El 2017, any d'alentiment del creixement turístic a la ciutat

El 2017 l’activitat turística a la ciutat va tenir un creixement moderat tot i notar els efectes de l’atemptat de la Rambla i del context social i polític durant el darrer trimestre.

10/01/2018 17:38h

Redacció

El nombre d’arribades de passatgers al port i l’aeroport en el total de l’any van créixer un 7% respecte al 2016, i també ho va fer el nombre de turistes en establiments hotelers, un 3,2%. Tot i això, ambdós registres van experimentar caigudes lleugeres als darrers mesos de l’any respecte al mateix període del 2016.

Els principals punts turístics també van rebre menys visitants entre l’agost i el novembre, tot i tancar l’any amb un creixement del 4,5% de mitjana entre el Park Güell, la Sagrada Família, el Museu Picasso i el Castell de Montjuïc.

El regidor d’Empresa i Turisme, Agustí Colom, ha destacat que el balanç demostra que “la ciutat ha estat capaç de recuperar-se de l’atemptat de forma més ràpida que altres ciutats que han patit atacs similars”.

Colom també ha explicat que s’han intensificat els contactes amb els principals operadors de congressos per garantir que Barcelona segueixi sent una destinació destacada de turisme de reunions, segment prioritari per l’elevat benefici que té sobre la ciutat. El 2018 es confia que es mantindrà el nombre de prop de 450 congressos organitzats a la ciutat l’any passat.

Etiquetes associades a la notícia