Una ciutat a 30 quilòmetres per hora

Es limita a 30 km/h la velocitat de 112 quilòmetres de vies de la ciutat. La mesura ja afecta l’eix del carrer de la Creu Coberta - carrer de Sants i s’aplicarà a tota la xarxa secundària. L’objectiu és reduir l’accidentalitat i la gravetat de les lesions i aconseguir un espai púbic més amable. Amb el nou decret municipal, el límit de velocitat del 68% de les vies de la ciutat serà de 30 quilòmetres per hora.

On es poden aparcar les motos?

Les motos i ciclomotors han d'estacionar preferiblement a les places habilitades en calçada i als aparcaments subterranis. L'objectiu és alliberar l'espai a les voreres per tal d'assegurar la seguretat dels vianants i el pas de persones amb mobilitat reduïda. Alhora es reprèn el recordatori de la normativa per tal d'estacionar correctament.

El metro arriba a la Zona Franca

L'estació de metro de la Zona Franca de l’L10Sud ja està en marxa. És la primera vegada que un transport públic d’alta capacitat arriba a la Zona Franca, el pol industrial més important de Barcelona. Mourà unes 3.600 persones al dia, que se sumen a les més de 18.000 persones que diàriament viatgen amb aquest ramal de l'L10.

Obrim Carrers

El 7 i 8 de març torna l'Obrim Carrers al carrer Aragó, Via Laietana, Gran de Gràcia i l'eix Creu Coberta - carrer de Sants!

Nou model de tarifes del transport públic

Canvi històric del model tarifari de transport públic perquè desplaçar-te diàriament surti millor de preu.  El 2020 arriben nous títols i noves tarifes que beneficien els usuaris i les usuàries més habituals.

Zona de Baixes Emissions Rondes Barcelona

Des de l'1 de gener de 2020 està en marxa la zona de baixes emissions (ZBE), un àmbit de protecció de l’atmosfera que engloba tota la ciutat de Barcelona entre les rondes i alguns municipis veïns.​ Informeu-vos de tots els detalls i les opcions de mobilitat i adopteu una mobilitat més sostenible per a una ciutat més saludable.

Barcelona estrena nous parquímetres

S'instal·laran més de 2.000 unitats amb una pantalla més gran i interactiva, més fàcil d'utilitzar, sense necessitat d'imprimir tiquet i amb tecnologia 'contactless' per un pagament més ràpid i segur. I en cas d'episodi ambiental, capaç de reconèixer els distintius ambientals de la DGT.

Amb el patinet elèctric, vigila per on circules

Un patinet elèctric no és una joguina i cal respectar la regulació pròpia d'aquest tipus de vehicles, així com les normes generals de circulació. Recordeu que ni els patinets ni les rodes o plataformes elèctriques, entre altres, no poden circular per la vorera.

Amb moto, mou-te amb seguretat a tot arreu

Els desplaçaments en moto representen un 25% del total dels que es fan en vehicle privat a la ciutat i un 7% del total de la mobilitat a Barcelona. Juntament amb els vianants, és un col·lectiu especialment vulnerable atesa l'alta accidentalitat. Treballem amb diverses actuacions per millorar-ne la seguretat.

Més de 200 quilòmetres de xarxa pedalable

Des de principis del 2018, s’han posat en servei 22 nous carrils bici, i en els pròxims mesos està previst executar-ne 13 més. Els nous carrils s’estan implantant amb l’objectiu de consolidar la utilització de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible i segur.

Com s’hi va Coneix les millors opcions per moure’t en transport públic.

LA MOBILITAT QUE VOLEM

Treballem per una ciutat per a les persones, amable i acollidora. Una ciutat per viure i on gaudir d'una millor qualitat de vida.

Prioritat els vianants

Ciutat amable, càlida i mediterrània, a Barcelona s'hi camina i se'n gaudeix.

Una aposta col·lectiva per un espai públic de qualitat, menys contaminat i per a tothom. Una Barcelona oberta i acollidora on desplaçar-se a peu, passejar, jugar al carrer, conversar i relacionar-se millor. Un espai de trobada que ens fa sentir com a casa.

Ciutat connectada

Per uns desplaçaments segurs, sostenibles i eficients. Connectant persones, connectant barris.

