En marxa les obres del nou Mercat del Bon Pastor

26/11/2016 14:46h

Cèlia Muns Prats

El barri del Bon Pastor ha celebrat, amb una gran festa popular, l’inici de les obres d’un mercat nou. Es preveu que el veïnat pugui gaudir del nou equipament, de 9.348 metres quadrats, durant la tardor del 2018. Amb aquesta nova construcció es preveu augmentar en un 70% el nombre de visitants del mercat, a més de dinamitzar la zona i el petit comerç dels voltants.

El nou Mercat del Bon Pastor, al carrer de Sant Adrià, 154-162, tindrà una planta baixa principal, de més de 3.000 metres quadrats, on hi haurà disset parades de tot tipus de productes i un autoservei. A més, hi haurà un entresolat amb oficines, un primer soterrani amb aparcament per als clients i un segon soterrani amb els espais logístics del mercat i l’autoservei. La construcció té un pressupost de 7,94 milions d’euros.

Per celebrar que ja s’ha posat la primera pedra del nou edifici, el veïnat del barri ha celebrat una festa popular amb jocs i tallers per als més petits, actuacions de circ i cultura popular i molta música. La regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, ha assegurat als assistents: “El Bon Pastor tindrà un equipament dignificat, de qualitat i que serà un referent al barri. Tindrà finalment el mercat que es mereix.

L’objectiu d’aquesta nova construcció, una reivindicació de fa temps del barri, és actualitzar un equipament que havia quedat obsolet, revitalitzar i fomentar la vida del mercat i dinamitzar el petit comerç de l’entorn. A més, en el nou edifici es prioritzarà la sostenibilitat gràcies a un comportament energètic passiu (aïllament i protecció solar, per exemple), aerotermos per a l’aigua calenta i la climatització i plaques solars fotovoltaiques de producció de corrent elèctric.

Més informació