Nens i nenes

Grup de nens i nenes corrent pel parc de la Ciutadella seguint una bombolla de sabó

Agenda d'activitats infantils

Barcelona t’ofereix cada dia tot tipus d’activitats per a totes les edats. Consulta l’oferta d’activitats infantils i gaudeix d’una gran varietat de propostes.

Agenda d'activitats infantils

Pares i mares jugant amb els seus fills en una biblioteca

Propostes de lleure

El temps de lleure és un moment ideal perquè els nens i les nenes aprenguin jugant. Els més petits poden començar a conèixer la música a les escoles bressol, passar l’estona als espais familiars o gaudir d’activitats culturals a les biblioteques, centres cívics i ciberaules. Aprofita els recursos que la ciutat posa al teu abast perquè els teus fills i filles li treguin tot el suc al seu temps lliure.

Propostes de lleure

Nenes i nens saltant d'un tobogan

Anem al parc?

Els parcs i les places de Barcelona tenen més de quatre-centes cinquanta àrees de joc per tal que els nens i les nenes puguin gaudir a l’aire lliure. Fes-los servir com a llocs de trobada, de lleure i de descans.

Àrees de joc infantil

Pare i les seves filles jugant en una pista de bàsquet

Fem esport!

L’exercici és beneficiós per a tothom, sobretot per als més petits. A Barcelona hi ha propostes esportives durant tot l’any i també campanyes de difusió dels beneficis de l’esport. Descobreix totes les activitats esportives infantils de les escoles, els equipaments esportius i els casals d’estiu de la ciutat.

Alumnes jugant amb un esquelet dins una aula.

A l'escola!

Consulta la xarxa de centres, l’oferta formativa i els serveis educatius disponibles a Barcelona.

Viure a Barcelona amb estudis

Nena asseguda al terra i fent dibuixos amb un guix al paviment

Atenció social

Barcelona disposa d’un gran nombre d’iniciatives que ajuden les persones en situacions vulnerables, especialment els infants. Davant de negligències, maltractaments o situacions de risc per a infants i joves, la xarxa de serveis socials té un ampli ventall d'accions i equipaments especialitzats.

Serveis d’atenció social. Infància

Nena amb la cartilla de vacunació sota el braç

Infants sans!

Disposes de serveis com el pla de vacunació o programes de prevenció a les escoles.

Dues persones tocant una pantalla tàctil per accedir al contingut

Com eduquem?

A Barcelona hi ha programes de suport a les famílies per afrontar els reptes de l’educació i el desenvolupament dels fills i filles en les diferents etapes de la infància i l’adolescència.

Família passejant per la Barceloneta

Serveis a les famílies

Informa't dels recursos, ajuts i serveis disponibles a Barcelona per a les famílies i accedeix als tràmits per sol·licitar-los.

Serveis a les famílies

1/1

Museus per a nens i nenes

Un edifici modernista és la seu d’aquest museu dedicat a la divulgació científica on es pot trobar un mur geològic, un bosc inundat, una sala dedicada a l’evolució de la matèria, un planetari i espais adreçats al públic infantil

Un espai singular que recorre l’univers de la xocolata, des que els europeus la van descobrir al segle XV fins que la van portar al nostre continent, passant pels seus valors nutritius i medicinals. Organitza activitats divertides per a infants i tallers ben dolços per llepar-se’n els dits.

L’exposició “Planeta Vida” proposa un viatge per la història de la vida a la Terra. S’hi poden veure autèntics tresors de les col·leccions que durant més de cent anys s’han anat guardant al Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Hi ha fins a 3.000.000 de peces.

Situat a les Drassanes Reials, el Museu Marítim té més de vuitanta anys d’història. El seu programa educatiu està especialment dissenyat per apropar el patrimoni marítim als més petits: hi ha activitats pedagògiques per a totes les edats, des de l’educació infantil fins al batxillerat.

Situat a l’Auditori, té una exposició permanent de 500 instruments musicals de diferents èpoques i cultures. Hi ha una sala interactiva on es poden manipular instruments reals.

El mateix Camp Nou inclou un santuari dedicat al club de futbol que és més que un club. L’espai recorre la història del Barça, s’hi poden veure tots els trofeus que ha guanyat el club i hi ha zones dedicades als seus jugadors més aclamats.

El programa CaixaForum Família promociona l’art amb tallers i espectacles adreçats a les famílies. A més, les exposicions que s’hi fan inclouen itineraris infantils que es poden seguir amb materials didàctics.

A través d’una mirada històrica, ètica, lúdica i educativa, l’equipament us convida a un viatge pel món de l’esport en totes les disciplines i modalitats. El museu adopta un format cultural i educatiu, amb representacions interactives i instal·lacions multimèdia.

Ofereix l’oportunitat de conèixer alguns dels principals gegants, cap-grossos i figures del bestiari fantàstic tradicional i únic que poblen les festes de Barcelona i de tot Catalunya. Surten a ballar per les festes tradicionals, com la Mercè (24 de setembre) o Santa Eulàlia (12 de febrer).

La col·lecció pública més important de l’obra de Joan Miró està formada per pintures, escultures, ceràmiques, tèxtils, gravats i dibuixos del pintor barceloní. La Fundació treballa per a la difusió de l’art més avantguardista.

CosmoCaixa
Museu de la Xocolata
Exposició “Planeta Vida” del Museu Blau
Vaixell a l'interior del Museu Marítim
Museu de la Música
CaixaForum

També et pot interessar...

Blogoteca Nens i Nenes

La Blogoteca

Vols saber què més hi ha a la xarxa? T’oferim un recull de webs i blogs per aprofitar al màxim la teva ciutat.

Mammaproof

La guia per gaudir de la ciutat amb la teva tribu. [Es]

Edu 365

Tots els recursos educatius dividits segons etapes escolars.

Famílies col·laboradores

Servei per a famílies que temporalment no poden ocupar-se dels seus fills.

Vozes

Projecte d’integració social d’infants i adolescents a través de la formació musical.

Apropa cultura

És un programa d’inclusió i s’adreça a entitats socials que treballen amb persones en situació de risc d’exclusió social.

Encenent imaginació

Jocs i tallers perquè els infants aprenguin d'una manera divertida.

Barcelona colours

Espais i llocs de Barcelona per gaudir-ne amb infants de 0 a 14 anys.

Ara criatures

Selecció de blogs que parlen d'infància, adolescència i criança.

Sortir amb nens

Agenda d'activitats familiars de Catalunya.

Blog Hospital de Nens

Blog sobre salut infantil escrit per metges i altres professionals de l'Hospital de Nens.

Tot nens

Propostes de menús, jocs, excursions i activitats arreu de Catalunya per a nens i nenes.