Aquesta setmana, mou-te de manera sostenible

Barcelona se suma de nou a la Setmana Europea de la Mobilitat i al Dia sense Cotxes, amb un programa d'activitats per a totes les edats del 16 al 22 de setembre.

El transport públic és imprescindible per a la mobilitat del futur

La xarxa de transport públic és una peça clau per a la represa de l’activitat laboral, escolar i econòmica. I és la solució per reduir la contaminació i millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

International Mobility Congress 2021

L'esdeveniment posarà el focus en solucions i innovació entorn la mobilitat sostenible, les eines COVID-Less o el paper de la mobilitat en els nous programes de fons europeus Next Generation.

Una ciutat a 30 quilòmetres per hora

Es limita a 30 km/h la velocitat a totes les vies de la xarxa secundària de la ciutat i a les vies d'un sol carril per sentit. També s'aplica a carrers principals, com l’eix del carrer de la Creu Coberta - carrer de Sants.

Aprovació inicial del Pla de Mobilitat Urbana 2024

El pla concreta mesures per assolir una mobilitat més sostenible, segura i saludable, i es fixa l’objectiu que el 2024 un 81,52% dels desplaçaments es facin a peu, amb transport públic o amb bicicleta.

Les motos, a la calçada i aparcaments subterranis

Les motos i els ciclomotors s’han d'estacionar preferiblement a les places habilitades a la calçada i als aparcaments subterranis. Alliberem l'espai a les voreres.

Actualitat

Passejant en bicicleta per la Superilla del Poblenou

Aprovat un paquet de projectes per millorar la qualitat ambiental i la mobilitat

21/09/2021 - 15:02

Mobilitat i transports. Amb l’objectiu d’optar a rebre un ajut de 125 milions d’euros provinents dels fons europeus.

Guàrdia Urbana

Campanya de la Guàrdia Urbana per millorar la seguretat passiva en la conducció

21/09/2021 - 12:51

Seguretat i Prevenció. L'ús del cinturó de seguretat és obligatori en qualsevol tipus de vehicle (inclosos els autocars que en tinguin).

El transport públic amplia el seu servei durant la Mercè 2021

20/09/2021 - 14:14

Mobilitat i transports. La majoria de serveis ferroviaris oferiran serveis ininterromputs durant les nits de festa major, del 23 al 26 de setembre.

Canvis de competències en el Govern municipal

17/09/2021 - 14:52

Govern municipal. Laia Bonet assumeix la cartera de Mobilitat i Rosa Alarcón s’incorpora a la Junta de Portaveus com a nova portaveu del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament.

UNA CIUTAT PER CAMINAR O PEDALEJAR

Adaptem l'espai públic i la mobilitat perquè ens puguem desplaçar per la ciutat més fàcilment i amb més seguretat, sempre amb mitjans de transport sostenibles i saludables, en benefici de tota la ciutadania. Treballem per a la ciutat que volem.

Prioritat els vianants

El vianant és ara més que mai el centre de la mobilitat: a Barcelona s'hi camina i es gaudeix de la ciutat.

Anar a peu és la manera més natural i saludable de desplaçar-nos. Tots som vianants en algun moment. És imprescindible tenir espais pacificats al trànsit, per on les persones ens puguem desplaçar amb seguretat, amb menys contaminació. Espais on retrobar-nos, conversar, jugar o passejar. Espais per gaudir la ciutat.  

Desplaçaments segurs i sostenibles

Una Barcelona dinàmica, connectada i oberta al món on les persones es desplacen amb eficiència i facilitat per tota la ciutat.

Protegint especialment els vianants i afavorint la convivència d’usos. A peu, en bici i amb transport públic. Barcelona construeix una xarxa de mobilitat connectada perquè tothom trobi una manera segura i sostenible de recórrer els carrers.  Una mobilitat equitativa i a l’abast de tothom. Intel·ligent i respectuosa amb l’entorn i les persones.

Ciutat saludable

Barcelona s'adapta per ser el referent d'una mobilitat sostenible i lliure de fums.

La lluita contra el canvi climàtic i la reducció d'emissions amb efecte d’hivernacle és ara més que mai una necessitat. Barcelona aprofita l'oportunitat per treballar per a una ciutat saludable on conviuen el dret a moure'ns i el dret a un futur amb un aire net.

Ciutat pedalable

Carrils bici, corredors ciclistes i carrers 30 són espais on les bicicletes tenen prioritat sobre els vehicles motoritzats.

Obrim espais on la bicicleta esdevé el mitjà de transport prioritari. Ampliem la xarxa de carrils bici i garantim els desplaçaments per la ciutat enllaçant les zones pacificades amb opcions de transport públic, perquè sempre puguis portar la bici amb tu.

Llocs web recomanats

Una ciutat més segura per a tothom

Fem entre tots i totes una ciutat més segura per a tothom. Vagis amb cotxe, moto, bicicleta o a peu, respecteu les normes de circulació i desplaceu-vos amb seguretat.

La xarxa ciclista continua creixent

Podeu consultar el plànol de la xarxa de carrils bici, implantats i en construcció, i vies ciclables de Barcelona (última actualització: setembre 2018)

Rodes, plataformes i patinets elèctrics

Consulta la normativa de circulació d'aquests vehicles de mobilitat personal. Circula per les vies permeses i recorda: les voreres són per als vianants.

Què és la zona de baixes emissions?

S'estableix una àrea de més de 95 km2 (Barcelona i els municipis circumdants a les rondes), on s'ha restringit la circulació de vehicles contaminants els dies laborables de 7 a 20 h.

Estratègia municipal per impulsar la mobilitat elèctrica

Es treballa perincrementar el nombre de vehicles elèctrics dels serveis municipals i del transport públic, així com incentivar-ne l’ús en l’àmbit privat.

Les voreres, per als vianants

Consulteu la normativa d’aparcament de motocicletes i ciclomotors als carrers de Barcelona. Gràcies per aparcar als espais habilitats!