La mobilitat elèctrica és una bona opció per resoldre les necessitats de les persones amb desplaçament motoritzat que no es poden fer amb mitjans més sostenibles com anar a peu, en bicicleta o en transport públic. En aquests casos, procura desplaçar-te de la manera més eficient, neta i sostenible possible.

A Barcelona disposes d’avantatges per a l’ús del vehicle elèctric, amb més de 450 punts de recàrrega repartits per nombroses estacions i aparcaments a tots els districtes (125 són específics per a motos elèctriques), una bonificació del 75 % en l'impost de vehicles de tracció mecànica i tarifa de 0 euros en l’estacionament a les places d'àrea blava i àrea verda (a excepció de les places exclusives per a residents o a les places reservades, sempre que respectis els horaris i els temps màxims de regulació).

A la ciutat també trobaràs una oferta àmplia de serveis de vehicle elèctric compartit (ciclomotors i cotxes) amb els quals podràs resoldre els desplaçaments en què et calgui vehicle privat i que no puguis fer en transport públic, a peu o en bici. Perquè ara ja no et cal tenir un vehicle en propietat, sinó que pots beneficiar-te de l’estalvi econòmic i ambiental del vehicle compartit.

Mesura de govern: Estratègia de Mobilitat Elèctrica 2019-2024 (2018): La mobilitat elèctrica s’ha de convertir en el mode motoritzat preferent per acompanyar la transició cap a un model de mobilitat saludable i sostenible. D’aquesta manera, preveu arribar al 80 % de la flota municipal elèctrica i a 100 autobusos, 800 taxis, 24.000 turismes i 24.000 motocicletes elèctriques l'any 2024.

Pla director del vehicle elèctric a Barcelona (2016)

Mostra’n menys

Localitza tots els punts de recàrrega repartits per nombroses estacions a tots els districtes i carrega el teu vehicle per circular sense fums.

Actualment la mateixa ciutat de Barcelona incorpora vehicles elèctrics a la seva flota de vehicles municipals, tant en els serveis de manteniment de la ciutat (enllumenat, jardineria, clavegueram, etcètera) com en la Guàrdia Urbana o en la flota de vehicles de transport públic (autobusos, taxis), entre d’altres.

Si estàs pensant a incorporar-te a la mobilitat elèctrica consulta els ajuts i incentius vigents per acompanyar-te en aquest canvi.

La mobilitat elèctrica aporta avantatges energètics, ambientals i econòmics:

Avantatges en termes energètics:

  • És més eficient que el vehicle convencional.
  • Afavoreix la reducció de la dependència energètica dels derivats del petroli.
  • Permet integrar les energies renovables a la mobilitat.
  • Contribueix a la generació distribuïda i afavoreix l’autoconsum.

Avantatges en termes ambientals:

  • No genera emissions, ni partícules amb emissions locals: PM10, NOx, CO, CO2
  • Disminueix la contaminació acústica.

Avantatges en termes econòmics:

  • Accelera el desenvolupament de les xarxes intel·ligents d’energia (smart grids)
  • Consolida un sector industrial innovador.
  • Contribueix al reequilibri territorial.
  • Permet la connectivitat i la interacció amb les TIC.