Una ciutat de 101,3 km2 on tot està a l’abast de tothom. Barcelona ofereix una xarxa ciclista, de transport públic i una trama de carrers que, cada vegada més, prioritzen els vianants i garanteixen la mobilitat a tothom per gaudir de la ciutat en plenitud.

Desplaçaments segurs i sostenibles

Una Barcelona dinàmica, diversa i oberta al món on les persones es desplacen amb eficiència i facilitat per tota la ciutat.

Protegint especialment els vianants i afavorint la convivència d’usos. A peu, en bici i amb transport públic. Les millors opcions per recórrer els carrers d’una manera segura i sostenible. Una mobilitat equitativa i a l’abast de tothom. Intel·ligent i respectuosa amb l’entorn i les persones.

Ciutat saludable

Barcelona transita cap a una mobilitat sostenible lliure de fums.

Les grans ciutats del món tenen la seva responsabilitat en la reducció d'emissions d’efecte hivernacle i la lluita contra el canvi climàtic. Perquè la manera en què ens desplacem no pot condicionar el futur del planeta ni de les futures generacions. Pel dret a moure'ns. Pel dret a una ciutat saludable.

Llocs web recomanats

Actualitat

Reparacions de paviment a travessera de les Corts

26/02/2020 - 10:03

Els diumenges 29 de febrer i 14 de març es duran a terme les obres de reparació del paviment malmès de travessera de les Corts i de la cruïlla del carrer Arístides Maillol amb Riera Blanca.

Una ciutat a 30 quilòmetres per hora

24/02/2020 - 16:42

Mobilitat i transports. Aquesta setmana es limita la velocitat en 112 quilòmetres de vies: l’eix Creu Coberta - carrer de Sants i tota la xarxa secundària.

Afectacions a la mobilitat del 21 al 28 de febrer

21/02/2020 - 14:39

Afectacions mobilitat. Aquesta setmana, els talls de circulació més importants seran al carrer Torrent de l'Olla per obres de millora de l'enllumenat i al carrer del Remei al districte de Les Corts.

Canvis al carrer de Rogent per fer-lo més amable per al passeig

19/02/2020 - 12:38

Obres. A partir del 24 de febrer entraran en funcionament diversos canvis en el sentit de circulació i només hi podran transitar els vehicles comercials i del veïnat

Una ciutat més segura per a tothom

Fem entre tots i totes una ciutat més segura per a tothom. Vagis amb cotxe, moto, bicicleta o a peu, respecteu les normes de circulació i desplaceu-vos amb seguretat.

La xarxa ciclista continua creixent

Podeu consultar el plànol de la xarxa de carrils bici, implantats i en construcció, i vies ciclables de Barcelona (última actualització: setembre 2018)

Rodes, plataformes i patinets elèctrics

Barcelona disposa d'una ordenació per regular els vehicles de mobilitat personal (VMP) i els cicles de més de dues rodes, amb l’objectiu de resoldre problemes de convivència a l’espai públic.

Dades Bàsiques de Mobilitat 2016

En aquest document podeu consultar l'evolució i característiques de la mobilitat a la ciutat de Barcelona durant l'any 2016.

Què és la zona de baixes emissions? S'estableix una àrea de més de 95 km2 (Barcelona i els municipis circumdants a les rondes), on es preveu restringir progressivament la circulació de vehicles contaminants.
Benvinguda a la Marina, L10!

Des del 8 de setembre, la Marina ja té metro! Ja estan en marxa dues de les cinc estacions de la nova L10 Sud: Foc i Foneria.

Estratègia municipal per impulsar la mobilitat elèctrica

Es treballa perincrementar el nombre de vehicles elèctrics dels serveis municipals i del transport públic, així com incentivar-ne l’ús en l’àmbit privat.

Suma't al Pla Clima

El canvi climàtic és una realitat i està ocasionat per l’ésser humà. Ja tenim evidències dels seus impactes i cal actuar per a fer-hi front. Què hi pots fer tu?

Les voreres, per als vianants

Consulteu la normativa d’aparcament de motocicletes i ciclomotors als carrers de Barcelona. Gràcies per aparcar als espais habilitats!