Viure a Bcn

Cuidem Barcelona

L’Ajuntament impulsa un nou servei de neteja i recollida de residus que potencia el reciclatge i millora l’eficàcia, amb més recursos i més personal, més sostenible i adaptat a les necessitats de cada barri.

Comboi del metro arribant a la nova estació de l’L5, Ernest Lluch

Afectacions del metro

Entre l’1 de juliol i el 31 d’agost, obres de remodelació a les línies de metro L5 i a les estacions de Liceu i Drassanes de l’L3. Consulta'n les afectacions.

Superilla Barcelona

Pla Superilla Barcelona

Amb la mirada fixada en els grans reptes del futur i el veïnat com a protagonista, Barcelona aposta per un model transformador de l'espai públic que potencia la mobilitat sostenible i el comerç local.

Una noia i un noi passegen per un parc Open video Konsulta'm

Konsulta'm

Servei de suport psicològic per a adolescents i joves d'entre 12 i 22 anys i d'assessorament a professionals en matèria de salut mental. Konsulta’m amplia el seu servei a la població adulta a sis districtes de la ciutat.

Façana del Centre LGTBI de Barcelona

Centre LGTBI de Barcelona

És un servei municipal pioner gestionat per la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya, des d'on s’oferirà un ampli catàleg de serveis d’informació, orientació, atenció directa i sen​sibilització. Consulta’n l’agenda presencial i virtual!

Barcelona a la butxaca

L’aplicació mòbil Barcelona a la butxaca és un espai personal per accedir als principals serveis i tràmits municipals i a l’oferta d’activitats de la ciutat, en un sol punt d’accés.​ Baixa-te-la!

Oficina per la no discriminació.

Oficina per la No-Discriminació (OND)

Servei de defensa dels drets humans on et pots adreçar si pateixes o has patit alguna discriminació o delicte d’odi, especialment per motius d’origen, pertinença cultural o religiosa, orientació sexual o identitat de gènere.

Dentista per a persones en situació de vulnerabilitat

L’Ajuntament de Barcelona disposa d’un servei de dentista gratuït per a les persones en situació de vulnerabilitat, derivades pels serveis socials.

Plaques solars a un edifici

Moment Solar

Iniciativa per ajudar els veïns i veïnes que vulguin instal·lar panells fotovoltaics als terrats dels seus edificis i estalviar fins al 25% del consum elèctric. Informa-te’n!

Una ciclista circula per un carril bici

Mobilitat i transports

Informa't dels serveis i transports disponibles per desplaçar-te per la ciutat i descobreix com està canviant la mobilitat a Barcelona per ser més saludable, sostenible, connectada i segura.

Exterior del centre Barcelona Cuida

Espai Barcelona Cuida

L'espai Barcelona Cuida, de l’Ajuntament de Barcelona, és un centre pioner que ofereix informació i orientació sobre les cures, i acompanya i facilita la tasca de les persones cuidadores i les que són cuidades.

Un grup d'infants fa activitats de lleure a l'aire lliure

100% estiu

Barcelona ofereix una campanya de vacances d’estiu per a infants i adolescents amb més d’un miler d’activitats de lleure, esportives, educatives o culturals. Gaudeix de l’estiu a Barcelona!

Vista panoràmica de Barcelona

Pla de barris

Programa adreçat a reduir les desigualtats entre els barris de Barcelona i afavorir l'accés a la renda, als serveis, a la qualitat urbana i el benestar.

Alimentació sostenible

Implica’t en el foment de dietes saludables i sostenibles i en l’impuls de les economies locals!

Barcelona contra la soledat

Consulta aquest web amb informació i recursos sobre la soledat, considerada una de les grans pandèmies del segle XXI. També hi trobaràs els programes i serveis municipals per combatre la soledat.

Dues experts en violència masclista informen una jove en un estand de BCN Antimasclista

Atenció contra la violència masclista

Informa’t de tots els serveis i recursos de prevenció i atenció disponibles, gratuïts i confidencials, per a dones en situació de violència masclista. 

