Més servei de bus a demanda a Torre Baró, Ciutat Meridiana i Vallbona

En funcionament la nova zona del servei de bus a demanda Vallbona. Les zones existents al barri de Torre Baró es remodelen i es converteixen en la zona Torre Baró Nord i Torre Baró Sud.

Passa't a la T-mobilitat

La T-jove té noves condicions: s'ha ampliat fins als menors de 30 anys i permet viatjar per 6 zones al preu d'una zona, només en T-mobilitat

Al bus i al metro, dona prioritat absoluta a qui ho necessita

Iniciem una nova campanya per fomentar l’ús cívic dels seients i espais reservats del transport públic, així com la prioritat als ascensors.

Prohibició temporal de patinets al transport públic

A partir del dia 1 de febrer de 2023 i per un període de 6 mesos no es podrà accedir als vehicles ni a les instal·lacions de transport públic amb patinet o monocicle elèctric

Canvis de mobilitat als eixos verds de l'Eixample

Ja s'han implantat els canvis de mobilitat als quatre nous eixos verds i places de l’Eixample.

Actualitat

Afectacions a la mobilitat per les obres del tramvia

27/03/2023 - 15:08

OBRES. Afectacions a la mobilitat per les obres del tramvia

Com serà el passeig verd de la Gran Via que connectarà amb el parc de les Glòries?

27/03/2023 - 11:07

Ja s'ha enllestit el projecte executiu per fer un nou passeig verd a la Gran Via de les Corts Catalanes entre els carrers de Badajoz i Bilbao.

Imatge del passeig Marítim de la Mar Bella, amb una àrea d'estacionament de vehicles

L'estacionament regulat a la zona de platges inaugura la seva temporada

26/03/2023 - 21:03

mobilitat i transports. A partir de l’1 d’abril i fins al 30 de setembre de 2023, es posen a disposició de la ciutadania les places d’estacionament regulat de la zona de platges al districte de Sant Martí

Jornades Internacionals Superilla Barcelona

Les principals ciutats europees s’uneixen a Barcelona per impulsar la transformació verda

24/03/2023 - 13:38

Superilla Barcelona. Ciutats com París, Londres o Milà han signat un acord a les Jornades Superilla Barcelona.

UNA CIUTAT PER CAMINAR O PEDALEJAR

Adaptem l'espai públic i la mobilitat perquè ens puguem desplaçar per la ciutat més fàcilment i amb més seguretat, sempre amb mitjans de transport sostenibles i saludables, en benefici de tota la ciutadania. Treballem per a la ciutat que volem.

Impulsem una Mobilitat segura

Som moltes persones i cadascuna de nosaltres ens desplacem d’una manera diferent. Per això cal conèixer la normativa de cada mitjà de transport que fem servir.

Alhora, des de l’Ajuntament impulsem millores en les infraestructures per a cada mode de desplaçament i també mesures per a la protecció dels usuaris més vulnerables –bicicletes, motoristes i vianants–;amb normatives de convivència i seguretat per cuidar-nos i tenir cura de la resta d’usuaris.

Prioritat els vianants

El vianant és ara més que mai el centre de la mobilitat: a Barcelona s'hi camina i es gaudeix de la ciutat.

Anar a peu és la manera més natural i saludable de desplaçar-nos. Tots som vianants en algun moment. És imprescindible tenir espais pacificats al trànsit, per on les persones ens puguem desplaçar amb seguretat, amb menys contaminació. Espais on retrobar-nos, conversar, jugar o passejar. Espais per gaudir la ciutat.  

Ciutat saludable

Barcelona s'adapta per ser el referent d'una mobilitat sostenible i lliure de fums.

La lluita contra el canvi climàtic i la reducció d'emissions amb efecte d’hivernacle és ara més que mai una necessitat. Barcelona aprofita l'oportunitat per treballar per a una ciutat saludable on conviuen el dret a moure'ns i el dret a un futur amb un aire net.

Ciutat pedalable

Carrils bici, corredors ciclistes i carrers 30 són espais on les bicicletes tenen prioritat sobre els vehicles motoritzats.

Obrim espais on la bicicleta esdevé el mitjà de transport prioritari. Ampliem la xarxa de carrils bici i garantim els desplaçaments per la ciutat enllaçant les zones pacificades amb opcions de transport públic, perquè sempre puguis portar la bici amb tu.

Llocs web recomanats

La xarxa ciclista continua creixent

Podeu consultar el plànol de la xarxa de carrils bici, implantats i en construcció, i vies ciclables de Barcelona (última actualització: setembre 2018)

Rodes, plataformes i patinets elèctrics

Consulta la normativa de circulació d'aquests vehicles de mobilitat personal. Circula per les vies permeses i recorda: les voreres són per als vianants.

Què és la zona de baixes emissions?

S'estableix una àrea de més de 95 km2 (Barcelona i els municipis circumdants a les rondes), on s'ha restringit la circulació de vehicles contaminants els dies laborables de 7 a 20 h.

Estratègia municipal per impulsar la mobilitat elèctrica

Es treballa perincrementar el nombre de vehicles elèctrics dels serveis municipals i del transport públic, així com incentivar-ne l’ús en l’àmbit privat.

Les voreres, per als vianants

Consulteu la normativa d’aparcament de motocicletes i ciclomotors als carrers de Barcelona. Gràcies per aparcar als espais habilitats!

Nova T-mobilitat

Disponible amb els títols T-usual i T-jove també per a famílies monoparentals i nombroses.