El Mercat de la Vall d'Hebron - Teixonera, tancat a l'agost per les obres de remodelació

A partir del 29 de juliol i fins el 5 de setembre, el Mercat de la Vall d’Hebron - Teixonera, ubicat al passeig de la Vall d’Hebron, 130, al districte d’Horta-Guinardó, romandrà tancat per poder-hi realitzar les obres d’adequació i remodelació interiors.

23/07/2017 10:58h

Redacció

El Mercat de la Vall d’Hebron – Teixonera va iniciar obres al mes de febrer, i ara a l’estiu s’hi efectuaran les actuacions incompatibles amb la seva activitat habitual. En concret, s’enderrocarà la lluerna de la coberta existent i s’executarà la nova estructura de cobriment per tal d’habilitar un espai a la coberta de l’edifici on s’implantarà l’hort urbà. També es faran els treballs de reforç de l’estructura de l’edifici necessaris per adaptar-la a la instal·lació de l’autoservei i l’hort urbà i s’iniciaran els treballs de construcció de la nova estructura en planta pis.

A més, s’habilitarà una plataforma de càrrega i descàrrega de mercaderies, s’endreçarà la circulació de l’aparcament, s’actualitzarà el magatzem i es millorarà la connectivitat entre plantes. Alhora, alguns paradistes aprofitaran el període d’aturada per renovar els seus establiments.

Una remodelació llargament reivindicada

El nou mercat estrenarà imatge durant el tercer trimestre del 2018, gràcies a una inversió municipal de 10 milions d’euros. L’equipament municipal tindrà cinc plantes —tres de les quals seran soterrànies— i un hort urbà a la coberta amb un total de 1.400 metres quadrats de superfície. La remodelació de l’espai és un projecte llargament reivindicat pels veïns que suposarà guanyar permeabilitat i millorar la mobilitat de proximitat de la Teixonera. El projecte també preveu la urbanització limítrof amb el mercat i la millora del comportament energètic de l’edifici. La previsió és que les actuacions tinguin una durada d’uns 18 mesos.