Mesures per a la mobilitat de la ciutadania en relació al Covid-19

No et moguis de casa. Si és indispensable fer-ho, recordem algunes mesures preventives com la suspensió del servei de Bicing, l'adequació del servei de transport públic a la demanda actual, la suspenció de les sancions a l'Àrea verda i blava i la flexibilització de l'ús diürn per a la càrrega i descàrrega del subministrament dels supermercats.

Una ciutat a 30 quilòmetres per hora

Es limita a 30 km/h la velocitat de 112 quilòmetres de vies de la ciutat. La mesura ja afecta l’eix del carrer de la Creu Coberta - carrer de Sants i s’aplicarà a tota la xarxa secundària. L’objectiu és reduir l’accidentalitat i la gravetat de les lesions i aconseguir un espai públic més amable. Amb el nou decret municipal, el límit de velocitat del 68% de les vies de la ciutat serà de 30 quilòmetres per hora.

On es poden aparcar les motos?

Les motos i ciclomotors han d'estacionar preferiblement a les places habilitades en calçada i als aparcaments subterranis. L'objectiu és alliberar l'espai a les voreres per tal d'assegurar la seguretat dels vianants i el pas de persones amb mobilitat reduïda. Alhora es reprèn el recordatori de la normativa per tal d'estacionar correctament.

El metro arriba a la Zona Franca

L'estació de metro de la Zona Franca de l’L10Sud ja està en marxa. És la primera vegada que un transport públic d’alta capacitat arriba a la Zona Franca, el pol industrial més important de Barcelona. Mourà unes 3.600 persones al dia, que se sumen a les més de 18.000 persones que diàriament viatgen amb aquest ramal de l'L10.

Nou model de tarifes del transport públic

Canvi històric del model tarifari de transport públic perquè desplaçar-te diàriament surti millor de preu.  El 2020 arriben nous títols i noves tarifes que beneficien els usuaris i les usuàries més habituals.

Zona de Baixes Emissions Rondes Barcelona

Des de l'1 de gener de 2020 està en marxa la zona de baixes emissions (ZBE), un àmbit de protecció de l’atmosfera que engloba tota la ciutat de Barcelona entre les rondes i alguns municipis veïns.​ Informeu-vos de tots els detalls i les opcions de mobilitat i adopteu una mobilitat més sostenible per a una ciutat més saludable.

Més de 200 quilòmetres de xarxa pedalable

Des de principis del 2018, s’han posat en servei 22 nous carrils bici, i en els pròxims mesos està previst executar-ne 13 més. Els nous carrils s’estan implantant amb l’objectiu de consolidar la utilització de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible i segur.

Com s’hi va Coneix les millors opcions per moure’t en transport públic.

Actualitat

Autobusos solidaris per transportar pacients dels hospitals als espais de confinament

03/04/2020 - 15:27

Covid-19. Més de dos-cents conductors i conductores de TMB s’han ofert voluntàriament a col·laborar en la logística de l’emergència sanitària a Barcelona.

Aquesta Setmana Santa, queda’t també a casa

03/04/2020 - 09:28

Covid-19. La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra reforçaran els controls policials a les sortides de Barcelona per garantir que només es desplacin les persones que estan autoritzades a fer-ho.

Quin és el servei de transport públic disponible aquests dies a Barcelona?

02/04/2020 - 12:01

Covid-19. Es manté només l’oferta necessària per garantir la mobilitat associada als serveis essencials.

Transport públic gratuït per als desplaçaments essencials

02/04/2020 - 11:29

Covid-19. La Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra reforcen els controls al metro i els autobusos per garantir que només es desplacin les persones que estan autoritzades a fer-ho.

LA MOBILITAT QUE VOLEM

Treballem per una ciutat per a les persones, amable i acollidora. Una ciutat per viure i on gaudir d'una millor qualitat de vida.

Prioritat els vianants

Ciutat amable, càlida i mediterrània, a Barcelona s'hi camina i se'n gaudeix.

Una aposta col·lectiva per un espai públic de qualitat, menys contaminat i per a tothom. Una Barcelona oberta i acollidora on desplaçar-se a peu, passejar, jugar al carrer, conversar i relacionar-se millor. Un espai de trobada que ens fa sentir com a casa.

Ciutat connectada

Per uns desplaçaments segurs, sostenibles i eficients. Connectant persones, connectant barris.

Una ciutat de 101,3 km2 on tot està a l’abast de tothom. Barcelona ofereix una xarxa ciclista, de transport públic i una trama de carrers que, cada vegada més, prioritzen els vianants i garanteixen la mobilitat a tothom per gaudir de la ciutat en plenitud.

Desplaçaments segurs i sostenibles

Una Barcelona dinàmica, diversa i oberta al món on les persones es desplacen amb eficiència i facilitat per tota la ciutat.

Protegint especialment els vianants i afavorint la convivència d’usos. A peu, en bici i amb transport públic. Les millors opcions per recórrer els carrers d’una manera segura i sostenible. Una mobilitat equitativa i a l’abast de tothom. Intel·ligent i respectuosa amb l’entorn i les persones.

Ciutat saludable

Barcelona transita cap a una mobilitat sostenible lliure de fums.

Les grans ciutats del món tenen la seva responsabilitat en la reducció d'emissions d’efecte hivernacle i la lluita contra el canvi climàtic. Perquè la manera en què ens desplacem no pot condicionar el futur del planeta ni de les futures generacions. Pel dret a moure'ns. Pel dret a una ciutat saludable.

Llocs web recomanats

Una ciutat més segura per a tothom

Fem entre tots i totes una ciutat més segura per a tothom. Vagis amb cotxe, moto, bicicleta o a peu, respecteu les normes de circulació i desplaceu-vos amb seguretat.

La xarxa ciclista continua creixent

Podeu consultar el plànol de la xarxa de carrils bici, implantats i en construcció, i vies ciclables de Barcelona (última actualització: setembre 2018)

Rodes, plataformes i patinets elèctrics

Barcelona disposa d'una ordenació per regular els vehicles de mobilitat personal (VMP) i els cicles de més de dues rodes, amb l’objectiu de resoldre problemes de convivència a l’espai públic.

Dades Bàsiques de Mobilitat 2016

En aquest document podeu consultar l'evolució i característiques de la mobilitat a la ciutat de Barcelona durant l'any 2016.

Què és la zona de baixes emissions? S'estableix una àrea de més de 95 km2 (Barcelona i els municipis circumdants a les rondes), on es preveu restringir progressivament la circulació de vehicles contaminants.
Benvinguda a la Marina, L10!

Des del 8 de setembre, la Marina ja té metro! Ja estan en marxa dues de les cinc estacions de la nova L10 Sud: Foc i Foneria.

Estratègia municipal per impulsar la mobilitat elèctrica

Es treballa perincrementar el nombre de vehicles elèctrics dels serveis municipals i del transport públic, així com incentivar-ne l’ús en l’àmbit privat.

Suma't al Pla Clima

El canvi climàtic és una realitat i està ocasionat per l’ésser humà. Ja tenim evidències dels seus impactes i cal actuar per a fer-hi front. Què hi pots fer tu?

Les voreres, per als vianants

Consulteu la normativa d’aparcament de motocicletes i ciclomotors als carrers de Barcelona. Gràcies per aparcar als espais habilitats!