Estudis

Filtra per

Filtra per

S'han trobat 0 resultats

Mapa

  Un nen juga al pati d'una escola bressol

  Escoles bressol

  Accedeix a la xarxa d’escoles municipals i llars d’infants públiques de Barcelona adreçades als nens i nenes de 0 a 3 anys. Tot el que has de saber ho tens a un sol clic: procés de preinscripció i matrícula, presentació de sol·licituds, criteris d’admissió i un cercador de centres.

  Grup de nens i nenes a la sortida de l'escola abraçant-se i rient

  A l'escola!

  Informa’t sobre el procés de preinscripció i de matrícula al segon cicle de l’educació infantil (3-6 anys) i de l’educació primària (6-12 anys). En aquest espai també hi trobaràs la resposta a les preguntes més freqüents: documentació, places ofertes, resultats i altres tràmits.

  Un grup de nenes i nens fa un experiment al laboratori d'un centre educatiu

  A l'institut!

  L'ESO (12-16 anys) es pot estudiar en centres públics, privats o concertats. Un cop superada, s’obre una nova etapa no obligatòria: el batxillerat. Aquest cicle de dos cursos prepara i especialitza els alumnes de cara a estudis posteriors, tant professionals com universitaris.

  Classe d'una universitat

  A la universitat!

  Vols estudiar en alguna de les universitats de Barcelona? Consulta l'oferta formativa en funció del tipus d'estudi o de la universitat, i orienta’t en el procés de matriculació i sol·licitud de beques. No esperis més i fes realitat el teu futur acadèmic!

  Canal Universitats. Gencat

  Joves científiques connectant uns cables a un mòbil per a fer un experiment

  Formació professional

  La formació professional (FP) és el conjunt d'ensenyaments que et proporcionen els coneixements per aprendre la teva professió. Els cicles d’FP poden ser de grau mitjà (acabada l’ESO) o de grau superior (acabat el batxillerat), i combinen estudis teòrics i pràctics.

  Grup de nens i nenes a la sortida de l'escola abraçant-se i rient

  Triar escola

  Consulta la teva àrea d’influència i el cercador de centres educatius segons titularitat, ubicació, serveis i ensenyaments que s’hi imparteixen. 

  Un grup de nenes i nens juguen al pati d'una escola

  Escoles obertes

  Coneix les iniciatives fora de l’horari lectiu: patis oberts i camins escolars.

  Dona que obre una caixa de l'AMPA

  Famílies

  Implica’t en l'educació dels teus fills i filles amb les associacions de mares i pares d'alumnes i els programes de suport a les famílies.

  Elefant de plastilina a sobre d'una taula i al fons els alumnes fent classe

  Educació especial

  Serveis i centres educatius especialitzats per a nens i nenes amb deficiències o mancances auditives, visuals, motrius o amb trastorns de la conducta.

  Nens de l'escola

  Protocols de protecció i prevenció

  El Consorci d'Educació de Barcelona presenta tres protocols de protecció per als infants escolaritzats: un contra l'assetjament i el ciberassetjament, un per a l'atenció i acompanyament de l'alumnat transgènere i un per posar fi l'absentisme.

  Professora i alumna a la pissarra en una classe de francès

  Aprèn idiomes

  Vols aprendre idiomes? Tens diverses opcions: estudiar en una escola oficial o en una acadèmia privada, i també apuntar-te a grups de conversa o intercanvis. Troba tota la informació per accedir a les escoles d’idiomes: dates de preinscripció, criteris de prioritat, sol·licituds, entre d’altres. 

  Nena jugant a l'escola

  Beques i Ajuts

  Ajuts per a famílies en situació de vulnerabilitat per garantir la igualtat d’oportunitats i l’accés equitatiu a l’educació i per reduir la segregació escolar.

  Ajuts, beques i Subvencions

  1/1

  Altres Estudis

  Vols començar a estudiar música i no saps on fer-ho? A la ciutat de Barcelona tens al teu abast una oferta d’escoles municipals per accedir a la pràctica musical que més t’agradi. Pensat per a gent de totes les edats, podràs aprendre a tocar un instrument, a compondre o a gaudir de la música a la teva manera i al teu ritme.

  La ciutat disposa de serveis socioeducatius orientats a la inserció formativa i laboral de tots els joves, encara que no hagin acabat l'educació secundària obligatòria (ESO): l'Escola de Segones Oportunitats, les cases d'oficis i els programes de formació i inserció (PFI).

  Vols obtenir una titulació i millorar les teves competències tècniques i professionals? Si tens més de 18 anys, als centres per a persones adultes hi trobaràs ensenyaments de formació inicial, bàsica i especialitzada, així com cursos preparatoris per a les proves d’accés a cicles formatius i d’accés a estudis universitaris.

  Tens passió pel món de l’esport i vols dedicar-t’hi professionalment? Els ensenyaments esportius et proporcionen la competència professional de cada esport per obtenir les titulacions de tècnic/a i de tècnic/a superior d’esport. Per accedir al primer nivell de grau mitjà cal tenir el graduat en educació secundària obligatòria (ESO) o equivalent.

  Els ensenyaments artístics tenen com a finalitat proporcionar-te una formació artística de qualitat en l’art dramàtic, les arts plàstiques i el disseny, la dansa o la música. Podràs cursar-los un cop finalitzada l’educació secundària obligatòria (ESO) i, per accedir-hi, cal superar unes proves específiques.

  Els ensenyaments no reglats t’ofereixen una formació que et permetrà culminar els teus estudis amb l’expedició d’un diploma o certificat propi del centre. De durada variable en funció del centre de formació, a Barcelona tens una gran varietat d’opcions: dibuix, informàtica, teatre, idiomes, cuina, administració d'empreses, música, fotografia, estètica, lleure i molt més.

  Actuació musical d'una orquestra
  Grup de persones adultes escoltant i prenent apunts en una classe
  Grup de joves en una classe d'aeròbic
  Classe de pintura
  Nena en una classe aprenent a tocar l'arpa

  També et pot interessar...

  Blogoteca Amb Estudis CA

  La Blogoteca

  Vols saber què més hi ha a la xarxa? T’oferim un recull de webs i blogs per aprofitar al màxim la teva ciutat.

  Diari de l'educació

  Les notícies relatives a l'àmbit educatiu.

  Educació transformadora

  L'educació com a eina de transformació social.

  Educaweb

  L'educació, formació i orientació al teu abast.

  Blog dels alumnes d’IEBS

  Blog dels alumnes de l’escola de negocis IEBS per intercanviar coneixements i opinions. [Es]

  Ub

  Universitat de Barcelona

  Uab

  Universitat Autònoma de Barcelona.

  Upf

  Universitat Pompeu Fabra

  Upc

  Universitat Politècnica de Catalunya

  Uoc

  Universitat Oberta de Catalunya

  Url

  Universitat Ramon Llull

  Uic

  Universitat Internacional de Catalunya

  Uao

  Universitat Abat Oliba CEU.

  Uned

  Universitat Nacional d'Educació a Distància [Es]

  Iese

  Institut d'Estudis Superiors d'Empresa [Es]

  Escola de negocis IEBS

  Aposta per una formació basada en la innovació i l’esperit emprenedor. (ES)

  Esade

  Escola Superior d'Administració i Direcció d'Empreses

  Elisava

  Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona