Compra de l’edifici del Tantarantana per preservar-ne el projecte teatral i social

11/01/2017 17:40h

Redacció

L’edifici del Teatre Tantarantana serà municipal. L’Ajuntament destinarà 1,3 milions d’euros del pressupost a l’adquisició de l’immoble per preservar-ne la tasca teatral i social. El Tantarantana es caracteritza pel suport que ofereix a les companyies emergents i per la interacció amb les entitats i les escoles tant del Raval com de l’entorn de l’avinguda del Paral·lel. El teatre s’integrarà en la Xarxa de Fàbriques de Creació de la ciutat i se’n traurà la gestió a concurs.

Només l’any passat van actuar al Teatre Tantarantana una vuitantena de companyies emergents, una fita que cal preservar, segons ha dit el tinent d’alcaldia de Cultura, Jaume Collboni, el qual ha destacat la “tasca històrica de creació de públics” que ha desenvolupat aquest teatre.

El concurs per a la gestió del Tantarantana, ha explicat Collboni, serà per al 2017 i 2018 i seguirà el model teatral que s’hi ha desenvolupat fins ara.

Per la seva banda, la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, n’ha subratllat la tasca de cohesió social que ha fet en el seu entorn, col·laborant amb escoles i entitats, i ha remarcat que el Tantarantana ha demostrat que aquesta tasca “no està renyida amb la qualitat teatral”.

Més informació