Com ens desplacem amb el desconfinament?

Per garantir una sortida del confinament esglaonada i segura es comencen a aplicar mesures de mobilitat per ampliar els espais destinats als vianants, millorar la xarxa de bus i ampliar les vies pedalables amb 21 quilòmetres més de corredors ciclistes.

Mesures per a la mobilitat de la ciutadania en relació a la Covid-19

No et moguis de casa. Si és indispensable fer-ho, recordem algunes mesures preventives vinculades amb la mobilitat i resolem els principals dubtes.

Redescobrim la mobilitat des de casa

Ja no podem passejar per Barcelona o gaudir dels seus carrers, les seves places, els seus parcs o les seves platges. Però no patiu, hi ha altres maneres de gaudir-ne!  Us proposem plans diversos per connectar de nou amb la natura urbana, la lluita contra el canvi climàtic, la mobilitat i els mitjans de transport, la sostenibilitat o l'arquitectura des de casa. Propostes que us animem a compartir amb l’etiqueta #Ecologiadesdecasa.

Més de 200 quilòmetres de xarxa pedalable

Des de principis del 2018, s’han posat en servei 22 nous carrils bici, i en els pròxims mesos està previst executar-ne 13 més. Els nous carrils s’estan implantant amb l’objectiu de consolidar la utilització de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible i segur.

On es poden aparcar les motos?

Les motos i ciclomotors han d'estacionar preferiblement a les places habilitades en calçada i als aparcaments subterranis. L'objectiu és alliberar l'espai a les voreres per tal d'assegurar la seguretat dels vianants i el pas de persones amb mobilitat reduïda. Alhora es reprèn el recordatori de la normativa per tal d'estacionar correctament.

Una ciutat a 30 quilòmetres per hora

Es limita a 30 km/h la velocitat de 112 quilòmetres de vies de la ciutat. La mesura ja afecta l’eix del carrer de la Creu Coberta - carrer de Sants i s’aplicarà a tota la xarxa secundària. L’objectiu és reduir l’accidentalitat i la gravetat de les lesions i aconseguir un espai públic més amable. Amb el nou decret municipal, el límit de velocitat del 68% de les vies de la ciutat serà de 30 quilòmetres per hora.

El metro arriba a la Zona Franca

L'estació de metro de la Zona Franca de l’L10Sud ja està en marxa. És la primera vegada que un transport públic d’alta capacitat arriba a la Zona Franca, el pol industrial més important de Barcelona. Mourà unes 3.600 persones al dia, que se sumen a les més de 18.000 persones que diàriament viatgen amb aquest ramal de l'L10.

Nou model de tarifes del transport públic

Canvi històric del model tarifari de transport públic perquè desplaçar-te diàriament surti millor de preu.  El 2020 arriben nous títols i noves tarifes que beneficien els usuaris i les usuàries més habituals.

Com s’hi va Coneix les millors opcions per moure’t en transport públic.

Actualitat

Nou carril bici-bus a Sants-Creu Coberta

Afectacions a la circulació de busos pels carrers destinats als vianants durant el cap de setmana i festius

29/05/2020 - 17:10

Covid-19. Amb l’objectiu d’afavorir els itineraris segurs per a les persones que van a peu, es tallen al trànsit diverses vies principals i els recorreguts d’alguns busos es veuen afectats.

Afectacions al servei del TRAM per actuacions de millora de l’arbrat

29/05/2020 - 16:46

Del 2 al 5 de juny, entre les 8 i les 21 hores, es deixarà sense servei la Línia T4 del tramvia, entre les estacions de Ciutadella/Vila Olímpica i Glòries.

Afectacions a la mobilitat del 30 de maig al 5 de juny

29/05/2020 - 16:03

Mobilitat. Per fer actuacions de pavimentació a la ronda de Dalt i de millora de l’arbrat al carrer de Wellington.

