Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

Amb la ZBE reduïm la contaminació

Es permetrà la circulació de camions i autocars petits (N2, N3 i M2) afectats per la fi de la moratòria, amb una declaració responsable de la compra d’un vehicle amb etiqueta abans del juny de 2022.

elMeuBus arriba a Montbau - La Vall d'Hebron

El servei de bus a demanda més eficient i sostenible arriba als barris de Montbau i la Vall d'Hebron.

Creix la infraestructura ciclista

Fins al 2023 es preveu la creació de 32,6 km més de carrils bici i la millora d'11,7km dels existents per fer més fàcils, sostenibles i segurs els desplaçaments en bicicleta.

Millorem la convivència en els desplaçaments per la ciutat

Als desplaçaments per la ciutat és important reduir les presses, l'estrès, el mal humor. I seguir la normativa! Perquè així guanyem amb seguretat i convivència.

Una ciutat a 30 quilòmetres per hora

Es limita a 30 km/h la velocitat a totes les vies de la xarxa secundària de la ciutat i a les vies d'un sol carril per sentit. També s'aplica a carrers principals, com l’eix del carrer de la Creu Coberta - carrer de Sants.

Pla Superilla Barcelona

Barcelona ha emprès una gran transformació de l'espai públic per fer front als grans reptes de futur i situar la vida veïnal al centre.

Actualitat

Afectacions a la mobilitat a diversos carrers per obres a partir del 28 de gener

28/01/2022 - 13:49

Destaquen nous canvis de direcció a diversos carrers del Raval, afectacions a diversos carrers de la zona del 22@ o a Nou Barris per la pavimentació del carrer Bellprat.

L’Informe de l’estat de la ciutat mostra una recuperació de l’activitat econòmica durant el 2021

28/01/2022 - 10:22

Ajuntament. Sobretot del mercat de treball, però també de l’activitat cultural i esportiva de la ciutat.

Mesures covid-19: s’eliminen el passaport covid i les restriccions a les trobades socials

28/01/2022 - 07:00

Covid-19. A partir del 28 de gener es recupera el 100% de l’aforament en tots els sectors i no hi ha limitacions horàries. Es manté el tancament de l’oci nocturn.

El Bicibús de l'Eixample, premi Bicimpuls 2021

27/01/2022 - 14:53

Bicicleta. L'acte, celebrat a la sala de la biblioteca Bonnmaison, premia iniciatives on la bicicleta n'és la protagonista per quart any consecutiu.

UNA CIUTAT PER CAMINAR O PEDALEJAR

Adaptem l'espai públic i la mobilitat perquè ens puguem desplaçar per la ciutat més fàcilment i amb més seguretat, sempre amb mitjans de transport sostenibles i saludables, en benefici de tota la ciutadania. Treballem per a la ciutat que volem.

Prioritat els vianants

El vianant és ara més que mai el centre de la mobilitat: a Barcelona s'hi camina i es gaudeix de la ciutat.

Anar a peu és la manera més natural i saludable de desplaçar-nos. Tots som vianants en algun moment. És imprescindible tenir espais pacificats al trànsit, per on les persones ens puguem desplaçar amb seguretat, amb menys contaminació. Espais on retrobar-nos, conversar, jugar o passejar. Espais per gaudir la ciutat.  

Desplaçaments segurs i sostenibles

Una Barcelona dinàmica, connectada i oberta al món on les persones es desplacen amb eficiència i facilitat per tota la ciutat.

Protegint especialment els vianants i afavorint la convivència d’usos. A peu, en bici i amb transport públic. Barcelona construeix una xarxa de mobilitat connectada perquè tothom trobi una manera segura i sostenible de recórrer els carrers.  Una mobilitat equitativa i a l’abast de tothom. Intel·ligent i respectuosa amb l’entorn i les persones.

Ciutat saludable

Barcelona s'adapta per ser el referent d'una mobilitat sostenible i lliure de fums.

La lluita contra el canvi climàtic i la reducció d'emissions amb efecte d’hivernacle és ara més que mai una necessitat. Barcelona aprofita l'oportunitat per treballar per a una ciutat saludable on conviuen el dret a moure'ns i el dret a un futur amb un aire net.

Ciutat pedalable

Carrils bici, corredors ciclistes i carrers 30 són espais on les bicicletes tenen prioritat sobre els vehicles motoritzats.

Obrim espais on la bicicleta esdevé el mitjà de transport prioritari. Ampliem la xarxa de carrils bici i garantim els desplaçaments per la ciutat enllaçant les zones pacificades amb opcions de transport públic, perquè sempre puguis portar la bici amb tu.

Llocs web recomanats

Una ciutat més segura per a tothom

Fem entre tots i totes una ciutat més segura per a tothom. Vagis amb cotxe, moto, bicicleta o a peu, respecteu les normes de circulació i desplaceu-vos amb seguretat.

La xarxa ciclista continua creixent

Podeu consultar el plànol de la xarxa de carrils bici, implantats i en construcció, i vies ciclables de Barcelona (última actualització: setembre 2018)

Rodes, plataformes i patinets elèctrics

Consulta la normativa de circulació d'aquests vehicles de mobilitat personal. Circula per les vies permeses i recorda: les voreres són per als vianants.

Què és la zona de baixes emissions?

S'estableix una àrea de més de 95 km2 (Barcelona i els municipis circumdants a les rondes), on s'ha restringit la circulació de vehicles contaminants els dies laborables de 7 a 20 h.

Estratègia municipal per impulsar la mobilitat elèctrica

Es treballa perincrementar el nombre de vehicles elèctrics dels serveis municipals i del transport públic, així com incentivar-ne l’ús en l’àmbit privat.

Les voreres, per als vianants

Consulteu la normativa d’aparcament de motocicletes i ciclomotors als carrers de Barcelona. Gràcies per aparcar als espais habilitats!