El tramvia t’ofereix la possibilitat de desplaçar-te d’una manera sostenible, eficient, ràpida, còmoda i segura. Et permet gaudir del paisatge durant el trajecte, evitant-te sorolls, contaminació i embussos de trànsit. A Barcelona és un dels mitjans de transport més valorats per la ciutadania.

El tramvia ocupa menys espai públic que d’altres mitjans de transport, pel que permet millorar el transport públic en superfície. La xarxa actual connecta Barcelona amb municipis de la corona metropolitana, malgrat no estar encara interconnectada dins la trama urbana de Barcelona. Els tramvies són accessibles i adaptats a persones amb mobilitat reduïda, assequibles per a tothom i integrats al sistema tarifari de l’ATM.

El servei de transport interurbà en tramvia integra el Trambaix i el Trambesòs. Les línies T1, T2 i T3 del Trambaix uneixen Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Sant Feliu de Llobregat.  El Trambesòs inclou les línies T4 i la T6, que enllacen Barcelona amb Sant Adrià de Besòs, i la T5, que uneix Barcelona amb Badalona.

TRAM és l’empresa de transport públic que gestiona les dues xarxes de tramvia de la Regió Metropolitana de Barcelona, TramBaix i TramBesós.