Noia llegint un díptic en un punt d'informació juvenil

Informació jove

Coneix els punts d'informació per a joves i adolescents disponibles als equipaments municipals i als instituts per resoldre dubtes sobre formació, associacionisme, salut jove, mobilitat estudiantil o feina, entre altres.

Menor nouvingut amb un patinet

Nova ciutadania

Les persones nouvingudes disposen de serveis d’acollida i assessorament que els ajuden a integrar-se. Troba informació sobre drets, educació, salut i mercat de treball. 

Una família en un parc estirada a la gespa sota uns arbres florits

Compromís amb l’Agenda 2030

Informa’t dels objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides en els àmbits ambiental, social, econòmic i institucional i implica-t’hi.

Un grup de joves juga a bàsquet en un parc

Viure amb diversitat

Barcelona és una ciutat on conviuen persones amb diferents orientacions sexuals i gèneres, cultures, llengües i tradicions. Descobreix com viure-hi amb inclusió, diversitat i interculturalitat.

Dona amb un gos asseguda en un banc del passeig Marítim del Bogatell mirant el mar

Tenim companyia

L’Estratègia municipal contra la soledat incorpora “Tenim companyia”, un programa que fomenta l’adopció, l’acolliment o el voluntariat amb animals de companyia com a recurs contra la soledat per a totes les edats.

Dues noies compren verdures a l'exterior d'una botiga.

Dones i feminismes

Informa’t dels serveis d’atenció a les dones, així com dels recursos disponibles per lluitar contra la discriminació i la violència masclista i promoure l’equitat de gènere.

Dos persones grans s'agafen de la mà. Open video Recursos per millorar la salut emocional

Recursos per millorar la salut emocional

Consulta l’espai web de l’Ajuntament de Barcelona amb activitats i recursos gratuïts per millorar la salut mental i emocional de la ciutadania.

 

Jove sense cama al costat de la seva bicicleta adaptada

Una ciutat accessible per a tothom

Informa’t sobre els recursos i eines disponibles per a les persones amb diversitat funcional en educació, habitatge, ocupació, transports, atenció i ajuts, lleure i molt més.

Open video Plural, centre de masculinitats

Plural, centre de masculinitats

Nou equipament municipal obert a la ciutadania per fomentar una perspectiva plural, positiva i diversa de les masculinitats.

Vista aèria de la quadrícula del Pla Cerdà de la ciutat

Barcelona, a un sol clic

Troba al directori de la Guia BCN tot el que necessitis: equipaments, entitats i espais de la ciutat.

Dues nenes i un nen juguen a pilota en un carrer de vianants

Els districtes i els seus barris

Viu l'essència de cadascun dels districtes i endinsa't en els diferents barris de la ciutat.

Vista de Barcelona amb el cel congestionat per la pol·lució.

Zona de baixes emissions

La Zona de Baixes Emissions és una àrea protegida per on no poden circular vehicles sense distintiu ambiental. Informa’t de les restriccions i el calendari d’aplicació.

Dues persones en una oficina d'informació

Atenció al consumidor

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) és un servei gratuït de l’Ajuntament de Barcelona per ajudar la ciutadania a defensar els seus drets pel que fa al consum. Informa-te’n!

Protegim les escoles

Projecte de l’Ajuntament de Barcelona per transformar els entorns escolars i convertir-los en espais segurs, saludables i menys contaminants.

Carrer de Barcelona il·luminat

Barcelona Energia

Barcelona Energia pretén impulsar un model energètic més sostenible gràcies a l’eficiència i la generació d’energies. La ciutadania és la protagonista d’aquest canvi, ja que contribueix a construir un futur més sostenible. 

Telèfon contra la desatenció bancària

L’Ajuntament activa una línia telefònica d’atenció directa per assessorar i atendre reclamacions vinculades amb entitats financeres, pensada sobretot per a les persones grans o afectades per la bretxa digital.

Comparteix aquest contingut