L'11 de juny torna la Festa de la Bici i la Bicicletada

La Festa de la Bici tindrà lloc al passeig de Lluís Companys, de 10 a 14.30 h. I la Bicicletada sortirà a les 10.00 h des del carrer Aragó, a la cantonada amb el passeig de Sant Joan. 

Passa't a la T-mobilitat

La T-jove té noves condicions: s'ha ampliat fins als menors de 30 anys i permet viatjar per 6 zones al preu d'una zona, només en T-mobilitat

175 anys del tren Barcelona Mataró

Consulta les activitats.

Prohibició temporal de patinets al transport públic

A partir del dia 1 de febrer de 2023 i per un període de 6 mesos no es podrà accedir als vehicles ni a les instal·lacions de transport públic amb patinet o monocicle elèctric

Actualitat

Reforç dels serveis municipals amb motiu del Primavera Sound

01/06/2023 - 15:16

Seguretat i prevenció. Hi haurà desviaments de trànsit i s’incrementaran la freqüència de pas i els horaris del transport públic.

Canvis en la mobilitat a la Via Augusta per les obres de la L9

31/05/2023 - 11:34

El departament d’Infraestructures de la Generalitat de Catalunya impulsa aquestes obres que, en els propers dies, incrementaran les seves afectacions a l’espai públic.

Barcelona, seu del congrés de transport públic més important del món

30/05/2023 - 18:11

Mobilitat i transports. El Global Public Transport Summit tindrà lloc del 4 al 7 de juny al recinte de la Gran Via de Fira de Barcelona.

Obert un nou tram del carril bici de la Via Augusta

29/05/2023 - 13:43

Mobilitat. Ja s'hi pot circular entre el carrer de Balmes (plaça de Molina) i el carrer de Muntaner.

UNA CIUTAT PER CAMINAR O PEDALEJAR

Adaptem l'espai públic i la mobilitat perquè ens puguem desplaçar per la ciutat més fàcilment i amb més seguretat, sempre amb mitjans de transport sostenibles i saludables, en benefici de tota la ciutadania. Treballem per a la ciutat que volem.

Impulsem una Mobilitat segura

Som moltes persones i cadascuna de nosaltres ens desplacem d’una manera diferent. Per això cal conèixer la normativa de cada mitjà de transport que fem servir.

Alhora, des de l’Ajuntament impulsem millores en les infraestructures per a cada mode de desplaçament i també mesures per a la protecció dels usuaris més vulnerables –bicicletes, motoristes i vianants–;amb normatives de convivència i seguretat per cuidar-nos i tenir cura de la resta d’usuaris.

Prioritat els vianants

El vianant és ara més que mai el centre de la mobilitat: a Barcelona s'hi camina i es gaudeix de la ciutat.

Anar a peu és la manera més natural i saludable de desplaçar-nos. Tots som vianants en algun moment. És imprescindible tenir espais pacificats al trànsit, per on les persones ens puguem desplaçar amb seguretat, amb menys contaminació. Espais on retrobar-nos, conversar, jugar o passejar. Espais per gaudir la ciutat.  

Ciutat saludable

Barcelona s'adapta per ser el referent d'una mobilitat sostenible i lliure de fums.

La lluita contra el canvi climàtic i la reducció d'emissions amb efecte d’hivernacle és ara més que mai una necessitat. Barcelona aprofita l'oportunitat per treballar per a una ciutat saludable on conviuen el dret a moure'ns i el dret a un futur amb un aire net.

Ciutat pedalable

Carrils bici, corredors ciclistes i carrers 30 són espais on les bicicletes tenen prioritat sobre els vehicles motoritzats.

Obrim espais on la bicicleta esdevé el mitjà de transport prioritari. Ampliem la xarxa de carrils bici i garantim els desplaçaments per la ciutat enllaçant les zones pacificades amb opcions de transport públic, perquè sempre puguis portar la bici amb tu.

Llocs web recomanats

La xarxa ciclista continua creixent

Podeu consultar el plànol de la xarxa de carrils bici, implantats i en construcció, i vies ciclables de Barcelona (última actualització: setembre 2018)

Rodes, plataformes i patinets elèctrics

Consulta la normativa de circulació d'aquests vehicles de mobilitat personal. Circula per les vies permeses i recorda: les voreres són per als vianants.

Què és la zona de baixes emissions?

S'estableix una àrea de més de 95 km2 (Barcelona i els municipis circumdants a les rondes), on s'ha restringit la circulació de vehicles contaminants els dies laborables de 7 a 20 h.

Estratègia municipal per impulsar la mobilitat elèctrica

Es treballa perincrementar el nombre de vehicles elèctrics dels serveis municipals i del transport públic, així com incentivar-ne l’ús en l’àmbit privat.

Les voreres, per als vianants

Consulteu la normativa d’aparcament de motocicletes i ciclomotors als carrers de Barcelona. Gràcies per aparcar als espais habilitats!

Nova T-mobilitat

Disponible amb els títols T-usual i T-jove també per a famílies monoparentals i nombroses.