Canvis en la mobilitat per l'obertura dels túnels de Glòries

L’actuació permetrà soterrar l’actual trànsit rodat que encara circula per la superfície, generant un nou espai per la ciutadania lliure de cotxes, amb prioritat per als vianants, els veïns i el verd. Consulta els canvis en la mobilitat

Inici de la transformació de la Via Laietana

Consulta les afectacions a la mobilitat durant les obres de transformació d'aquest carrer per fer-lo més amable i amb més espai per al vianant i la bicicleta.

Estratègia per a la distribució urbana de mercaderies a Barcelona 2030

Una nova estratègia per aconseguir que la distribució urbana de mercaderies a la ciutat es dugui a terme de la manera més competitiva, ordenada, eficient, eficaç, sostenible i segura possible. 

Comencen les obres de connexió del tramvia

Els treballs que començaran aquest mes de març seran el primer pas per iniciar aquesta connexió i ampliar el tramvia des de les Glòries fins al carrer de Girona. Consulta les afectacions.

T-mobilitat, la nova targeta per accedir al transport públic

La T-mobilitat permet viatjar amb una targeta recarregable o el telèfon mòbil a Barcelona i entre els 36 municipis de l'àrea metropolitana.

Millorem la convivència en els desplaçaments per la ciutat

Als desplaçaments per la ciutat és important reduir les presses, l'estrès, el mal humor. I seguir la normativa! Perquè així guanyem amb seguretat i convivència.

Creix la infraestructura ciclista

Fins al 2023 es preveu la creació de 32,6 km més de carrils bici i la millora d'11,7km dels existents per fer més fàcils, sostenibles i segurs els desplaçaments en bicicleta.

Actualitat

Barcelona celebra el Dia Mundial del Facility Management amb una jornada a la Casa de l’Aigua

18/05/2022 - 14:01

Actius i serveis. El ‘facility management’ és l’activitat de gestió dels actius i serveis i, com a tal, essencial per al bon funcionament de les ciutats.

Afectacions a la mobilitat per obres del 13 al 20 de maig

13/05/2022 - 14:08

En aquesta ocasió, les actuacions es localitzen als districtes de Gràcia, Eixample, Sant Martí, i a diversos túnels urbans.

DESACTIVAT Avís preventiu contaminació PM10

Desactivat l’avís preventiu de contaminació per PM10

13/05/2022 - 13:22

Medi ambient i sostenibilitat. Les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica han registrat una disminució dels nivells de partícules en suspensió (PM10) que permeten desactivar l’avís.

Actuacions de millora de l’ascensor del carrer Telègraf

12/05/2022 - 12:20

Urbanisme. Començaran el dilluns 16 de maig i duraran aproximadament dos mesos

UNA CIUTAT PER CAMINAR O PEDALEJAR

Adaptem l'espai públic i la mobilitat perquè ens puguem desplaçar per la ciutat més fàcilment i amb més seguretat, sempre amb mitjans de transport sostenibles i saludables, en benefici de tota la ciutadania. Treballem per a la ciutat que volem.

Prioritat els vianants

El vianant és ara més que mai el centre de la mobilitat: a Barcelona s'hi camina i es gaudeix de la ciutat.

Anar a peu és la manera més natural i saludable de desplaçar-nos. Tots som vianants en algun moment. És imprescindible tenir espais pacificats al trànsit, per on les persones ens puguem desplaçar amb seguretat, amb menys contaminació. Espais on retrobar-nos, conversar, jugar o passejar. Espais per gaudir la ciutat.  

Impulsem una Mobilitat segura

Som moltes persones i cadascuna de nosaltres ens desplacem d’una manera diferent. Per això cal conèixer la normativa de cada mitjà de transport que fem servir.

Alhora, des de l’Ajuntament impulsem millores en les infraestructures per a cada mode de desplaçament i també mesures per a la protecció dels usuaris més vulnerables –bicicletes, motoristes i vianants–;amb normatives de convivència i seguretat per cuidar-nos i tenir cura de la resta d’usuaris.

Ciutat saludable

Barcelona s'adapta per ser el referent d'una mobilitat sostenible i lliure de fums.

La lluita contra el canvi climàtic i la reducció d'emissions amb efecte d’hivernacle és ara més que mai una necessitat. Barcelona aprofita l'oportunitat per treballar per a una ciutat saludable on conviuen el dret a moure'ns i el dret a un futur amb un aire net.

Ciutat pedalable

Carrils bici, corredors ciclistes i carrers 30 són espais on les bicicletes tenen prioritat sobre els vehicles motoritzats.

Obrim espais on la bicicleta esdevé el mitjà de transport prioritari. Ampliem la xarxa de carrils bici i garantim els desplaçaments per la ciutat enllaçant les zones pacificades amb opcions de transport públic, perquè sempre puguis portar la bici amb tu.

Llocs web recomanats

La xarxa ciclista continua creixent

Podeu consultar el plànol de la xarxa de carrils bici, implantats i en construcció, i vies ciclables de Barcelona (última actualització: setembre 2018)

Rodes, plataformes i patinets elèctrics

Consulta la normativa de circulació d'aquests vehicles de mobilitat personal. Circula per les vies permeses i recorda: les voreres són per als vianants.

Què és la zona de baixes emissions?

S'estableix una àrea de més de 95 km2 (Barcelona i els municipis circumdants a les rondes), on s'ha restringit la circulació de vehicles contaminants els dies laborables de 7 a 20 h.

Estratègia municipal per impulsar la mobilitat elèctrica

Es treballa perincrementar el nombre de vehicles elèctrics dels serveis municipals i del transport públic, així com incentivar-ne l’ús en l’àmbit privat.

Les voreres, per als vianants

Consulteu la normativa d’aparcament de motocicletes i ciclomotors als carrers de Barcelona. Gràcies per aparcar als espais habilitats!

Nova T-mobilitat

Disponible amb els títols T-usual i T-jove també per a famílies monoparentals i nombroses.