Barcelona disposa d'una xarxa de transport públic en bus a l’abast de tothom, extensa i eficient, que et permet desplaçar-te per tots els barris de la ciutat. Està formada per més de 90 línies que et garanteixen traslladar-te per tot el municipi i realitzar les teves activitats diàries amb comoditat.

Els autobusos estan adaptats a persones amb mobilitat reduïda i ofereixen informació dins dels vehicles de les properes parades i els enllaços amb altres mitjans de transport o línies de bus, per fer-te un viatge més fàcil.

De manera progressiva s’incorporen a la xarxa els autobusos híbrids, elèctrics o de gas natural comprimit en substitució dels vehicles dièsel més contaminants, contribuint així a la qualitat de l’aire als carrers de Barcelona. Barcelona compta, doncs, amb una de les flotes més netes d’Europa. Així, quan et mous en transport públic gaudeixes d’un desplaçament segur, equitatiu i eficient i contribueixes a reduir l’emissió de contaminants a l’aire que respirem.

A Barcelona la principal xarxa de transport públic en autobús està formada per:

  • Línies ràpides d’altes prestacions (o Nova Xarxa Bus). Preveu tenir fins a 28 línies (finals de 2018), amb recorreguts per la ciutat en sentit horitzontal (8), vertical (17) i diagonal (3).
  • Línies convencionals o complementàries que connecten barris (43 línies).
  • Línies de bus de barri que ofereixen trajectes curts de proximitat dins dels barris (26 línies).
  • Línies nocturnes o NitBus . Servei ofert en horari nocturn, entre les 22h i les 6h aproximadament, per als desplaçaments dins de Barcelona i enllaçant les poblacions de la corona metropolitana.

Als darrers anys, i coincidint amb el desplegament de la nova xarxa de bus s’han dut a terme importants millores a l’espai públic i l’accessibilitat, com la semaforització específica, l’ampliació de la xarxa de carrils bus i mesures per garantir la prioritat de pas dels autobusos.  

TMB, Transports Metropolitans de Barcelona és el principal operador dels autobusos urbans de la ciutat de Barcelona.

A part, per Barcelona circulen altres línies, principalment de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que no només connecta amb els municipis veïns, sinó que també cobreix bona part del territori barceloní, funcionant en molts casos com a autobusos interns.

Mostra’n menys