La cultura de la sostenibilitat, l’estalvi i els hàbits saludables fa possible que avui, a les ciutats europees, la mobilitat passi per l’ús de mitjans de transport més segurs, sostenibles, equitatius i eficients. És per això que també a Barcelona cal reduir el predomini a la ciutat del vehicle privat i permetre que cada cop més la població es desplaci a peu, en bicicleta i amb transport públic.

Barcelona promou l’abandonament progressiu del cotxe en favor d’una millora de la mobilitat per a benefici de tots i totes, i el relega només als desplaçaments necessaris. Tanmateix, si no tens més remei que agafar el cotxe, comparteix el trajecte amb altres usuaris: estalviareu combustible i costos ambientals, reduireu l’ocupació de la via pública i gaudireu més del trajecte. A més, mira de conduir el vehicle menys contaminant possible i reduiràs l’emissió de partícules i gasos perjudicials, així com la contaminació acústica en benefici de la teva salut i la de tothom.

Racionalitza l’ús del vehicle per a les ocasions en què sigui inevitable i utilitza eficientment els aparcaments de la ciutat, regulats en superfície o subterranis. Les millores en l’estacionament redueixen substancialment les tensions sobre el trànsit, disminueixen la indisciplina al carrer, milloren l’eficiència de la xarxa viària i optimitzen el repartiment de l’espai disponible. Informa-te’n amb antelació i aparcaràs amb més rapidesa.

A la ciutat de Barcelona disposes de diverses possibilitats a l’hora d’aparcar el teu vehicle, al subsol i en superfície:

Si vens de fora de Barcelona i no tens més alternativa que fer-ho amb vehicle privat, combina’l amb el transport públic metropolità i aparca en els Park&Ride, un aparcaments propers a estacions ferroviàries o estacions d’autobús. T’estalviaràs embussos i problemes d’estacionament:

Al volant, tingues una actitud prudent i activa quan estiguis circulant. Convius amb altres persones usuàries i les has de respectar i tenir-ne cura. Recorda aquests consells:

  • Els i les vianants sempre tenen prioritat.
  • Sempre que sigui possible, desplaça’t a peu o en transport públic.
  • Porta sempre el cinturó de seguretat cordat.
  • No ocupis els espais dels vianants i tingues la màxima precaució en sortir o entrar als llocs d’estacionament.
  • Respecta les normes de circulació: la senyalització, els semàfors i els límits de velocitat.

Filtra per

Filtra per

S'han trobat 0 resultats

Mapa