El Mercat dels Encants, guardonat en la tercera edició del Golden Adobe Award de Teheran

18/01/2017 11:08h

Redacció

El Mercat dels Encants de Barcelona ha estat elegit entre diversos projectes que aspiraven al guardó d’infraestructures urbanes, instal·lacions i serveis del Golden Adobe Award de Teheran i s’ha endut el premi en la categoria de desenvolupament. Aquest reconeixement premia els equipaments que, a més de destacar per l’arquitectura, també ho fan per la funcionalitat i adequació a l’entorn.

El Premi Golden Adobe Award de Teheran (TGA, en anglès) és una iniciativa no governamental, d’àmbit internacional i caràcter científic que pretén introduir i donar suport als millors projectes internacionals de gestió urbana i intercanviar experiències de gestió ciutadana.

Aquesta tercera edició del premi per als millors projectes de gestió ha tingut el suport de l’associació Metropolis i es va celebrar a Teheran el 31 d’octubre de 2016, coincidint amb la commemoració del Dia Mundial de les Ciutats. El premi, consistent en una estatueta i una placa, va ser entregat a l’ambaixador d’Espanya a la ciutat perquè el lliurés a l’Ajuntament de Barcelona. Aquest matí la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, ha lliurat el reconeixement a la direcció del mercat.

Més de cent cinquanta delegats d’organitzacions internacionals, regionals i locals van participar en l’esdeveniment i van celebrar el Dia Mundial de les Ciutats amb dos grans blocs tècnics dedicats a la ciutat intel·ligent i la resiliència a les ciutats. Entre els participants hi havia representants d’ONU-Hàbitat, ISOCARP i l’alcalde de Sarajevo i de Baalbeck, entre altres. Dels 21 projectes preseleccionats, 7 van ser destacats com a projectes de l’any.

El Golden Adobe Award de Teheran es va centrar en aquestes set àrees de desenvolupament urbà:

  • Arquitectura, desenvolupament urbà i patrimoni cultural.
  • Desenvolupament sostenible i medi ambient urbà.
  • Infraestructures urbanes, instal·lacions i serveis.
  • Desenvolupament social i cultural.
  • Ciutat intel·ligent i govern municipal electrònic.
  • Finançament, inversió i economia urbana.
  • Governança local, gestió i planificació urbana.

En la mateixa categoria que Barcelona, amb el seu projecte “Encants Flea Market”, també van ser premiades les ciutats d’Isfahan, pel projecte “Conjunt de ponts i plaça a Esteqlal”, i Teheran, que va obtenir un premi pel seu projecte “Reactivació dels rius i valls: el vincle entre les ciutats, els ciutadans i els rius”.