Afectacions a la ronda de Dalt per treballs de pavimentació

Entre les 19.00 hores del dia 14 d’abril i les 17.00 hores del dia 15 d’abril, el tram entre les incorporacions 10 i 6 de la ronda de Dalt en sentit Besòs quedarà afectat pels treballs de pavimentació. A més, diverses obres d’arranjament de carrers també comportaran algunes afectacions de la circulació, amb incidències a les parades i als recorreguts d'algunes línies de bus.

11/04/2017 09:36h

Redacció

Entre la tarda de divendres, 14 d’abril, i la de dissabte, 15 d’abril, es realitzaran a la ronda de Dalt (B-20) treballs de pavimentació que afectaran el tram comprès entre les incorporacions 10 (Pedralbes) i 6 (Vallcarca) de la via en sentit Besòs.

Durant aquest període es tallaran els tres carrils de circulació habituals, i per tant, el trànsit en sentit Besòs quedarà totalment tallat. Els vehicles es desviaran per la sortida 9 (Sarrià) al lateral, fins a incorporar-los de nou per l’entrada 6 de la ronda de Dalt. Les afectacions del trànsit s’iniciaran a l’alçada de la incorporació 10 (Pedralbes), sentit Besòs.

S’informarà degudament els usuaris de les restriccions i de l’itinerari que han de seguir. La circulació en sentit Llobregat no es veurà afectada per les obres.

Aquestes obres també suposaran una afectació a la via Augusta, ja que a partir de les 23.00 hores del dia 14 quedarà tallada.

El trànsit es desviarà pel lateral a l’alçada del carrer de l’Hort de la Vila. A l’altura del carrer de Dolors Monserdà es permetrà la incorporació al tronc central als vehicles amb accés exclusiu als túnels de Vallvidrera.

Obres en dos ponts de la ronda de Dalt

La reparació de les juntes de calçada als ponts dels carrers de Jericó i d’Arenys, sobre la ronda de Dalt, causaran una sèrie d’afectacions de la mobilitat, previstes a partir de la nit del 18 al 19 d’abril.

En la primera fase, es treballarà en la calçada en sentit Llobregat. Les obres començaran a la rotonda del carrer d’Arenys, i per executar-les s’ocuparà el carril dret en tota la zona afectada. S’eliminarà el gir a l’esquerra a la rotonda, de manera que s’obligarà el trànsit a continuar per la calçada lateral sentit Llobregat fins a la següent rotonda.

El carril dret se senyalitzarà com a carril bus des de l’avinguda del Jordà. La parada de bus afectada es traslladarà al tram anterior a la restricció, i s’hi instal·larà un semàfor per facilitar la sortida del bus de la parada perquè pugui canviar de carril.

La implantació es farà la nit del 18 al 19 d’abril i aquesta primera subfase es preveu que duri fins al 3 de maig.

La segona subfase tindrà lloc a la rotonda del carrer de Jericó, també en sentit Llobregat. S’ocuparà el carril dret en tota la longitud afectada. Es permetrà el gir a l’esquerra a la rotonda cap a l’avinguda de Vallcarca, però s’eliminarà el gir a l’esquerra per als vehicles de la calçada lateral en sentit Besòs. S’eliminarà també el sentit descendent del carrer de Jericó cap a la rotonda.

En aquesta cas, la implantació de l’obra tindrà lloc la nit del 3 al 4 de maig i durarà fins el dia 19 del mateix mes.

Segueixen els treballs a la plaça de l’Estatut

Aquests dies es duen a terme les obres de pavimentació de la plaça de l’Estatut, que començaran dissabte, 15 d’abril, al costat Llobregat. S’hi mantindrà el sentit ascendent i es desviarà el descendent.

El desviament de la línia de bus V21 es farà per l’avinguda del Cardenal Vidal i Barraquer – plaça de la Clota – carrer de Lisboa – passeig de Maragall i carrer del Llobregós fins a la rambla del Carmel, i descendent pel túnel de la Rovira.

La nit de dissabte a diumenge, el sentit descendent quedarà obert i al costat muntanya de la rotonda quedarà un tram del carril interior restringit.

Diumenge, 16 d’abril, els treballs es faran al costat Besòs mantenint el sentit descendent i desviant l’ascendent. El bus V21 es desviarà pel carrer de les Ciències – carrer de Dante – baixada de la Plana – carrer de Lisboa – plaça de la Clota – avinguda del Cardenal Vidal i Barraquer i plaça de Botticelli.

Afectacions al bus

Els dies 6 i 7 de maig, les línies de bus H12, 7, 50 i 54 quedaran afectades per la retirada d’una marquesina d’obra a la gran via de les Corts Catalanes, a l’altura del carrer de Pau Claris.

Els desviament d’aquestes línies es farà pel carrer de Roger de Llúria – carrer de la Diputació – passeig de Gràcia.

Els treballs de retirada de la marquesina es realitzaran entre el 18 d’abril i el 7 de maig i suposaran, a més, la restitució del carril bici al separador de trànsit, actualment desviat a la calçada.

També, entre els dies 9 de maig i 12 de juny, es preveu que s’anul·li la parada de bus del carrer de Villarroel, entre Diputació i gran cia de les Corts Catalanes, pels treballs d’urbanització que s’estan realitzant a la zona.