Viure a Bcn

La informació sobre els serveis d'aquesta pàgina es pot haver alterat a causa de les mesures d’adaptació a la nova normalitat a Barcelona i s’actualitzarà progressivament.

Una família passeja el gos per l'ampliació d'espai per a vianants del carrer del Consell de Cent Open video Ens en sortirem

Ens en sortirem

Consulta en aquest espai web tota la informació sobre les conseqüències de la crisi de la covid-19 a Barcelona: nova normalitat, mesures de suport social, econòmic i emocional de l’Ajuntament i molt més.

 

Una ciclista circula per un carril bici

Mobilitat i transports

Informa't dels serveis i transports disponibles per desplaçar-te per la ciutat i descobreix com està canviant la mobilitat a Barcelona per ser més saludable, sostenible, connectada i segura.

Vista del maleter obert d’un cotxe on hi ha ampolles d’aigua petites i una motxilla d’emergències socials de l’Ajuntament de Barcelona.

Pla d’emergència per onada de calor

Per reduir els efectes de la calor excessiva, l’Ajuntament de Barcelona impulsa mesures en equipaments i a l’espai públic, i s’activa un dispositiu per fer el seguiment de les persones vulnerables. Enguany les mesures es reforcen per la situació d’emergència sanitària generada per la covid-19.

Imatge d'una parada de fruites d'un mercat

Mercats municipals

Barcelona disposa d’una extensa xarxa de mercats municipals amb productes frescos i de proximitat. Ves als mercats o compra-hi a través dels serveis de venda a domicili i en línia que s’han posat en marxa arran de la crisi de la covid-19.

Dues experts en violència masclista informen una jove en un estand de BCN Antimasclista

Atenció a les víctimes de violència masclista

Per garantir l’atenció a les dones, els infants i adolescents durant la crisi sanitària i la represa de la normalitat, l’Ajuntament reforça els serveis adreçats a les víctimes de violència i edita unes guies d’autoprotecció i prevenció.

Un grup d'infants fa activitats de lleure a l'aire lliure

100% Estiu

Barcelona rep l’estiu amb més d'un miler d'activitats de la campanya “T’estiu molt” i una oferta ampliada especialment per al 2020, amb més places, equipaments com biblioteques i centres cívics oberts i noves propostes d’ús de l’espai públic, amb una atenció especial als barris més vulnerables. 

Operador treballant en un punt verd mòbil

Gestió de residus

Tot el que necessites saber per gestionar els residus i contribuir a fer la ciutat més sostenible.

Nen fent un taller amb fang al terra

Reobertura progressiva dels centres cívics

A partir del 15 de juny els centres cívics obren les portes progressivament i recuperen les activitats i els serveis habituals, adaptats a les mesures sanitàries establertes.

Una família en un parc estirada a la gespa sota uns arbres florits

Compromís amb l’Agenda 2030

Informa’t dels objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides en els àmbits ambiental, social, econòmic i institucional i implica-t’hi.

Façana del Centre LGTBI de Barcelona

Centre LGTBI de Barcelona

És un servei municipal pioner gestionat per la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya, des d'on s’oferirà un ampli catàleg de serveis d’informació, orientació, atenció directa i sen​sibilització. Consulta’n l’agenda presencial i virtual!

Dues noies compren verdures a l'exterior d'una botiga.

Dones i feminismes

Informa’t dels serveis d’atenció a les dones, així com dels recursos disponibles per lluitar contra la discriminació i la violència masclista i promoure l’equitat de gènere.

Exterior del centre Barcelona Cuida

Espai Barcelona Cuida

L'espai Barcelona Cuida, de l’Ajuntament de Barcelona, és un centre pioner que ofereix informació i orientació sobre les cures, i acompanya i facilita la tasca de les persones cuidadores i les que són cuidades.

Tres infants juguen amb joguines de fusta en una escola bressol

Preinscripció i matrícula a les escoles bressol

Informa’t sobre el procés de preinscripció i matrícula a les escoles bressol municipals de Barcelona per al curs 2020-21.

