Cap de setmana: El nucli antic i la Marina reben l'estiu amb la festa major!

Una cinquantena d’activitats en dotze dies és el que ha preparat el nucli antic de la ciutat per celebrar la festa major. N’hi ha moltes de cultura popular, si bé aquest any les expressions artístiques tenen més pes al programa. La primera gran cita de la festa és demà a l’Arc de Triomf amb el Revetllassu, coincidint amb Sant Joan. També hi ha festa grossa al barri de la Marina durant tot el cap de setmana, que es clourà amb l’esperat concurs de paelles. I diumenge al matí, al parc de la Ciutadella, es podrà aprendre a construir molins de vent i a cuinar mitjançant l’energia solar amb dues activitats familiars gratuïtes que s’emmarquen dins la Setmana de l’Energia.

22/06/2017 09:56h

Redacció

Connecteu-vos al web del Cap de setmana!

El barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera donen la benvinguda a l’estiu celebrant conjuntament la Festa Major del Casc Antic. Fins al 3 de juliol, la part antiga de la ciutat organitzarà una cinquantena d’activitats per a tots els públics entre les quals per primer cop se n’inclouen de relacionades amb noves expressions artístiques com el circ, el cabaret i la dansa. Tampoc hi faltaran els actes tradicionals. Hi haurà àpats populars, el Vermutasso, balls, concerts, visites guiades i fires de comerç. Les celebracions es concentraran en disset espais, alguns tan emblemàtics com la plaça Comercial, el passeig del Born, el carrer de l’Argenteria, les places de Sant Pere i de Sant Agustí Vell o el passeig de Lluís Companys, on a l’altura de l’Arc de Triomf la nit de Sant Joan tindrà lloc el Revetllassu. Per gaudir d’una de les novetats destacades d’aquesta edició caldrà esperar fins a l’1 de juliol, que és quan està programada la primera Diada Falconera.

La Quimeta i el Magí estan de celebració

Els Gegants de la Marina, la Quimeta i el Magí, també estan de celebració aquest cap de setmana. Són els protagonistes del cartell de la Festa Major de la Marina i ho seran de les cercaviles, juntament amb els diables, i de la plantada de gegants de diumenge. El festeig, popularment conegut amb el nom de Bacanals de Barcelona, ofereix un programa farcit d’espectacles infantils, de competicions esportives, concerts i actes de cultura popular, sense oblidar el tradicional concurs de paelles. Un dels plats forts de la festa major és la revetlla de Sant Joan, que se celebrarà al carrer del Foc i constarà d’un sopar popular i ball amb orquestra.

Tallers familiars sobre energia sostenible

Construcció de molins de vent amb materials reciclats i cocció d’aliments amb un forn solar són les dues propostes que s’organitzen diumenge en el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible. Es tracta d’un programa d’accions orientades a sensibilitzar la societat amb relació a l’estalvi, l’eficiència i la generació energètica que oficialment acaba diumenge, si bé encara es podrà gaudir de diverses activitats i visites a instal·lacions d’interès energètic fins a l’1 de juliol. Tots dos tallers familiars són gratuïts i s’organitzen a les 11.30 hores al parc de la Ciutadella. No és necessària la inscripció prèvia.