Prohibició temporal de patinets al transport públic

A partir del dia 1 de febrer de 2023 i per un període de 6 mesos no es podrà accedir als vehicles ni a les instal·lacions de transport públic amb patinet o monocicle elèctric

Canvis de mobilitat als eixos verds de l'Eixample

Ja s'han implantat els canvis de mobilitat als quatre nous eixos verds i places de l’Eixample.

Tarifes de transport públic 2023

Es mantenen els descomptes del 50% a la T-usual i la T-jove.

Mobilitat segura

Saltar-te la normativa comporta sancions i posa en perill la convivència. Transformem la ciutat en un espai més segur.

Passa't a la T-mobilitat

Podràs viatjar amb el mòbil o la targeta de forma fàcil i segura.

Actualitat

Obres de reurbanització i substitució de les escales mecàniques a la Baixada de la Glòria

27/01/2023 - 13:52

Les noves escales estaran disponibles al desembre del 2023, mentre que les tasques de reurbanització finalitzaran a l’octubre del 2024.

Comencen les obres de la part central del parc de les Glòries

26/01/2023 - 15:51

Superilla Barcelona. Es crearan més de 9.000 metres quadrats de verd, un gran passeig i nous espais per fer activitats veïnals.

Canvi de fase a les obres de transformació del carrer Pi i Margall

25/01/2023 - 16:11

Urbanisme. El diumenge 29 de gener es durà a terme el canvi d’implantació de les obres i això provocarà afectacions a la mobilitat durant tot el dia

Construcció de carril bici

Carril bici al carrer de Mallorca

25/01/2023 - 12:56

Obres. Comencen les obres del nou carril bici al carrer de Mallorca entre els carrers del Clot i de Cartagena.

UNA CIUTAT PER CAMINAR O PEDALEJAR

Adaptem l'espai públic i la mobilitat perquè ens puguem desplaçar per la ciutat més fàcilment i amb més seguretat, sempre amb mitjans de transport sostenibles i saludables, en benefici de tota la ciutadania. Treballem per a la ciutat que volem.

Impulsem una Mobilitat segura

Som moltes persones i cadascuna de nosaltres ens desplacem d’una manera diferent. Per això cal conèixer la normativa de cada mitjà de transport que fem servir.

Alhora, des de l’Ajuntament impulsem millores en les infraestructures per a cada mode de desplaçament i també mesures per a la protecció dels usuaris més vulnerables –bicicletes, motoristes i vianants–;amb normatives de convivència i seguretat per cuidar-nos i tenir cura de la resta d’usuaris.

Prioritat els vianants

El vianant és ara més que mai el centre de la mobilitat: a Barcelona s'hi camina i es gaudeix de la ciutat.

Anar a peu és la manera més natural i saludable de desplaçar-nos. Tots som vianants en algun moment. És imprescindible tenir espais pacificats al trànsit, per on les persones ens puguem desplaçar amb seguretat, amb menys contaminació. Espais on retrobar-nos, conversar, jugar o passejar. Espais per gaudir la ciutat.  

Ciutat saludable

Barcelona s'adapta per ser el referent d'una mobilitat sostenible i lliure de fums.

La lluita contra el canvi climàtic i la reducció d'emissions amb efecte d’hivernacle és ara més que mai una necessitat. Barcelona aprofita l'oportunitat per treballar per a una ciutat saludable on conviuen el dret a moure'ns i el dret a un futur amb un aire net.

Ciutat pedalable

Carrils bici, corredors ciclistes i carrers 30 són espais on les bicicletes tenen prioritat sobre els vehicles motoritzats.

Obrim espais on la bicicleta esdevé el mitjà de transport prioritari. Ampliem la xarxa de carrils bici i garantim els desplaçaments per la ciutat enllaçant les zones pacificades amb opcions de transport públic, perquè sempre puguis portar la bici amb tu.

Llocs web recomanats

La xarxa ciclista continua creixent

Podeu consultar el plànol de la xarxa de carrils bici, implantats i en construcció, i vies ciclables de Barcelona (última actualització: setembre 2018)

Rodes, plataformes i patinets elèctrics

Consulta la normativa de circulació d'aquests vehicles de mobilitat personal. Circula per les vies permeses i recorda: les voreres són per als vianants.

Què és la zona de baixes emissions?

S'estableix una àrea de més de 95 km2 (Barcelona i els municipis circumdants a les rondes), on s'ha restringit la circulació de vehicles contaminants els dies laborables de 7 a 20 h.

Estratègia municipal per impulsar la mobilitat elèctrica

Es treballa perincrementar el nombre de vehicles elèctrics dels serveis municipals i del transport públic, així com incentivar-ne l’ús en l’àmbit privat.

Les voreres, per als vianants

Consulteu la normativa d’aparcament de motocicletes i ciclomotors als carrers de Barcelona. Gràcies per aparcar als espais habilitats!

Nova T-mobilitat

Disponible amb els títols T-usual i T-jove també per a famílies monoparentals i nombroses.