ÀreaDUM, DUM, mercaderies, càrrega, descàrrega, transportista, Barcelona

Ampliació de l’estacionament a les zones de càrrega i descàrrega per als professionals

28/05/2020 - 15:28

Mobilitat i transports. L’estacionament autoritzat passa de 30 minuts a dues hores de 8.00 a 10.00 i de 14.00 a 20.00 hores.

LA MOBILITAT QUE VOLEM

Treballem per una ciutat per a les persones, amable i acollidora. Una ciutat per viure i on gaudir d'una millor qualitat de vida.

Prioritat els vianants

Ciutat amable, càlida i mediterrània, a Barcelona s'hi camina i se'n gaudeix.

Una aposta col·lectiva per un espai públic de qualitat, menys contaminat i per a tothom. Una Barcelona oberta i acollidora on desplaçar-se a peu, passejar, jugar al carrer, conversar i relacionar-se millor. Un espai de trobada que ens fa sentir com a casa.

Ciutat connectada

Per uns desplaçaments segurs, sostenibles i eficients. Connectant persones, connectant barris.

Una ciutat de 101,3 km2 on tot està a l’abast de tothom. Barcelona ofereix una xarxa ciclista, de transport públic i una trama de carrers que, cada vegada més, prioritzen els vianants i garanteixen la mobilitat a tothom per gaudir de la ciutat en plenitud.

Desplaçaments segurs i sostenibles

Una Barcelona dinàmica, diversa i oberta al món on les persones es desplacen amb eficiència i facilitat per tota la ciutat.

Protegint especialment els vianants i afavorint la convivència d’usos. A peu, en bici i amb transport públic. Les millors opcions per recórrer els carrers d’una manera segura i sostenible. Una mobilitat equitativa i a l’abast de tothom. Intel·ligent i respectuosa amb l’entorn i les persones.

Ciutat saludable

Barcelona transita cap a una mobilitat sostenible lliure de fums.

Les grans ciutats del món tenen la seva responsabilitat en la reducció d'emissions d’efecte hivernacle i la lluita contra el canvi climàtic. Perquè la manera en què ens desplacem no pot condicionar el futur del planeta ni de les futures generacions. Pel dret a moure'ns. Pel dret a una ciutat saludable.

Llocs web recomanats

Una ciutat més segura per a tothom

Fem entre tots i totes una ciutat més segura per a tothom. Vagis amb cotxe, moto, bicicleta o a peu, respecteu les normes de circulació i desplaceu-vos amb seguretat.

La xarxa ciclista continua creixent

Podeu consultar el plànol de la xarxa de carrils bici, implantats i en construcció, i vies ciclables de Barcelona (última actualització: setembre 2018)

Rodes, plataformes i patinets elèctrics

Barcelona disposa d'una ordenació per regular els vehicles de mobilitat personal (VMP) i els cicles de més de dues rodes, amb l’objectiu de resoldre problemes de convivència a l’espai públic.

Dades Bàsiques de Mobilitat 2016

En aquest document podeu consultar l'evolució i característiques de la mobilitat a la ciutat de Barcelona durant l'any 2016.

Què és la zona de baixes emissions? S'estableix una àrea de més de 95 km2 (Barcelona i els municipis circumdants a les rondes), on es preveu restringir progressivament la circulació de vehicles contaminants.
Benvinguda a la Marina, L10!

Des del 8 de setembre, la Marina ja té metro! Ja estan en marxa dues de les cinc estacions de la nova L10 Sud: Foc i Foneria.

Estratègia municipal per impulsar la mobilitat elèctrica

Es treballa perincrementar el nombre de vehicles elèctrics dels serveis municipals i del transport públic, així com incentivar-ne l’ús en l’àmbit privat.

Suma't al Pla Clima

El canvi climàtic és una realitat i està ocasionat per l’ésser humà. Ja tenim evidències dels seus impactes i cal actuar per a fer-hi front. Què hi pots fer tu?

Les voreres, per als vianants

Consulteu la normativa d’aparcament de motocicletes i ciclomotors als carrers de Barcelona. Gràcies per aparcar als espais habilitats!