La cultura de la sostenibilitat, l’estalvi i els hàbits saludables fa possible que avui, a les ciutats europees, la mobilitat passi per l’ús de mitjans de transport més segurs, sostenibles, equitatius i eficients. És per això que també a Barcelona cal reduir el predomini a la ciutat del vehicle privat i permetre que cada cop més la població es desplaci a peu, en bicicleta i amb transport públic.

Barcelona promou l’abandonament progressiu del cotxe en favor d’una millora de la mobilitat per a benefici de tots i totes, i el relega només als desplaçaments necessaris. Tanmateix, si no tens més remei que agafar el cotxe, comparteix el trajecte amb altres usuaris: estalviareu combustible i costos ambientals, reduireu l’ocupació de la via pública i gaudireu més del trajecte. A més, mira de conduir el vehicle menys contaminant possible i reduiràs l’emissió de partícules i gasos perjudicials, així com la contaminació acústica en benefici de la teva salut i la de tothom.

Racionalitza l’ús del vehicle per a les ocasions en què sigui inevitable i utilitza eficientment els aparcaments de la ciutat, regulats en superfície o subterranis. Les millores en l’estacionament redueixen substancialment les tensions sobre el trànsit, disminueixen la indisciplina al carrer, milloren l’eficiència de la xarxa viària i optimitzen el repartiment de l’espai disponible. Informa-te’n amb antelació i aparcaràs amb més rapidesa.

A la ciutat de Barcelona disposes de diverses possibilitats a l’hora d’aparcar el teu vehicle, al subsol i en superfície:

Si vens de fora de Barcelona i no tens més alternativa que fer-ho amb vehicle privat, combina’l amb el transport públic metropolità i aparca en els Park&Ride, un aparcaments propers a estacions ferroviàries o estacions d’autobús. T’estalviaràs embussos i problemes d’estacionament:

Zones d’aparcaments regulats en superfície

L’àrea d’aparcament regulat s’amplia per incorporar barris de la ciutat que encara no hi estaven inclosos. La regulació beneficia més els residents i respon a la demanda dels barris de prioritzar l’aparcament per als residents. Es destinen al veïnat places d’aparcament gratuïtes que fins ara feien servir conductors forans, fet que provoca un augment de la densitat del trànsit a la zona i més pol·lució.

Renovació de parquímetres

Amb una millor tecnologia que permet el pagament sense contacte i que aplica la tarifa ambiental que es correspongui amb l’etiqueta ambiental del vehicle i que beneficia els vehicles menys contaminants.

Aplicació de les tarifes d’estacionament en superfície 

Les tarifes ambientals incorporen els criteris definits per la Direcció General de Trànsit (DGT) per valorar el nivell de contaminació dels vehicles que estacionin a les places d’estacionament regulat, tant a l’àrea Blava com a l’àrea Verda d’ús forà:

  • Els vehicles de 0 emissions poden estacionar de manera gratuïta a l’àrea Blava durant el temps màxim estipulat.
  • L’horari de regulació és de les 9 h a les 20 h sense interrupció de dilluns a divendres, de dilluns a dissabte al centre de la ciutat i de dilluns a diumenge, inclosos els festius, a la zona de platges.
  • L’import de cancel·lació de denúncia és de 9 euros.

Més informació

També s’ofereixen serveis a la mobilitat en aparcaments: per a bicicletes, motos i distribució urbana de mercaderies. I punts de recàrrega de vehicle elèctric, espai per a operadors de cotxe d’ús compartit i servei de Click & Collect.


Millora de la distribució urbana de mercaderies.

A la primavera de 2020 es va posar en marxa SPRO, una nova aplicació mòbil gratuïta destinada als professionals de la distribució urbana de mercaderies (DUM) per estacionar a les places de càrrega i descàrrega de la ciutat i de l’Àrea Metropolitana.

Al volant, tingues una actitud prudent i activa quan estiguis circulant. Convius amb altres persones usuàries i les has de respectar i tenir-ne cura. Recorda aquests consells:

  • Els i les vianants sempre tenen prioritat.
  • Sempre que sigui possible, desplaça’t a peu o en transport públic.
  • Porta sempre el cinturó de seguretat cordat.
  • No ocupis els espais dels vianants i tingues la màxima precaució en sortir o entrar als llocs d’estacionament.
  • Respecta les normes de circulació: la senyalització, els semàfors i els límits de velocitat.

Filtra per

Filtra per

S'han trobat 0 resultats

Mapa