Vincles BCN

Projecte d'innovació social que vol reforçar les relacions socials i disminuir la solitud no desitjada de les persones grans per mitjà de les noves tecnologies. Mitjançant una tauleta i una aplicació, els usuaris es poden comunicar amb la família i els amics, i amb els grups d'usuaris de Vincles.

Open video Estimat diari

Estimat diari

Diari col·lectiu de ciutat on els nens i nenes van expressar les emocions i les vivències durant les setmanes de confinament per la crisi de la covid-19. Consulta-ho!

Dues nenes i un nen juguen a pilota en un carrer de vianants

Els districtes i els seus barris

Viu l'essència de cadascun dels districtes i endinsa't en els diferents barris de la ciutat.

Un grup de joves juga a bàsquet en un parc

Viure amb diversitat

Barcelona és una ciutat on conviuen persones amb diferents orientacions sexuals i gèneres, cultures, llengües i tradicions. Descobreix com viure-hi amb inclusió, diversitat i interculturalitat.

Vista de Barcelona amb el cel congestionat per la pol·lució.

Zona de baixes emissions

Es preveu que la restricció permanent de la circulació dels vehicles més contaminants per la zona de baixes emissions comenci l’1 de gener de 2020. L’objectiu és millorar la salut mediambiental i reduir les emissions. Consulta’n els detalls.

Bicicletes en una estació de Bicing. Open video Bicing

Bicing

Consulta tota la informació sobre el servei de Bicing: xarxa d’estacions, mapa de disponibilitat, bicicletes elèctriques, tarifes i molt més.

Jove sense cama al costat de la seva bicicleta adaptada

Una ciutat accessible per a tothom

Informa’t sobre els recursos i eines disponibles per a les persones amb diversitat funcional en educació, habitatge, ocupació, transports, atenció i ajuts, lleure i molt més.

Menor nouvingut amb un patinet

Nova ciutadania

Les persones nouvingudes disposen de serveis d’acollida i assessorament que els ajuden a integrar-se. Troba informació sobre drets, educació, salut i mercat de treball. 

Vista panoràmica de Barcelona amb el mar al fons Open video Emergència climàtica

Emergència climàtica

Barcelona declara l’emergència climàtica i accelera un seguit de canvis que comprometen tots els agents de la ciutat. Informa-te’n!

Noia llegint un díptic en un punt d'informació juvenil

Informació jove

Coneix els punts d'informació per a joves i adolescents disponibles als equipaments municipals i als instituts per resoldre dubtes sobre formació, associacionisme, salut jove, mobilitat estudiantil o feina, entre altres.

Vista panoràmica de Barcelona

Pla de barris

Programa adreçat a reduir les desigualtats entre els barris de Barcelona i afavorir l'accés a la renda, als serveis, a la qualitat urbana i el benestar.

Vista aèria de la quadrícula del Pla Cerdà de la ciutat

Barcelona, a un sol clic

Troba al directori de la Guia BCN tot el que necessitis: equipaments, entitats i espais de la ciutat.

Carrer de Barcelona il·luminat

Barcelona Energia

El gener del 2019 la comercialitzadora elèctrica pública Barcelona Energia oferirà els seus serveis a la ciutadania, amb un màxim de 20.000 llars.

Una dona en cadira de rodes obre la porta d'una habitació d'hotel amb una targeta.

Guia de recursos per a les persones amb discapacitat

La Guia de recursos recull els tràmits, ajuts i beneficis d'interès per a les persones amb algun tipus de discapacitat que resideixen a la ciutat.

Una noia puja les escales d'una sortida de metro

Oficina per la No-Discriminació (OND)

Servei de defensa dels drets humans on et pots adreçar si pateixes o has patit alguna discriminació o delicte d’odi, especialment per motius d’origen, pertinença cultural o religiosa, orientació sexual o identitat de gènere.

Una noia i un noi passegen per un parc

Konsulta'm

Servei de suport psicològic per a adolescents i joves d'entre 12 i 22 anys i d'assessorament a professionals en matèria de salut mental.

Comparteix aquest contingut