Interrupció del servei a les línies de rodalies R3,R4 i R12.

Des del 21 de desembre i fins el 5 de gener, a causa de les obres de construcció dels túnels viaris de la plaça de les Glòries, el servei ferroviari de les línies R3, R4 i R12 de Rodalies de Catalunya estarà interromput entre les estacions d’Arc de Triomf i Sant Andreu Arenal. Per minimitzar les afectacions a les persones usuàries, l’Ajuntament de Barcelona conjuntament amb Rodalies Renfe i TMB han treballat un pla alternatiu de transport a partir del qual es reforçarà el servei de l'L1 de metro i s’habilitarà un autobús complementari de reforç.  

Nou model de tarifes del transport públic

Canvi històric del model tarifari de transport públic perquè desplaçar-te diàriament surti millor de preu.  El 2020 arriben nous títols i noves tarifes que beneficien els usuaris i les usuàries més habituals.

Zona de Baixes Emissions Rondes Barcelona

L’1 de gener de 2020 es posa en marxa la zona de baixes emissions (ZBE), un àmbit de protecció de l’atmosfera que engloba tota la ciutat de Barcelona entre les rondes i alguns municipis veïns i adopta una mobilitat més sostenible per a una ciutat saludable.​ Informeu-vos de tots els detalls i les opcions de mobilitat.

Barcelona estrena nous parquímetres

S'instal·laran més de 2.000 unitats amb una pantalla més gran i interactiva, més fàcil d'utilitzar, sense necessitat d'imprimir tiquet i amb tecnologia 'contactless' per un pagament més ràpid i segur. I en cas d'episodi ambiental, capaç de reconèixer els distintius ambientals de la DGT.

Amb el patinet elèctric, vigila per on circules

Un patinet elèctric no és una joguina i cal respectar la regulació pròpia d'aquest tipus de vehicles, així com les normes generals de circulació. Recordeu que ni els patinets ni les rodes o plataformes elèctriques, entre altres, no poden circular per la vorera.

Amb moto, mou-te amb seguretat a tot arreu

Els desplaçaments en moto representen un 25% del total dels que es fan en vehicle privat a la ciutat i un 7% del total de la mobilitat a Barcelona. Juntament amb els vianants, és un col·lectiu especialment vulnerable atesa l'alta accidentalitat. Treballem amb diverses actuacions per millorar-ne la seguretat.

Més de 200 quilòmetres de xarxa pedalable

Des de principis del 2018, s’han posat en servei 22 nous carrils bici, i en els pròxims mesos està previst executar-ne 13 més. Els nous carrils s’estan implantant amb l’objectiu de consolidar la utilització de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible i segur.

Nou Pla de Mobilitat Urbana 2019-2024

El procés participatiu recull les percepcions i propostes de la ciutadania, amb l’objectiu que la ciutat doni resposta a les necessitats del futur de la mobilitat a Barcelona. Un cop finalitzades les sessions, podeu dir la vostra en línia.

Com s’hi va Coneix les millors opcions per moure’t en transport públic.

LA MOBILITAT QUE VOLEM

Treballem per una ciutat per a les persones, amable i acollidora. Una ciutat per viure i on gaudir d'una millor qualitat de vida.

Prioritat els vianants

Ciutat amable, càlida i mediterrània, a Barcelona s'hi camina i se'n gaudeix.

Una aposta col·lectiva per un espai públic de qualitat, menys contaminat i per a tothom. Una Barcelona oberta i acollidora on desplaçar-se a peu, passejar, jugar al carrer, conversar i relacionar-se millor. Un espai de trobada que ens fa sentir com a casa.

Ciutat connectada

Per uns desplaçaments segurs, sostenibles i eficients. Connectant persones, connectant barris.

Una ciutat de 101,3 km2 on tot està a l’abast de tothom. Barcelona ofereix una xarxa ciclista, de transport públic i una trama de carrers que, cada vegada més, prioritzen els vianants i garanteixen la mobilitat a tothom per gaudir de la ciutat en plenitud.

Desplaçaments segurs i sostenibles

Una Barcelona dinàmica, diversa i oberta al món on les persones es desplacen amb eficiència i facilitat per tota la ciutat.

Protegint especialment els vianants i afavorint la convivència d’usos. A peu, en bici i amb transport públic. Les millors opcions per recórrer els carrers d’una manera segura i sostenible. Una mobilitat equitativa i a l’abast de tothom. Intel·ligent i respectuosa amb l’entorn i les persones.

Ciutat saludable

Barcelona transita cap a una mobilitat sostenible lliure de fums.

Les grans ciutats del món tenen la seva responsabilitat en la reducció d'emissions d’efecte hivernacle i la lluita contra el canvi climàtic. Perquè la manera en què ens desplacem no pot condicionar el futur del planeta ni de les futures generacions. Pel dret a moure'ns. Pel dret a una ciutat saludable.

Llocs web recomanats

Actualitat

Afectacions de mobilitat del 13 al 20 de desembre

13/12/2019 - 15:01

El 15 de desembre tindrà lloc el tall total d'alguns carrers cèntrics de la ciutat en diferents hores del dia. El districte de Gràcia també patirà algunes afectacions rellevants.

La recàrrega de vehicles elèctrics, més fàcil

12/12/2019 - 10:44

Vehicle elèctric. S'agilitza la recàrrega de vehicles elèctrics amb la incorporació d’Endolla Barcelona a l’app de mobilitat Smou

Obres de millora als nuclis de la muntanya

12/12/2019 - 10:22

Obres. Noves obres al barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes

Inaugurem la reforma de les escales que connecten els carrers de Cànoves i Costa Pacheco

11/12/2019 - 11:53

Urbanisme. El dijous 19 de desembre a les 14 h amb un vermut de celebració

Una ciutat més segura per a tothom

Fem entre tots i totes una ciutat més segura per a tothom. Vagis amb cotxe, moto, bicicleta o a peu, respecteu les normes de circulació i desplaceu-vos amb seguretat.

La xarxa ciclista continua creixent

Podeu consultar el plànol de la xarxa de carrils bici, implantats i en construcció, i vies ciclables de Barcelona (última actualització: setembre 2018)

Rodes, plataformes i patinets elèctrics

Barcelona disposa d'una ordenació per regular els vehicles de mobilitat personal (VMP) i els cicles de més de dues rodes, amb l’objectiu de resoldre problemes de convivència a l’espai públic.

Dades Bàsiques de Mobilitat 2016

En aquest document podeu consultar l'evolució i característiques de la mobilitat a la ciutat de Barcelona durant l'any 2016.

Què és la zona de baixes emissions? S'estableix una àrea de més de 95 km2 (Barcelona i els municipis circumdants a les rondes), on es preveu restringir progressivament la circulació de vehicles contaminants.
Benvinguda a la Marina, L10!

Des del 8 de setembre, la Marina ja té metro! Ja estan en marxa dues de les cinc estacions de la nova L10 Sud: Foc i Foneria.

Estratègia municipal per impulsar la mobilitat elèctrica

Es treballa perincrementar el nombre de vehicles elèctrics dels serveis municipals i del transport públic, així com incentivar-ne l’ús en l’àmbit privat.

Suma't al Pla Clima

El canvi climàtic és una realitat i està ocasionat per l’ésser humà. Ja tenim evidències dels seus impactes i cal actuar per a fer-hi front. Què hi pots fer tu?

Les voreres, per als vianants

Consulteu la normativa d’aparcament de motocicletes i ciclomotors als carrers de Barcelona. Gràcies per aparcar als espais habilitats!