Debats i creacions artístiques per reflexionar sobre l'impacte del món digital

16/02/2017 18:13h

Redacció

La tecnologia digital ha transformat el món del segle XXI i cal reflexionar-hi d’una manera crítica. Aquest és l’objectiu amb el qual s’ha impulsat la Mobile Week Barcelona, una setmana d’activitats que es portaran a terme als deu districtes de la ciutat.

Les activitats, que comencen dilluns, 20 de febrer, i s’allargaran fins diumenge, 26 de febrer, tindran lloc en prop de seixanta equipaments culturals i científics, espais d’innovació, centres d’investigació i universitats. Les activitats tenen tres formats principals: debats, creacions artístiques i rutes inspiradores.

En el primer cas, s’han organitzat deu taules de debat protagonitzades per emprenedors, artistes, pensadors, creadors i científics per reflexionar sobre l’impacte de la transformació digital en l’àmbit social, cultural i econòmic. De forma paral·lela, deu artistes han preparat creacions innovadores que mostren la seva visió sobre la digitalització i l’impacte en els equipaments i en la societat. Al mateix temps, deu rutes recorren els espais de creativitat, innovació, cultura digital, tecnologia i pensament més rellevants dels diferents districtes barcelonins. La Mobile Week ha tingut una bona acollida i ja s’hi han inscrit més de mil cinc-centes persones.

El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) ha estat l’escenari aquest dijous de l’acte de presentació de la setmana digital als deu districtes de Barcelona. A l’inici de l’acte, el segon tinent d’alcaldia a l’Ajuntament, Jaume Collboni, ha assenyalat que les jornades volen “eixamplar la visió del Mobile World Congress, que deixa una petjada en la indústria digital i, al mateix temps, un llegat cívic, cultural i artístic”. “Les creacions artístiques ens ajuden a reflexionar, ens interpel·len i aporten una visió crítica sobre un sector molt present a les nostres vides”, ha afegit.

Per la seva banda, Aleix Valls, responsable del Mobile World Capital, ha explicat que les activitats organitzades per a la setmana vinent han tingut una bona acollida entre els barcelonins, i ha expressat el desig que la Mobile Week Barcelona es consolidi en el futur.

En el decurs de l’acte al MNAC, els deu artistes participants han presentat breument les seves obres i han comentat la reflexió que hi ha al darrere sobre els canvis generats per la tecnologia digital.

Notícies Relacionades