Viure a Bcn

Ajuts extraescolars

Consulta tots els ajuts disponibles que faciliten l’accés a activitats extraescolars culturals, esportives, tecnològiques i científiques als infants i joves d’entre 6 i 17 anys.

Façana del Centre LGTBI de Barcelona

Centre LGTBI de Barcelona

És un servei municipal pioner gestionat per la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya, des d'on s’oferirà un ampli catàleg de serveis d’informació, orientació, atenció directa i sen​sibilització. Consulta’n l’agenda presencial i virtual!

Dues experts en violència masclista informen una jove en un estand de BCN Antimasclista

Atenció contra la violència masclista

Informa’t de tots els serveis i recursos de prevenció i atenció disponibles, gratuïts i confidencials, per a dones en situació de violència masclista. 

Barcelona a la butxaca

L’aplicació mòbil Barcelona a la butxaca és un espai personal per accedir als principals serveis i tràmits municipals i a l’oferta d’activitats de la ciutat, en un sol punt d’accés.​ Baixa-te-la!

Noia llegint un díptic en un punt d'informació juvenil

Informació per a joves

Fins a 18 punts joves distribuïts per la ciutat on pots informar-te i assessorar-te de qualsevol tema que necessitis: estudis, feina, habitatge i molts altres. Consulta’ls!

Targeta cuidadora

Targeta cuidadora

Nova targeta gratuïta per accedir a recursos de suport personalitzats adreçats a les persones cuidadores. Informa-te’n!

Una ciclista circula per un carril bici

Mobilitat i transports

Informa't dels serveis i transports disponibles per desplaçar-te per la ciutat i descobreix com està canviant la mobilitat a Barcelona per ser més saludable, sostenible, connectada i segura.

Menor nouvingut amb un patinet

Nova ciutadania

Les persones nouvingudes disposen de serveis d’acollida i assessorament que els ajuden a integrar-se. Troba informació sobre drets, educació, salut i mercat de treball. 

Oficina per la no discriminació.

Oficina per la No-Discriminació (OND)

Servei de defensa dels drets humans on et pots adreçar si pateixes o has patit alguna discriminació o delicte d’odi, especialment per motius d’origen, pertinença cultural o religiosa, orientació sexual o identitat de gènere.

Una noia i un noi passegen per un parc Open video Konsulta'm

Konsulta'm

Servei de suport psicològic per a adolescents i joves d'entre 12 i 22 anys i d'assessorament a professionals en matèria de salut mental. Konsulta’m amplia el seu servei a la població adulta a sis districtes de la ciutat.

Cuidem Barcelona

L’Ajuntament impulsa un nou servei de neteja i recollida de residus que potencia el reciclatge i millora l’eficàcia, amb més recursos i més personal, més sostenible i adaptat a les necessitats de cada barri.

Alimentació sostenible

Implica’t en el foment de dietes saludables i sostenibles i en l’impuls de les economies locals!

Vista panoràmica de Barcelona

Pla de barris

Programa adreçat a reduir les desigualtats entre els barris de Barcelona i afavorir l'accés a la renda, als serveis, a la qualitat urbana i el benestar.

Protegim les escoles

Projecte de l’Ajuntament de Barcelona per transformar els entorns escolars i convertir-los en espais segurs, saludables i menys contaminants.

Dos persones grans s'agafen de la mà. Open video Recursos per millorar la salut emocional

Recursos per millorar la salut emocional

Consulta l’espai web de l’Ajuntament de Barcelona amb activitats i recursos gratuïts per millorar la salut mental i emocional de la ciutadania.

 

Un grup de joves juga a bàsquet en un parc

Viure amb diversitat

Barcelona és una ciutat on conviuen persones amb diferents orientacions sexuals i gèneres, cultures, llengües i tradicions. Descobreix com viure-hi amb inclusió, diversitat i interculturalitat.

Open video Plural, centre de masculinitats

Plural, centre de masculinitats

Nou equipament municipal obert a la ciutadania per fomentar una perspectiva plural, positiva i diversa de les masculinitats.

Dues noies compren verdures a l'exterior d'una botiga.

Dones i feminismes

Informa’t dels serveis d’atenció a les dones, així com dels recursos disponibles per lluitar contra la discriminació i la violència masclista i promoure l’equitat de gènere.

Una família en un parc estirada a la gespa sota uns arbres florits

Compromís amb l’Agenda 2030

Informa’t dels objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides en els àmbits ambiental, social, econòmic i institucional i implica-t’hi.

Jove sense cama al costat de la seva bicicleta adaptada

Una ciutat accessible per a tothom

Informa’t sobre els recursos i eines disponibles per a les persones amb diversitat funcional en educació, habitatge, ocupació, transports, atenció i ajuts, lleure i molt més.

Dues persones en una oficina d'informació

Atenció al consumidor

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) és un servei gratuït de l’Ajuntament de Barcelona per ajudar la ciutadania a defensar els seus drets pel que fa al consum. Informa-te’n!

Vista aèria de la quadrícula del Pla Cerdà de la ciutat

Barcelona, a un sol clic

Troba al directori de la Guia BCN tot el que necessitis: equipaments, entitats i espais de la ciutat.

Dues nenes i un nen juguen a pilota en un carrer de vianants

Els districtes i els seus barris

Viu l'essència de cadascun dels districtes i endinsa't en els diferents barris de la ciutat.

Servei de canguratge

Canguratge municipal

El servei de canguratge municipal i gratuït Concilia ofereix atenció als infants d’1 a 12 anys per contribuir a l’harmonització de la vida laboral, familiar i personal de les famílies.

Dentista per a persones en situació de vulnerabilitat

L’Ajuntament de Barcelona disposa d’un servei de dentista gratuït per a les persones en situació de vulnerabilitat, derivades pels serveis socials.

Barcelona contra la soledat

Consulta aquest web amb informació i recursos sobre la soledat, considerada una de les grans pandèmies del segle XXI. També hi trobaràs els programes i serveis municipals per combatre la soledat.

Barcelona contra la soledat

Carrer de Barcelona il·luminat

Barcelona Energia

Barcelona Energia pretén impulsar un model energètic més sostenible gràcies a l’eficiència i la generació d’energies. La ciutadania és la protagonista d’aquest canvi, ja que contribueix a construir un futur més sostenible. 

Vista de Barcelona amb el cel congestionat per la pol·lució.

Zona de baixes emissions

La Zona de Baixes Emissions és una àrea protegida per on no poden circular vehicles sense distintiu ambiental. Informa’t de les restriccions i el calendari d’aplicació.