El mandat de l’actual Corporació finalitza a les 24.00 h del 27 de maig de 2023. Els seus membres continuaran en funcions d’administració ordinària fins a la presa de possessió dels seus successors, en el cas dels càrrecs electes. En el cas del alts càrrecs, continuaran en funcions fins al moment del seu cessament o fins que cessi la persona que els ha nomenat. La presa de possessió dels càrrecs electes tindrà lloc el dissabte 17 de juny de 2023 o, per al cas que s’hagi interposat recurs contenciós electoral, el divendres 7 de juliol de 2023.

Caminant cap a una mobilitat més segura, sostenible i equitativa

Barcelona està canviant el paradigma de la mobilitat i transita cap a una mobilitat més saludable, sostenible i segura. La ciutat disposa d’una xarxa de transports extensa que garanteix la mobilitat de tothom d’una manera equitativa i eficient, on el transport públic, la bicicleta i anar a peu són els mitjans prioritaris i els més utilitzats pels més de cinc milions de persones que diàriament es desplacen per la ciutat.

La majoria dels desplaçaments que es fan dins de la ciutat són trajectes de distància curta o mitjana. Per anar a la feina, fer encàrrecs, comprar queviures, sortir al teatre o simplement gaudir d’un passeig pels carrers de la ciutat: la millor opció a l’hora de desplaçar-se per Barcelona és fer-ho caminant, en bicicleta o en transport públic.

Barcelona treballa per millorar la qualitat de l’aire i la qualitat de vida de la ciutadania i per això aposta per una mobilitat més saludable, en què es millora l’espai públic destinat als mitjans de transport més sostenibles, es redueix el pes del vehicle privat motoritzat, s’aposta per mitjans més eficients de transport col·lectiu i es prioritzen les energies netes.

L’estratègia de mobilitat de la ciutat segueix el que marca el Pla de Mobilitat Urbana 2024, amb actuacions que cerquen assolir un espai públic de qualitat a tots els barris, que afavoreixi la convivència i la cohesió i que garanteixi un entorn saludable i segur per a tothom.

Objectius

Barcelona impulsa una mobilitat que equilibra la presència de tots els mitjans de transport a l’espai públic i afavoreix els que són més sostenibles i que beneficien tota la ciutadania. Tu tries la millor manera desplaçar-te.

 • 1Ciutat saludable

  Una mobilitat lliure de fums garanteix el dret a respirar un aire net. Opta per transports sostenibles i contribueix a millorar la qualitat de vida a la teva ciutat.

  Ciutat Zero Emissions

 • 2Més espai per als i les vianants

  Les ciutats són més amables quan les recorrem a peu. A Barcelona, les persones i no els cotxes se situen en el centre de la mobilitat. Una aposta amb la qual tots i totes hi guanyem.

  Mou-te a peu

 • 3Foment del transport públic i la bicicleta

  En bus, en metro, en tramvia, tren o bicicleta. Troba la millor manera de desplaçar-te per la ciutat d’una manera eficient i sostenible.

  Com s'hi va en transport públic?

  Com s'hi va en bicicleta?

 • 4Ciutat connectada

  Una ciutat pensada per connectar les persones i els barris. Arreu del municipi trobaràs opcions per desplaçar-te i apropar-te a tots els racons de la ciutat.

  Una ciutat connectada

Organigrama polític

Organigrama executiu

 • Gerència adjunta de mobilitat

  Manuel Valdés

  • Direcció de serveis de mobilitat

   Adrià Gomila

   • Departament estratègia de la mobilitat

    Carlos Lopez

   • Departament mobilitat en el territori

    Xavier Pérez

   • Departament de gestió de la mobilitat

    Lluís Cerda