Tradicions i memòria

Viu la cultura popular

Gegants, castells, mercats  artesanals,  fires...  Consulta  l’agenda  d’actes  populars de Barcelona, informa’t sobre les manifestacions de cultura popular i cerca les entitats que hi estan implicades.

Visitants fan fotos a l'interior de l'antiga presó Model

Programes de memòria

Coneix els programes de memòria, que tenen com a objectiu conservar, transmetre, fer públic i garantir l'ús del patrimoni ètic i polític, que constitueix el passat en totes les seves formes i expressions.

Faristol narratiu instal·lat davant del número 43 de la via Laietana en què es fa memòria de la repressió durant la dictadura franquista.

Mapa de la memòria democràtica

Consulta en un mapa interactiu els indrets destacats de la memòria democràtica de Barcelona que estan senyalitzats a l’espai públic per explicar episodis vinculats a la lluita per la llibertat i la igualtat.

Festes majors

Informa’t de la gran varietat de festes majors dels districtes i barris de Barcelona i gaudeix-les. 

Uns visitants contemplen les restes arqueològiques d'El Born Centre de Cultura i Memòria.

El Born Centre de Cultura i Memòria

Ubicat a l'edifici de l'antic mercat del Born, és un espai per incentivar i promoure la reflexió sobre la memòria local, nacional i dels esdeveniments globals, a través de trobades, debats i espais d'aprenentatge i d'exposició. 

Portada del número 109 de la revista Barcelona Metròpolis

‘Barcelona Metròpolis’

Revista que dona veu al debat i la reflexió sobre els reptes de la ciutat global i sobre les transformacions urbanes que repercuteixen en la vida dels veïns i les veïnes.

Pati del convent de Sant Agustí de nit il·luminat amb llums vermelles

Racons amb encant

Molts barris de Barcelona encara conserven l’essència del passat en places, claustres o passatges. Coneix els principals racons amb encant de la ciutat.

Interior d'un edifici modernista

Paisatge urbà

Informa’t de les diferents rutes temàtiques, visites guiades i propostes de recorreguts disponibles per explorar la riquesa i diversitat del paisatge urbà de Barcelona.

Antigues imatges de la platja de la Barceloneta

Memòria gràfica de la Barceloneta

El Fons Fotogràfic Popular és un projecte veïnal col·laboratiu per reconstruir la memòria gràfica del barri en un web. El projecte és una finestra a la memòria i a la història de la Barceloneta.