental i les drogues, entre altres. Si tens dubtes, deixa’t assessorar per persones expertes que et donaran suport.

Una noia asseguda en una plaça escriu al mòbil.

Recursos contra la violència masclista

Al SARA Jove trobaràs suport, assessorament i alternatives sobre com actuar i com enfrontar-te a una situació de violència masclista. Si tens entre 12 i 21 anys i et trobes en una relació de poder abusiva, pots acudir al SAH Jove, on t’ajudaran a viure les relacions afectives de manera positiva, saludable i lliure de violències.

Dues noies mirant una exposició

Cultura i oci

A Barcelona es desenvolupa una intensa agenda cultural que inclou esdeveniments, cicles i festivals de totes les disciplines artístiques: teatre, dansa, música, cinema, arts plàstiques, literatura, entre d’altres. Informa’t dels descomptes i les promocions que tens al teu abast i viu al màxim l’oferta cultural i lúdica de la ciutat!

Cultura i oci. Joves

Treball

Cerques feina? Tens clars els passos que cal fer per iniciar la recerca de feina? Participa en les activitats de Barcelona Treball Joves i podràs millorar el teu perfil professional, així com aprofitar els recursos i les oportunitats que tens a la teva ciutat per treballar.

Voluntaris i voluntàries en una reunió

Participació, associacionisme i voluntariat

Vols col·laborar en projectes solidaris? Consulta les entitats en què pots fer un voluntariat. Fes-te membre d’una associació juvenil i participa en projectes socials, ambientals i culturals.

Grup de nens i nenes i joves corrent

Casals i espais

Espais de trobada que t’ofereixen suport en les teves inquietuds i et permeten relacionar-te amb altres joves del teu barri. A més, als casals i espais disposes d’un programa d'activitats que et permet gaudir de concerts, tallers, actuacions, exposicions, entre d’altres.

Parella amb una motxilla a punt d'arribar a una estació de tren

Estades a l'estranger

Vols marxar a l'estranger a estudiar, treballar o fer un voluntariat? Alguns punts d’informació juvenil de Barcelona (PIJ) t’ofereixen eines, recursos i assessorament per dur a terme el teu projecte de mobilitat, i t'ajudaran a emprendre amb força aquest apassionant viatge.

Grup de noies patinant i fent una coreografia

Esports

Descobreix totes les opcions i oportunitats que t'ofereix Barcelona per practicar esport o unir-te a una agrupació esportiva.

Dos joves s'informen sobre le seves opcions d'estudis al saló del ensenyament 2023.

Estudis

Vols estudiar però no saps què fer? Coneix totes les opcions per poder-te formar en l’àmbit i sector que vulguis, així com totes les ajudes, programes i guies disponibles per assessorar-te en el camí acadèmic. 

Un jove al menjador de casa seva mira el móvil

Habitatge

Consulta els recursos per poder accedir a un habitatge: ajuts disponibles, assessoraments en habitatges compartits, cerca de pis, entre d’altres.

També et pot interessar...

Blogoteca Adolescents

La Blogoteca

Vols saber què més hi ha a la xarxa? T’oferim un recull de webs i blogs per aprofitar al màxim la teva ciutat.

Sortim BCN

Aquest web ofereix informació i eines útils perquè la experiència de sortir per la nit segui el més completa i gratificant possible .

Apropa cultura

És un programa d’inclusió i s’adreça a entitats socials que treballen amb persones en situació de risc d’exclusió social.

Consell de la Joventut de Barcelona (CJB)

Plataforma que coordina i representa les principals entitats juvenils de la ciutat.

Vozes

Projecte d’integració social d’infants i adolescents a través de la formació musical.

El pep

Coneix els efectes que tenen el tabac, l'alcohol i les drogues en el teu cos.

Cnjc

Entitat que treballa pels interessos dels joves.

ASSIR Barcelona

Informació sobre els serveis dels punts d'atenció a la salut sexual i reproductiva i temes com la maternitat, l'anticoncepció o el gènere.

CJAS

El Centre Jove d'Anticoncepció i Sexualitat ofereix atenció als adolescents i joves perquè visquin la sexualitat d'una manera positiva i responsable.

Adolescents

Espai per a les notícies de famosos, consells per resoldre dubtes, entre d'altres.