Canvis de mobilitat als eixos verds de l'Eixample

El 18 de novembre s’implanten els canvis de mobilitat als quatre nous eixos verds i places de l’Eixample.

Reducció temporal de tarifes al transport públic. Setembre-desembre de 2022

Els principals títols de transport públic integrat que es comprin entre l’1 de setembre i el 31 de desembre tindran un preu reduït.

Mobilitat segura

Saltar-te la normativa comporta sancions i posa en perill la convivència. Transformem la ciutat en un espai més segur.

Passa't a la T-mobilitat

Podràs viatjar amb el mòbil o la targeta de forma fàcil i segura.

Inici de la transformació de la Via Laietana

Consulta les afectacions a la mobilitat durant les obres de transformació d'aquest carrer per fer-lo més amable i amb més espai per al vianant i la bicicleta.

Actualitat

Arranca la darrera campanya de sensibilització pel soroll de motos d’enguany

25/11/2022 - 10:15

Soroll. La setmana vinent tindrà lloc la quarta i darrera edició de la campanya de sensibilització per a la reducció del soroll de motocicletes i ciclomotors d’enguany.

Sessió informativa sobre la futura superilla de la Sagrada Família-Camp d'en Grassot

22/11/2022 - 09:30

Participació. Tindrà lloc el dilluns 28 de novembre, a les 18 hores, a l'Ateneu El Poblet. Cal inscripció prèvia.

En vigor els canvis de mobilitat als quatre nous eixos verds i places de l’Eixample

18/11/2022 - 19:11

Urbanisme. Els eixos verds de Consell de Cent, Girona, Rocafort i Comte Borrell i les quatre places seran carrers de prioritat per als vianants i per al trànsit local i de serveis. Això implicarà canvis importants en la circulació de...

Afectacions a la mobilitat per les obres dels eixos verds de l'Eixample

18/11/2022 - 11:27

Urbanisme. Durant les properes setmanes hi haurà diverses afectacions que implicaran modificacions puntuals en la mobilitat d’aquest àmbit de l’Eixample.

UNA CIUTAT PER CAMINAR O PEDALEJAR

Adaptem l'espai públic i la mobilitat perquè ens puguem desplaçar per la ciutat més fàcilment i amb més seguretat, sempre amb mitjans de transport sostenibles i saludables, en benefici de tota la ciutadania. Treballem per a la ciutat que volem.

Impulsem una Mobilitat segura

Som moltes persones i cadascuna de nosaltres ens desplacem d’una manera diferent. Per això cal conèixer la normativa de cada mitjà de transport que fem servir.

Alhora, des de l’Ajuntament impulsem millores en les infraestructures per a cada mode de desplaçament i també mesures per a la protecció dels usuaris més vulnerables –bicicletes, motoristes i vianants–;amb normatives de convivència i seguretat per cuidar-nos i tenir cura de la resta d’usuaris.

Prioritat els vianants

El vianant és ara més que mai el centre de la mobilitat: a Barcelona s'hi camina i es gaudeix de la ciutat.

Anar a peu és la manera més natural i saludable de desplaçar-nos. Tots som vianants en algun moment. És imprescindible tenir espais pacificats al trànsit, per on les persones ens puguem desplaçar amb seguretat, amb menys contaminació. Espais on retrobar-nos, conversar, jugar o passejar. Espais per gaudir la ciutat.  

Ciutat saludable

Barcelona s'adapta per ser el referent d'una mobilitat sostenible i lliure de fums.

La lluita contra el canvi climàtic i la reducció d'emissions amb efecte d’hivernacle és ara més que mai una necessitat. Barcelona aprofita l'oportunitat per treballar per a una ciutat saludable on conviuen el dret a moure'ns i el dret a un futur amb un aire net.

Ciutat pedalable

Carrils bici, corredors ciclistes i carrers 30 són espais on les bicicletes tenen prioritat sobre els vehicles motoritzats.

Obrim espais on la bicicleta esdevé el mitjà de transport prioritari. Ampliem la xarxa de carrils bici i garantim els desplaçaments per la ciutat enllaçant les zones pacificades amb opcions de transport públic, perquè sempre puguis portar la bici amb tu.

Llocs web recomanats

La xarxa ciclista continua creixent

Podeu consultar el plànol de la xarxa de carrils bici, implantats i en construcció, i vies ciclables de Barcelona (última actualització: setembre 2018)

Rodes, plataformes i patinets elèctrics

Consulta la normativa de circulació d'aquests vehicles de mobilitat personal. Circula per les vies permeses i recorda: les voreres són per als vianants.

Què és la zona de baixes emissions?

S'estableix una àrea de més de 95 km2 (Barcelona i els municipis circumdants a les rondes), on s'ha restringit la circulació de vehicles contaminants els dies laborables de 7 a 20 h.

Estratègia municipal per impulsar la mobilitat elèctrica

Es treballa perincrementar el nombre de vehicles elèctrics dels serveis municipals i del transport públic, així com incentivar-ne l’ús en l’àmbit privat.

Les voreres, per als vianants

Consulteu la normativa d’aparcament de motocicletes i ciclomotors als carrers de Barcelona. Gràcies per aparcar als espais habilitats!

Nova T-mobilitat

Disponible amb els títols T-usual i T-jove també per a famílies monoparentals i nombroses.