Dinamització de les places de Gràcia amb els diners del turisme

Part dels ingressos generats per la taxa turística es destinaran a cobrir el cost de les activitats de dinamització que es duran a terme a l'estiu i al Nadal a les places del Sol, de la Revolució, de la Vila de Gràcia, del Diamant i de la Virreina, al barri de Gràcia, que es preveuen dins del Pla de places de Gràcia. La taxa també finançarà les mesures de conscienciació per a la convivència a l’espai públic que es reforcen especialment entre el juliol i el setembre.

13/04/2017 13:46h

Redacció

La inversió se centrarà  a millorar el servei del Quiosc de Jocs de la plaça del Sol i els tallers creatius que es fan a la plaça, els espectacles de circ que es duen a terme durant l’estiu, les accions de dinamització de les places durant les festes de Nadal i a reforçar el manteniment i la neteja de l’espai públic, que es fan més necessaris durant els mesos d’estiu per l’ús massiu que en fa tant el veïnat com els visitants.

Aquesta mesura, que s’afegeix a altres com el reforç del servei de la xarxa de bus a l’estiu, forma part de l’estratègia municipal d’aprofitar el finançament provinent d’aquest impost per compensar els efectes de l’afluència elevada de visitants a la ciutat en benefici de la ciutadania, en el marc del Pla estratègic de turisme 2020. L’any passat els ingressos d’aquest impost van permetre sufragar el Pla d’ordenació turística del turó de la Rovira, el projecte de la Casa de l’Aigua, a la Trinitat Nova, la nova programació per a l’agost al Teatre Grec o l’inici d’activitats del Sónar Kids a Nou Barris, entre altres.

Dinamització de les places gracienques

Des del mes de juny, a les places de Gràcia es duen a terme activitats de dinamització ludicoeducatives i jocs infantils amb la presència d’animadors que orienten, aconsellen i sensibilitzen sobre el joc a l’espai públic. Aquestes activitats, dirigides a atreure els infants i les famílies a aquests espais, es duen a terme de les 11.00 a les 14.00 hores, i de les 17.00 a les 20.00 hores, de dilluns a divendres i els dissabtes al matí.

També es reforça la presència dels grups de mediació per a la solució dels conflictes, el control d’inspecció dels tècnics de llicències per a les terrasses que hi ha a les places o la tasca de conscienciació sobre els sorolls en horari nocturn.